Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

To základní zůstalo (což je dobře) a určitých věcech se šlo jiným směrem (což je snad ještě lepší). Původní snímek působí spíše dokumentárním dojmem, jeho jmenovec je více filmovější. Největší rozdíl je v postavě Barbary, která byla v originále naprosto k nepoužití, zde je rozhodná a nejde pro ránu daleko. Také postava Bena byla pozměněna a Cooper má méně charizma, než jeho předobraz a je ještě více nesnesitelnější. Chybělo mi více "mlsání" zombíků a tísnivější atmoška.Celkově se jedná o opravdu povedený remake. PS : Sledoval jsem oba snímky v jediný den a nenudil se ani u jednoho a jsem rád, že Savini točil invenčně a nepředvedl tupý opis přes kopírák (Stopař - 2oo7). ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jedná se prakticky o SKORO věrnou kopii Romerova originálu, což je vlastně velmi sympatické. Zároveň je i fajn, že závěr je pozměněn, čímž divák nepřichází o překvapení. Bohužel atmosféra už není taková jako v originále a žravé scény jsou změkčilé a ne tak brutální. Kdo však původní verzi nezná, tak si tento horor užije a bude se u něj bavit. ()

Reklama

Akira777 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jako první film jsem viděl originál, ten mě však tolik nezaujal, měl skvělou atmsoféru, ale postavy kromě Bena stáli za prd, v tomhle ohledu, je remake o dost lepší. Třeba hlavně u Barbary, je to dobře vidět, v původním filmu naprosto k ničemu, ale zde prošla nějakým rozvojem, nakonec jsem jí fandil, aby přežila i ostantím postavám jsem začal fandit, což se mi u originálu nestalo. Tam jsem kromě Benovi většině přál jen to nejhorší. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný horor. ktorý je remakom kultovej klasiky. Má celkom dobrý príbeh o žene, ktorá je na cintoríne napadnutá oživnutými mŕtvolami a tak unikne do neďalekého opusteného domu, ktorý spolu s ďalšími preživšími zabarikáduje a tak sa snažia prežiť, ale zisťujú, že nielen oživnuté mŕtvoly je to, pred čím si treba dávať pozor. Spracovanie ma ale moc nezaujalo, spokojný som až s mimoriadne rýchlym úvodom, v ktorom už po pár minútach dochádza k útoku zombií a následnému ukrytiu v dome, ale problém je, že sa to po celý čas drží len čisto na priemernej, pozerateľnej úrovni, úplne tu chýba gradácia, film takmer po celý čas pôsobí rovnako, nenájde sa tu žiadny výnimočný moment a aj tie zaujímavejšie prvky sú podané len úplne najobyčajnejšie. Toto trvá prakticky hodinu filmu a vylepší sa to až v poslednej fáze mimo domu, ktorá je už konečne výnimočnejšia a pôsobí omnoho zaujímavejšie. Ako horor tento film nefunguje vôbec a to ani vo svojom subžánri, napätie je nulové, atmosféra tiež, úplne tu chýba ten pocit bezmoci a apokalypsy ako vo väčšine podobných filmoch. A samotných scén so zombiami je samozrejme plno, ale sú opäť len úplne obyčajné, bez nápadu alebo zaujímavejšieho momentu, zombie nevyvolávajú ani štipku rešpektu a prekvapila ma takmer až nulová drsnosť, ktorá by mala byť v tomto subžánri samozrejmosťou. A nanešťastie ani zombie nevyvolávajú žiadny rešpekt. Herecké obsadenie je celkom dobré, výborný Tonny Todd, celkom dobrá Patricia Tallman, ale nikto viac nesklame. Réžia ma zaujala len minimálne, takmer nič nefunguje tak ako má a ani technická stránka nie je nič výnimočná. Ani originál mi moc nesadol a tento film je na tom podobne. Na priemer to stačí, dá sa na to bez väčších problémov pozerať a koniec sa mi páči, ale keby som nemal rád túto tématiku, tak by som musel hodnotiť horšie. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 52%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Líné mrtvoly opět útočí a pokud nestihnete odejít, než rychlostí deset metrů za šest dní přešourají váš dvorek, pravděpodobně sežerou i vás. Takhle nějak to dopadá, když se dosavadní trikař/maskér rozhodne natočit film. Můžeme mu děkovat alespoň za věrnost žánru, který ho takzvaně udělal, nicméně situaci to příliš nezachraňuje. Zatímco původní Noc oživlých mrtvol mi přijde pouze poněkud vyčpělá, Saviniho pokus o vstup do hororové síně slávy zůstává ve fázi zapomenutelného béčka. Sice se mu podařilo dodat trochu humoru a místy okatě gumové triky, ale jinak nemá co nabídnout. S vyjímkou Tonyho Todda (vstoupí na scénu s hákem v ruce - okamžitě jsem se jal kontrolovat, zda Candyman skutečně vznikl až po tomhle filmu) nestojí herci za řeč a postavy se chovají typicky hororově (rozuměj - jako kreténi). Závěr s doslovnou kritikou lidského zvířecího chování je směšnou variací na starší Romerova díla. Největším problémem Saviniho filmu je ovšem fakt, že je zhola zbytečný - od originálu se příliš neliší příběhem ani provedením, není krvavější ani napínavější, nemá skoro žádnou atmosféru. Hudba je strašná. V hlavě utkví snad jen zarytým fanouškům zombie subžánru. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Přestože Ben (Tony Todd) nazouvá Barbaře (Patricia Tallman) boty, v další scéně jsou její nohy bosé. (Pepy)
  • V scéne, kde sa Ben (Tony Todd) snaží vyhodiť zombie z domu zadnými dverami, je možné v skle dverí vidieť odraz kamery a kameramana. (ash99)

Reklama

Reklama