Reklama

Reklama

Jmenuji se Bruce

  • USA My Name Is Bruce
všechny plakáty
Trailer

Víte, co je největší nevýhodou točení laciných hororových béček? Třeba to, že se jejich příběhy mohou až příliš snadno stát příběhem vaším. Bruce Campbell, legenda z The Evil Dead, to nyní zakusí na vlastní kůži.  Běžný normální divák ho znát nebude, pro fanoušky nízkorozpočtových hororů je však ikonou a modlou. Bruce Campbell, představitel Ashe z The Evil Dead, muž, který všechny přesvědčil, že i s motorovou pilou místo ruky se dá žít plnohodnotný život lovce démonů. A právě tenhle Bruce se rozhodl v roce 2007 natočit hororovou komedii o člověku, kterého zná jako málokdo jiný. O sobě. Tedy plus mínus. Posuďte sami. To se takhle Campbell jednou účastnil natáčení dalšího ze svých pověstných hororových béček, když tu se najednou odnikud vynořili tři jeho adolescentní fanoušci s tím, že potřebují od svého idolu pomoc. Nedávno si totiž zahrávali s černou magií, podařilo se jim vyvolat pradávného asijského boha války Guan-diho a věří, že Bruce Campbell, kterého právě unesli, by mohl být na temné síly tou nejlepší zbraní. Dobře tedy, řekl si herec, únos sice není zrovna korektní cesta k seznámení, ale co by jeden neudělal pro oddané, byť mírně fantazírujícího fandy. Jenže ejhle, občas dokáže skutečnost předčít i fantazii, a tak se Bruce z hodiny na hodinu ocitá v malém těžařském městečku tvář v tvář bestii, o které by si dříve nedovolil ani točit. Je na čase předvést, co všechno se ve svých filmech naučil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dejova linia prakticky vykradnuta z Army of Darkness. Akurat namiesto vidlakov z minulosti, tam su vidlaci zo sucasnosti. Najviac vtipov je postavenych na parodovani Evil Dead (prave pre fandov tejto trilogie medzi ktorych sa radim aj ja, mal byt tento film splnenym snom), bohuzial svojou kvalitou pripominaju dno sucasnych parodickych sraciek - Nieco Movie. Zvysok vtipov spociva v tom, ze si Bruce striela zo svojej neuspesnej kariery a zo systemu natacania hororovych beciek. Bohuzial je vacsina vtipov trapna. To ze kazdu chvilu nejaka postava spomenie nejaky Brucov film a povie, ze to je sracka naozaj nepovazujem za dobru satiru. Na Van Dammeovu sebareflexiu vo filme JCVD to nema ani nahodou. (aj ked Bulharsko predstavuje pre hercov peklo na zemi aj tu) Jedna hviezda za Campbella a nic viac v tomto filme bohuzial nieje. PS: po skonceni filmu som sa hned pozrel na rozpocet tohto filmu. 1,5 Miliona dolarov. Gratulujem. Jeden z mala dobrych vtipov. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bolo to dobré?“ – „Bolo to niečo medzi Caligulou a pokračovaním Šimona a Matúša.“ – „To nie je odpoveď.“ Zlý no dobrácky počin kultového Brucea Campbella (SMRTEĽNÉ ZLO 1 – 3, MANIAC COP 1 – 2, NARUŠITEĽ, KONGO). Bruce patrí ku „ksichtom“ typu Lance Henriksen - majú maličkú fanúšikovskú základňu, ktorá ale nedá dopustiť ani na ich horšie filmy (niekedy sa mi zdá, že HLAVNE na ich horšie filmy). Campbell v roku 2007 režijne skoro-debutoval (v skutočnosti to urobil o dva roky skôr - MAN WITH THE SCREAMING BRAIN) hororovou komédiou VOLÁM SA BRUCE vo vlastnej produkcii a so sebou v hlavnej úlohe. Zahral si namysleného, sexistického, nadržaného, hlúpeho, detinského a arogantného Brucea Campbella, ktorého unesú dedinčania dedinky, aby ich oslobodil od príšery. Podobnú zápletku sme už počuli (TRAJA AMIGOS, GALAXY QUEST), triky sú strašné, o „klasickom“ horore nemôže byť ani reč a na filme je vidieť, koľko (ne)stál. 60% nedám ani napriek brutálnym hláškam („Viem, že je to čudná otázka, ale nemá niekto dynamit?“; „Chvíľu som mal pocit, že som vo Vyslobodení 2 a niekto povie ´Kvič ako prasa´.“; „Čo tu prosím ťa môžeš chcieť o pol piatej ráno?“; „Nakrúcal som v Bulharsku – som pripravený na všetko.“). Jedným dychom ale dodávam, že už kvôli Campbellovi stojí film za pozretie, pretože sranda, akú si zo seba robí, sa nevidí často (citronáda, nakrúcanie sci-fi hororu bez hlavného herca, tanec dvoch nemehiel). Nemyslím si, že by to bol lepší film, ak by stál 80 miliónov, mal triky od ILM a podporné úlohy by mali renomovaní shakespearovské ikony. Stále by to bol zlý film. Je tu ale niečo pre mňa dôležitejšie: mal som pocit, ako keby som po dlhom čase zasa stretol dávneho kamaráta, ktorý sa pred rokmi presťahoval na opačný koniec Zeme. A stále je to on. ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Po výborné a originální oddychové akci Bubba Ho-tep se Bruce opět pokusil zaútočit na bránice diváků, to se mu však dle mého názoru nepovedlo. Snímek samotný je vlastně parodie na sebe sama, z čehož se už mnoho vyždímat nedá. Narážek a vtipů je celá řada, avšak jen málo z nich je skutečně zábavných a tak se často stane, že je Bruce střílí všemi směry, leč nic nezasáhne. Jeho schopnost režírovat film se tak zatím ukázala být slepou cestou. Žádného většího překvapení se během filmu nedočkáme a jak už to tak bývá, ty lepší kousky jsou bohužel známé již ze samotného traileru. Uvařené je to zkrátka především pro základnu fanoušků, ale tak snadno se nakrmit nenechám. Na Bruce prostě slabé a i přes fakt, kterým je zahrnutí mé osoby mezi řady jeho příznivců, ** navíc nepřihodím a nechávám je tam, kam zaslouženě patří, tj. sérii Evil Dead, zarytí fanoušci si ale jistě mohou přidat něco navíc. (5/10) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

