Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tam kde kdysi George A. Romero položil základní kámen, tam se pokusil Tom Savini postavit vilku. No a celkem se mu to podařilo. V moderním svižném hávu, už v barvě a hlavně se skvělými vizuálními efekty (jak by taky ne když je na ně Savini takovej machr) je Noc oživlých mrtvol hororem první kategorie. I přes svou leckdy značnou béčkovitost se dokáže pokaždé přenést a i v okamžicích, kdy děj stagnuje nestrácí na své napínavosti. Ovšem pár mezer scénář má, hlavně závěr, kdy místo pořádného souboje se zombíky hlavní hrdinka jen kličkuje jako při slalomu a ten do té doby agilní čenoušek se zabarikáduje ve sklepě. Tam to chtělo drobátko přitlačit na pilu a mohla to být ještě lepší podívaná. Ale i tak, režijně velmi dobré, herecky slušné, vizuálně jak sem již zmiňoval výborné jen kultovnost je kdesi v tahu. Čtyři hvězdičky a s tím spojené doporučení všem zombíkomilovným jedincům. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, tohle bude těžký. Možná kdyby to nebyl remake, výsledný efekt by dopadl lépe. Až na pár výjimek takřka přesný přepis původního filmu, tentokrát v barvě (což vidím spíš jako škodu), převedenej do tehdejší současnosti. Tony Todd zahrál co měl (nebo spíš, co mu umožnil scénář), naopak Patricia Tallman mi vyloženě vadila, o ostatních hereckýh výstupech (vyjma zombíků) nemluvě. Co se naopak hodně povedlo, jsou jednotliví zombíci, ti se mi fakt líbili a sledovat je, bylo mnohem zábavnější, než celej ostatní děj. Obzvláště pokousaná dcera po přeměně v zombie je fakt hustá a děsivá. S původním filmem se to nedá takřka srovnat a co se týče zombie žánru, existuje hromada mnohem lepších zombie filmů. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Počujte, Cooper, poznám vás len pár minút, ale už viem, že vás nemám rád. A myslím, že ani vy mňa. Tak si aspoň navzájom neprekážajme, áno?“ Je to zrežírované tak dobre, že som ochotne prehliadol i tých pár logických nedostatkov, ktoré to malo (prečo sa nikto v zombíčinách nešplhá na strechu?). Ako hovorí stará legenda, kultový maskér Tom Savini, dobrý kamarát Georgea A. Romera, mal pôvodne v jeho NOCI ŽIVÝCH MŔTVYCH robiť masky. Ale povolali ho do „vietnamskej vojny“. Keď sa vrátil, robil Romerovi masky aspoň pre voľné pokračovanie (ÚSVIT MŔTVYCH)... a v roku 1990 si parádne zrežíroval remake samotnej čierno-bielej NOCI ŽIVÝCH MŔTVYCH, jedného z najlepších hororov vôbec. Urobil to bohovsky, je to krásne farebné, no nie je to „otrocký scéna po scéne prepis“ (ako sú dnes PSYCHO alebo KARANTÉNA). Naopak, ide si to (v rámci možností) vlastnou cestou a je to predsa len troška o niečom inom, ako Romero. Ďalším výrazným plusom je geniálny Tony Todd; vždy je super, ak sú strany vyrovnané a hoci sú zombíkov desiatky, jeden dvojmetrový chladnokrvný Todd s brokovnicou vyrovnáva skóre, tak dobre, až by jeden povedal, že to skončí dobre. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to viděl a donedávna jsem nevěděl jak se tento film jmenuje. Pamatoval jsem si jen začátek na hřbitově a pak ten dům s benzínkou. Naštěstí když jsem se tu ptal, tak mi hodná duše napsala oč se jedná. Co dodat, viděl jsem i původní černobílou verzi, která byla taky super, ale k téhle mám opravdu velký vztah. Připomíná mi ty dětská léta, kdy jsem vysedával u televize a koukal na VHSky s filmama mého táty. Nejen díky tomu ho mám raději, než některé novější filmy se zombíky. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Remake od Toma Saviniho se mě líbí ještě víc, než originální Romerova verze. Atmosféra nemá chybu, zombíci jsou úžasní a hudební doprovod skvěle pasuje a výborně sedí. Režisér této verze je kultovní maskér Tom Savini a čekal bych, že se v krvavosti rozjede víc, ale stejně i tak některé efekty jsou moc pěkně udělaný, ikdyž je nedělal sám velký mistr. Scénář napsal George A. Romero a hlavní postavy Tony Todd, Patricia Tallman jsou perfektně zahraný, stejně tak, jako odporně nechutnej, na ranu zrající Tom Towles v roli ignorantskýho Coopera. Každému znalci se jeho obličej ihned vybaví ze snímku Henry:Portrait of a serial killer, kde hrál Henryho spolubydlícího, mimořádně oplzlýho a slizkýho. Tyhle role mu prostě nejvíc sedí. Film můžu viděl kdykoliv a vždycky mě dostane svou nádherně zombárnickou a beznadějnou atmosférou. " Jdou si pro tebe, Barbaro..." ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • V dobe uvedenia do kín bol film rozdupaný kritikou. Filmoví odborníci označovali tento remake za lacnú napodobeninu legendárneho originálu, vďaka ktorej si chceli tvorcovia iba poriadne nabaliť vrecká. No dnes, po vyše 30 rokoch, je všetkému ináč. Film si nesie kultový status a je rešpektovaný drvivou väčšinou hororových fanúšikov a kritikov po celom svete. (tXtX)
  • Když Ben (Tony Todd) přijíždí k farmě, kde se skrývá Barbara (Patricia Tallman), a vystupuje z auta, drží v ruce kliku, která na první pohled vypadá jako hák. O dva roky později ztvárnil Tony Todd postavu, která má doopravdy hák místo ruky – Candymana. (kesinaa)

Reklama

Reklama