Jmenuji se Bruce
Bruce CampbellScénář:
Mark VerheidenKamera:
Kurt RaufHudba:
Joseph LoDucaHrají:
Bruce Campbell, Grace Thorsen, Ted Raimi, Ellen Sandweiss, Dan Hicks, Kurt Rauf, Mike Richardson, Ben McCain, Timothy Patrick QuillProducenti:
Bruce Campbell, Mike RichardsonStřih:
M. Scott SmithScénografie:
George CostelloKostýmy:
Claudia EverettPlakáty
Víte, co je největší nevýhodou točení laciných hororových béček? Třeba to, že se jejich příběhy mohou až příliš snadno stát příběhem vaším. Bruce Campbell, legenda z The Evil Dead, to nyní zakusí na vlastní kůži.
Běžný normální divák ho znát nebude, pro fanoušky nízkorozpočtových hororů je však ikonou a modlou. Bruce Campbell, představitel Ashe z The Evil Dead, muž, který všechny přesvědčil, že i s motorovou pilou místo ruky se dá žít plnohodnotný život lovce démonů. A právě tenhle Bruce se rozhodl v roce 2007 natočit hororovou komedii o člověku, kterého zná jako málokdo jiný. O sobě. Tedy plus mínus. Posuďte sami. To se takhle Campbell jednou účastnil natáčení dalšího ze svých pověstných hororových béček, když tu se najednou odnikud vynořili tři jeho adolescentní fanoušci s tím, že potřebují od svého idolu pomoc. Nedávno si totiž zahrávali s černou magií, podařilo se jim vyvolat pradávného asijského boha války Guan-diho a věří, že Bruce Campbell, kterého právě unesli, by mohl být na temné síly tou nejlepší zbraní. Dobře tedy, řekl si herec, únos sice není zrovna korektní cesta k seznámení, ale co by jeden neudělal pro oddané, byť mírně fantazírujícího fandy. Jenže ejhle, občas dokáže skutečnost předčít i fantazii, a tak se Bruce z hodiny na hodinu ocitá v malém těžařském městečku tvář v tvář bestii, o které by si dříve nedovolil ani točit. Je na čase předvést, co všechno se ve svých filmech naučil.(oficiální text distributora) - Bruce Campbell (hraje sám sebe) je při natáčení svého dalšího filmu odchycen bandou teenagerů, kteří ho poznají jako TOHO Ashe (ano Evil Dead), a přemlovají ho aby jim pomohl zahnat starého čínského démona, kterého omylem vyvolali a on jim za odměnu devastuje městečko, Bruce samozřejmě pro potěšení fanoušků přijme onu práci. Po chvíli však zjistí. že onen démon opravdu existuje a jemu jde o vlastní život. Jako vždy se ve VR objeví i Ted Raimi.(V-Ray)
Photo © Dark Horse Entertainment
- Ted Raimi si celkově zahrál trojroli. Nejprve hraje agenta Bruce Campbella, pak francouzského malíře čísel a pak posledního žíjícího potomka čínských přistěhovalců. (Kryton)
- Farmář volající po angažovaní Jacka z Evil Dead 2 je herec, který Jacka v Evil Dead 2 hrál. Je to herec Dan Hicks. (Kryton)
- Sojový tvaroh neboli tofu je jídlo vyráběné srážením sojového mléka se sádrou (případně jinými prostředky). Jedná se o tradiční jídlo v Asii. (Kryton)
![]() |
31.10.2008 Image Entertainment |
---|
Podobné
- Evil Dead 2 (2020)
- Soul to Keep (2018)
- Cabin Fever (2016)
- Ash vs Evil Dead (TV seriál) (2015)
- Summer Camp (2015)
- In the Blood (2014)
- Cabin Fever: Patient Zero (2014)
- Lesní duch (2013)
- Rodokmen (2013)
- Vittra (2013)
- Chata v horách (2012)
- Texaský kat (2011)
- Ztracena v pustině (2010)
- Přenašeči (2009)
- Cabin Fever 2 (2009)
- Rumah Dara (2009)
- Dokonalý únik (2009)
- Ruiny (2008)
- Dara (2007)
- Harpies (TV film) (2007)
- Savage Harvest 2: October Blood (2006)
- Brazilský masakr (2006)
- Cabin Fever: Family Friendly Version (2004)
- Evil Dead: The Musical (2003)
- Cabin Fever (2002)
- Ruka zabiják (1999)
- Savage Harvest (1994)
- Armáda temnot (1992)
- Forever Evil (1987)
- Smrtelné zlo 2 (1987)
- Lesní duch (1981)
- Within the Woods (1978)
- And Soon the Darkness (1970)
(mOnkey)
Bruce Campbell tímhle počinem reflektuje svoje (nezaslouženě) upozaděné postavení v Hollywoodu na úkor větších "hvězdiček". Upřímný pohled na jednu kariéru plnou béčkových fláků nám tu podává s nadhledem sobě vlastním, takže na nudu se nedostává. Bruce je navíc pořád děsnej frajer! 75%(10.4.2010)
Šimpy
Bruce Campbell je Bruce Campbell ve filmu Bruce Campbella ;-). FIlm, který si sice maximálně užijou především Brucovi fanoušci (mezi které se počítám), ale myslím, že své si najdou i ostatní. Film je především parodií na samotného hlavního představitele, včetně jeho populárního egoistického ega, tak často prezentovaného ve svých filmech a pak samozřejmě parodie na druhou na všechny béčka a céčka a všemožná jejich klišé. A kromě samotného Bruce musím vyzdvihnout především Teda Raimiho, který si svojí víceroli pěkně užívá a byvil mě skoro víc, než samotný Bruce ;-) Ale to vlastně nejni možný, protože Bruce je jedinej King. Hail to the King, baby!(8.8.2012)
Terva
Hezká hudba na začátku filmu dá podnět k tušení, že to bude komedie. V tomto případě hororová komedie z trochou krve. Faktor Bruce Campbella: Smrt mrtvých, Maniac cop, Zhroucení měsíce, Muž s křičícím mozkem, Vetřelčí apokalypsa, Vetřelec z jeskyně...Bruce Campbell je ten nejlepší herec své generace...a basta!! Když nemáš rád Bruce, jdeš pěšky!!! Scéna z citrónovou limonádou je nechutná. Můj Bože, je to fanoušek!! Zemřou všichni pokrevní příbuzní, no to není tak hrozný, že? Myslím, že v tomhle pokoji už chybí jen vzorek mé stolice. Ty nevíš co to je strach, nikdy jsi totiž nedělal se Samem Raimim!! Kahu - ta - ei - smiley.(30.3.2009)
UncleG
Bruce Campbell nemá na výběr. Buď porazí vražedné čínské strašidlo (které je shodou okolností taky bohem Tofu) nebo pojede do Bulharska natáčet Emzáka 2 a Emzáka 3. Je tu totiž stále šance, že bude-li čelit ranám osudu jako pravý muž, změní se jeho život k lepšímu a nebude už muset chlastat ze psí misky.... (...) No jo, někdy mi ke štěstí stačí málo. Například když se odbrourám jedním vtipem a pak už se směju všemu, bez ohledu na to, jak moc je to vlastně k popukání. Ano, přehodnocuju, ale tentokrát s vědomím, že si to Brůs zasloužil pro způsob, jakým si dělá srandu sám ze sebe i z celý svý "zářný" kariéry. (Pozn. - Kdo nezná nebo dokonce nemá rád Bruce Campbella, ten ať: 1) si z hodnocení tohoto filmu strhne pět hvězdiček dolů, a 2) se jde zahrabat.)(31.1.2012)
sidzej
Hodnotiť túto béčkovú zlátaninu je ťažké. Nemožno jej totižto vyčítať béčkový scenár, priemerných hercov či nevydareného digitálneho záporáka. Tento film bol natočený za jediným účelom- pobaviť fanušikov Bruce Campbella. A to sa viac-menej darí. Avšak nízky rozpočet a niektoré trápne humorné (a gitarové country) vsuvky tento film kazia. 50% Fanúšikovia Campbella si môžu k môjmu hodnoteniu prirátať 1-2*(29.11.2008)