- Tak fajn městečko, ukaž se co máš. - Ať už budete chtít cokoliv pane Campbelle, myslím, že mohu sloužit. - Dobrá. - Co takhle dát si tuhle Berettu ráže .22 do kapsy? Je to na krátkou vzdálenost, něco jako poslední záchrana. - Jak se jmenuješ? - Frank. - Franku, pěkná zbraň. Pro holku. - Takže chcete trošku přitvrdit, co? - Haló! - Tady ta .45, "Vdovodělka". Myslím, že tohle je pro vás ta pravá. - Skoro, Franku, ale stále ne. - Takže nějakou podpultovku? - Hm! - To je Marlin 336. Vystřelí praseti oko na 1000 yardů. - A kdo by to chtěl dělat? Franku, stále mě napínáš co? No tak. - No, když teda.. jdete na čínského boha války... - A jsme doma. - Čapni tuhle Parkerovku, dvouhlavňovou krásku. To je pro lidi, co policii nevolají. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tento film dokáže osloviť len veľmi malú skupinku ľudí. Komerčný či iný akýkoľvek úspech v Amerike je niečo čo sa nedalo čakať a bol vytvorený len pre fajnšmekrov. A o týchto končinách ani nehovorím. Avšak kto pozná trošku minulosť Brucea Campbella a sériu Evil Dead, tak sa so slzičkou nostalgie s chuti pobaví takmer na každej jednej scéne. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Farmář volající po angažovaní Jacka z Evil Dead 2 je herec, který Jacka v Evil Dead 2 hrál. Je to herec Dan Hicks. (Kryton)
  • Sojový tvaroh neboli tofu je jídlo vyráběné srážením sojového mléka se sádrou (případně jinými prostředky). Jedná se o tradiční jídlo v Asii. (Kryton)

Související novinky

Mé jméno je pořád Bruce

Mé jméno je pořád Bruce

20.01.2010

Dobrá zpráva pro fanoušky Bruce „Swallow This!“ Campbella. Vrátí se a bude válčit s dalším hororovým monstrem, tentokrát mnohem klasičtějším. Ano, malá kultovka My Name is Bruce, která alespoň zlehka… (více)

Conan a bulharská kletba?

Conan a bulharská kletba?

12.05.2009

Když jste hollywoodský tvůrce a chcete něco natočit „za hrst dolarů“, jedete do Bulharska nebo Rumunska. Běžně tam točí Seagal či Van Damme (ten to v JCVD popsal jako to nejhorší, co vůbec může… (více)

Reklama

Reklama