Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První český slasher. Vypadá to, že ve městě začal řádit seriový vrah. Pod maskou může být kdokoliv - kdo bude další na řadě? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Kdyby radši v rámci Festivalu otrlého diváka místo těch nudných sraček, které jsou ZÁMĚRNĚ špatně natočené (Boardinghouse), pouštěli tahle zábavná amatérská videa. Je mi jedno, jestli to celé byl nebo nebyl režisérův záměr, ale s bráchou jsme se tlemili celý film. Jednoznačně nejlepší postava Martin (přesná kopie Marka Slováka alias Bluntmana) a jeho neúspěšné námluvy (o jeho postavu jsem se bál), kadence hlášek (Jsme tady s nějakým kreténem! Někdo mě chtěl zabít!), vrah v přiblblé masce, který krade Playboye; kriminalista, který nemá žádný otisky a nemá se prakticky čeho chytnout (a v kanceláři má na kreslící tabuli jenom velkými písmeny napsáno POMSTA), camea za bonboniéru; při každé vraždě znějící hrozivé tóny vykradené z TCM, příšerné postsynchrony (údery nožem zní jako kuchání rukojmích z Counter Striku). Zkrátka trash, který si pouštět jedině s partou kámošů a nějakým tím pivkem k tomu. 2,5* (hodnotím ne jako film, ale jako domácí video; s filmem to nemá nic společného) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

První český slasher? To jsem prostě musel vidět. Čepel smrti je laciná, amatérská a mnohdy neuvěřitelně stupidní, ale v konečném součtu se jedná o neuvěřitelně zábavný snímek. Nutno sledovat s nadhledem. Je to typické guilty pleasure. Je to tak blbé, že je to skoro až geniální. Nejlepší komedie roku 2009. Ty dialogy, ty věty, co létají postavám z úst, to jsou prostě perly ("Ty, Vando,...vypadáš hezky." / "Málem jsem se pochcal." / "Voní hezky" - "To bylo v reklamě!" / "Tak tuhle čepici je škoda nesebrat." / "Hele, Ondra mi dal klíče, můžeme jít, kam budeš chtít." - "Hm, díky, radši půjdu někam sama i bez klíčů."). Tomáš Kučera musí mít asi dobré známosti, když si s kamarády natočí film a oni mu ho vydají na DVD. (Ne)herci hrají, jak nejlépe umí, a ten nic moc dabing přeci jen dává jejich postavám určité kouzlo. Do toho se tu objeví i pár známých tváří - starostka Dana Morávková, úchylný ředitel Miloslav Mejzlík, vrátný Štěpán "stávka dýdžejů" Turek, ale stejně si myslím, že je Kučera do tohohle filmu dostal podobným způsobem jako Vladimíra Brabce. Postavy jsou jinak neuvěřitelně hloupé (i na slasher), ale díky tomu jsou právě tak zábavné. Ve filmu naleznete všechny atributy slasheru, kromě odhalených dívek, ty tady uvidíte jen na plakátu z Playboye. Kečupu či malinovky tu proteklo dost, zabiják však působí poměrně směšně. Přesto Čepel smrti není jenom hrůza, pár nápadů bylo dobrých, hudba k filmu seděla a na amatéra to nebyl vyslovený průser. No a konec filmu byl pro daný žánr hodně netypický. Zkrátka jsem se při sledování smál od začátku do konce. Když nic jiného, tak se má člověk u slasheru pobavit, a to se u mě Kučerovi povedlo. Kdybych se nestyděl, dal bych i třetí hvězdičku :D A chci pokračování! "Kde je Ondra?" - "Asi hledá Sandru." - "Normálně, nebo s nožem?" ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jééééhehe...co k tomu dodat.Je to blbé,neskutečně blbé.O hereckých výkonech se snad ani mluvit nedá,chování všech postav postrádá jakoukoliv logiku,postsynchrony sou úplně strašidelné a to zvýrazněné "bodání" nožem mě vážně iritovalo.Ale na druhou stranu sem se zasmál jako už dlouho u českého filmu ne a myslím,že třebas hláška : "To víš,je konec školního roku, a k tomu ty vraždy,..." asi zkultovatí.Ne snad,že bych chtěl Čepel jakkoliv chválit,ale pro mě je to mnohem menší průser než třebas Operace Dunaj.Tady si to aspoň na nic nehraje...20% :-D ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Český slasher má stejnou tradici jako mongolská opera. Po velmi slušném kousku Někdo tam dole mě má rád tu máme další pokus o českou vybíjenou. Jenže tohle se tedy rozhodně nepovedlo..... Osoby a obsazení: Kopyto, Jelito, Platíto, Blbý a Blbější, Ryba jménem Vanda, Mladej Uhrin, Dana z O.V.R.Z., lemploidní Polda, říďa s fixací na baby z Playboye, generál Hvězdné pěchoty a disgrafik v masce a s kudlou. Dialogy? Jeden citát za všechny: "Tééda.Co tady děláte?" "My jsme přišli." No, to by neřekl němej, kdyby mu hubu rozbil. Fakt perla. Překvapení se nekoná, tohle je nezastavitelnej filmovej průjem. P.S. Možná přijde i major Zeman. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Bratia Kučerovci sú zjavne veľkí fanúšikovia Vreskotu, majú snahu, no nemajú talent. Akurát okato vykrádajú, technická stránka je mizerná a o kvalite scenára či hereckých výkonoch sa tiež príliš hovoriť nedá. Ale vykrádajú až do takej miery, že ich zbierka najhorších slasherových klišé a inde videných scén je občas vlastne aj celkom zábavná, dvojnásobne to platí aj o samotnom závere. Ako amatérsky film na youtube by svoju úlohu Čepel smrti v zásade plnila, škoda len že bola vydaná aj na DVD a dokonca ešte aj predabovaná kvalitnejšími hercami. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Kromě Dany Morávkové, Miloslava Mejzlíka a Vladimíra Brabce byli všichni herci při postsynchronech předabováni profesionálními dabéry. (funhouse)
  • Během party ve vysoké budově se dozvíme, že mobily nefungují, protože budova má svojí síť. Jak je tedy možné, že vrah na konci se dovolá na policii? (Gastovski)
  • Celkový počet mrtvých je šestnáct lidí + dva rodiče ze zmiňované autonehody. (Zeke001)

Reklama

Reklama