Reklama

Reklama

Jason Bourne se opět vydává na cestu za pravdou a svojí minulostí, ale tajná sekce CIA po něm stále pátrá. Na scéně se objevuje novinář Simon Ross, který pátrá po informacích o projektech Treadstone a Blackbriar. Využívá při tom zdroj z řad CIA a dostává se blízko k důležitým informacím. Neunikne tak pozornosti Jasona Bournea, lačnícího po informacích o své minulosti, ale především pozornosti Národní bezpečností agentury, pro kterou je případný únik informací naprosto nepřijatelný a je připravena mu zabránit za každou cenu. Nikdo tak není v bezpečí. Na mušce je nejen Simon Ross, ale i Jason Bourne, který chce definitivně odhalit pravdu o své minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (1 461)

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

V očekávání vyjímečného filmového zážitku jsme se tentokrát do kina i učesal. Ovšem to co přišlo za adrenalinový akční uragán jsem prostě čekat nemohl . Paul Greengrass se totiž rozhodl, že nám nedá perfektní film, ale že nás do toho filmu rovnou dostane a šlehne do nás tolik adrenalinu, že budeme potom chcát prdelí, žrát nohama a ušima postavíme mrakodrap. Naháněčka na nadráží má přeci jen jednu chybu, musí být totiž promítána ve společnosti lékaře, který Vám zajístí umělé dýchání, protože tahle scéna vám dech ne vyrazí, ale doslova vykopne. Akce v Maroku ve stylu výbuch,motorka, přestřelka, přeskoky z okna do okna zakončená soubojem muže proti muži, který sám o sobě je udělanej tak, že nemá v týhle galaxii obdoby, tak takhle část filmu, to už je prostě na orgasmus. Ostatně sotva tahle "marocká akční šleha" skončila, tak mě kámoš pošeptal do ucha " Ty vole, mě se z toho snad postavil". Já měl úplně strach se kouknout na cibule, kolik je hodin, že mě v tom tryskovým tempu ulítnou. Jestli mě někdo začne tvrdit, že bez dechu může člověk bejt jen několik málo minut, tak je to kec. Bez dechu člověk dokáže být 111minut, přesně tolik totiž trvá nejdokonalejší adrenalinovej akční koncert filmového plátna - Bournovo ultimátum. Jelikož jsem u jiných filmů kritizoval Matta Damona, musím chlapsky říci, že jsem se pletl. MATTE DAMONE, smekám před tebou svou občas nosící kšiltovku a hluboce se ukláním, protože jsi svým hereckým výkonem dokázal stvořit úplně novej typ akčního hrdiny, typ ze kterýho seru modrý hovna, typ chlapa jehož jednání je tak sexy a tak stylový, že promění všechno kolem sebe jen v bezvýznamnou kulisu. Tenhle film mě prostě totálně rozhodil můj účes, ale zase mám jasno komu pošlu při svátku všech zamilovaných svou Valentinku. 21.12. 2020 Upgrade - Ted jsem viděl na Netlixu Bourna znova a tak už jsem se dlouho nenasral, co akční scéna, to roztřepaná , přestřihaná sračka, co je platná nápaditost scén, když z nich mám uplný hovno. S tím komentářem co jsem tady napsal v roce 2007 vůbec nesouhasím, ale nebudu se tady veřejně hádat sám se sebou, nebo by mě už fakt odvezli k Chocholouškovi. Je to poprvé co jdu z 5* na odpad. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je na útěku a je nebezpečný. Kdo to vlastně všechno začal???..... Po 20-ti minutách mě napadá jen jedno - SUPER !!! Akční střih dodává váhu dění přede mnou. Napětí ? VÝBORNÉ !!! Zde není žádný prostor na vtipné průpovídky zlehčující situaci. Bourne se vrací domů !!! Greengrass drží laťku z předchozích dílů, ale to zde již napsal každý. Takže: připravte se na lov a modleme se za další díl. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Paul Greengrass s Mattem Damonem dokázali zakončit triologii o agentu Jasnu Bournovi ve velkém stylu. Skvělý výkon Damona a geniální režie Greengrasse dělají z tohoto filmu jeden z nejlepších akčních nejen roku 2007. Opravdu velmi povedé a každému vřele doporučuji. Doufám, že pánové z Akademie nenechají tento díl bez povšimnutí....... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Právoplatný akční král letošní sezony právě usedl na svoje křeslo a jeho jedinou zábavou je smát se nad mrtvolami Johna McClanea, Jakea Sparrowa a nad zbytky rezistorů a kondenzátorů, které jsou posledními stopami po něčem čemu se říkalo Transformers. Bourne se vrátil a nejen James Bond pláče v rohu místnosti. Je to krásný pocit, když vám někdo v kině pustí film, který započal před několika lety a vy teď sledujete možná jeho poslední část, která je mistrovským dílem mezí akčními snímky, které se snaží vzít realitu jako skutečnost a ne jen jako slovo. Paul Greengrass dovršuje svou cestu společně s Mattem Damonem a můžou si oba zatleskat(a já tleskám jim). Všechno, co chtěl Greengrass v Ultimátu předvést ukázal a já ještě teď s otevřenou pusou hledím na adrenalinovou bombu, která 111 minut na plátně vybuchovala. Hudba je úžasná a některé scény svým střihem a vzhledem hraničí s vizuální genialitou(viz.konec). Konec Oslavné Ódy na tento snímek a začátek čekání na další akční klenot 21 století, které už nepotřebuje Jamese Bonda. Má Jasona Bournea... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Totálny meganámrd! ;-) Áno, je to "len" zdokonalená dvojka, áno, naháňačka v New Yorku (inak excelentná!) mohla byť kľudne o tri minútky dlhšia, aby mal človek pocit podobne dobre vygradovaného adrenalínu ako v dvojkovej Moskve, a áno, ďalší diel v tomto štýle už nechcem a prípadné pokračovanie ma zaujíma len v podaní iného režiséra. Ale to sú všetko zbytočné námietky, pretože je to aj tak jeden z najlepších akčných filmov vôbec (a určite akčná bomba roka), navyše šikovne napísaný, plný nápadov, napínavý a s drvivou bojovou choreografiou. A Matt Damon? Niežeby podával nejaký oscarový výkon, ale aj tak je obdivuhodné, ako sa zaparkoval do tej úlohy. Kým v jednotke som mal problém mu toho killera veriť, po trojke mám dojem, že by zlámal väzy nielen Huntovi, Craigovmu Bondovi alebo trebárs Stathamovi, ale asi by si poradil aj s nasratým Megatronom. ;-) Napokon, Greengrass jediným ledabolo odpľutým chrchlom urobí do Baya dieru ako brokovnica kalibru 12. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (42)

  • Natáčení na nádraží Waterloo v Londýně trvalo 4 dny. (Witta)
  • Ve všech třech dílech série zazní v závěrečných titulcích skladba "Extreme Ways" od Mobyho. Samotná píseň pochází z alba "18", které bylo téměř celé prodáno do reklam. (dukeman)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Jason Bourne a Tommy Lee Jones

Jason Bourne a Tommy Lee Jones

29.07.2015

Zatímco se stále doufá, že v pátém bourneovském filmu uvidíme Vigga Mortensena (měl by se ucházet o roli hlavního padoucha), špiónský comeback Paula Greengrasse a Matta Damona nabral jinou hereckou… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama