Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

Akira777 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jako první film jsem viděl originál, ten mě však tolik nezaujal, měl skvělou atmsoféru, ale postavy kromě Bena stáli za prd, v tomhle ohledu, je remake o dost lepší. Třeba hlavně u Barbary, je to dobře vidět, v původním filmu naprosto k ničemu, ale zde prošla nějakým rozvojem, nakonec jsem jí fandil, aby přežila i ostantím postavám jsem začal fandit, což se mi u originálu nestalo. Tam jsem kromě Benovi většině přál jen to nejhorší. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem tenhle remake od Toma Saviniho viděl na videokazetě od tátovýho kamaráda. Kazetu nám půjčil a pak jsme si to doma rovnou přehráli na video. Pak jsme si sehnali a koupili originálku. Jo tenhle remake mám radši než původní Romerovu verzi. Postava Barbary (Patricia Tallman) se mi tady líbila mnohem víc, ta nebyla furt posraná strachy a začala pak se zombies bojovat. Na začátku filmu jak Barbara objeví ten barák a začnou se tam objevovat kolem ní zombies, to mi nahánělo docela husinu tenkrát :D Tony Todd jako Ben taky dobrej. Tom Towles jako Cooper byl hroznej zmrd, dobrá svině, hrál to dobře. Překvapil mě tam herec Bill Moseley v roli Johnnieho, na začátku filmu hraje bratra Barbary, jak si z ní na hřbitově dělá prdel :D Masky zombies jsou tady pěkně udělaný, tlustý zombík strýček Rege (Pat Logan) byl dobře udělanej :D Dobrej byl taky feťák zombík se zapíchnutou stříkačkou v předloktí :D Scéna na závěr kdy Barbara odpráskne Coopera a on je pořád člověk, tak ta byla skvělá. Dobrý že je tady víc zombies než v původní verzi. Tahle verze má skvělou atmosféru a dobrý speciální efekty. Tom Savini natočil výbornej remake týhle zombie klasiky. ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Remake Romerovi legendární klasiky, který se velmi drží předlohy, přesto se vydal vlastní cestou... Největší změnou, patrnou už během prvních scén filmu, je atmosféra. Těžká, depresivní, potemnělá nálada originálu z roku '68 je zde nahrazena akcí. Někomu se to bude zamlouvat, dle mého to je ale největší mínus jinak "kvalitního B-filmu". Romero dokázal navodit stísněný pocit už úvodní scénou na hřbitově, u Saviniho si na to budeme muset počkat až do závěrečné dvacetiminutovky... Postavy prodělaly během dekády proměnu. Některé více - z Barbary je akční hrdinka podobná Mille Jovovich, některé méně - Tom je pořád nevýrazný klučík. Celkově ale šla jejich už tak průměrná prokreslenost do háje. Nejlépe dopadla postava Bena, která může děkovat obrovskému charisma Tonyho Todda. Uspěchanou proměnu Barbary z plačící dívky v neohroženou vražedkyni už o něco méně zachraňuje Patricia Tallman, pořád to ale zvládá a oni dva jsou jediní, které si asi zapamatujete. Zbytek jsou jen figurky ztvárněné (pod)průměrnými herci. Například z tak skvěle protivné a slizké postavy Harryho Coopera je zde prostě už jen dement. Za těch 22 let, které jsou mezi snímky, se nejvíce hnuly asi maskérské možnosti. Zombíci už nejsou jen vybledlé mátohy (tedy ne všichni), někteří i hnijou před očima. Jen škoda, že Savini nezvládl první část filmu, která je bez atmosféry a zajímavých postav vcelku nezajímavá. Dění začíná houstnout až ve chvíli, kdy dojde k nehodě na pumpě. Pak teprve scény začnou mít nějaký spád. Režisér, kupodivu, na konci také dává najevo větší opovržení lidstvem, než původně Romero. Scény, kde lidé pro zábavu střílí do zavěšených zombie nebo s nimi bojují v ohradách dnes díky zpravodajství, které nám běžně ukazuje podobné záběry z válčících zemí působí velmi mrazivě. Přesto všechno se ale na film příjemně kouká. Bát se u něho asi nebudete, ale jako zábavné béčko funguje pořád dobře. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Klasický začátek potom následovala reklama na to, jak s pomocí kvalitních dveří z Hornbachu zatlouct okna (mimochodem ten dům měl víc oken než budova maďarského parlamentu). Ale posledních několik scén celý film rehabilitovalo. A taky se mi líbilo, jak se z vyděšené, mlčenlivé Barbary stala super zabíječka nejen zombíků. ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

"Jsou jako my. A my jsme jako oni." První a převážná část filmu mě příliš nezaujala, pomalé, především ve stylu "Musíme se zabednit a pan Cooper je (i scénáristicky nevěrohodný) idiot, co zase provede..." Vše přejde k lepšímu až když se na scéně objeví procitnuvší dcerka. Největším kladem filmu jsou určitě masky a proměna hlavní představitelky v "lady s puškou". Za první část **, za konec ****. Celkově přijatelná podívaná, která ovšem příliš nepřekvapí. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Ve scéně, kdy vystupuje Johnnie (Bill Moseley) z auta, je před zavřením dveří možné spatřit v odrazu kameru. (Pepy)
  • Pitva zombie v úvodu filmu nebyla ve scénáři. Tu přidal až Tom Savini. (Chatterer)

Reklama

Reklama