Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První český slasher. Vypadá to, že ve městě začal řádit seriový vrah. Pod maskou může být kdokoliv - kdo bude další na řadě? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

ghatos odpad!

všechny recenze uživatele

Už úvodní titulek filmu věstí, že diváka čeká čistá amatérština. Je to jako jedení díl VKV obohacený o osobnosti typu prezidentské kandidátky Jany Bobošíkové! Dopisy od vraha - jsou jak od gegoša z ústavu. Vyšetřovatelé jsou sympaťáci. On má červený nos, ona má nevkusně odbarvené vlasy a oba jezdí v červeném favoritovy. Zvuk je katastrofální, vraždy jsou skoro bez krve - vlastně ano, scénka na střední škole má gule :). Náhle jsem uviděl Štěpána Turka..."je tu stávka dýdžejů a ticho se valí z repráku"...hraje vrátného! Celý tenhle buřtguláš dochucuje česká neherecká mládež, která se chová absolutně nelogicky. To však nevadí...celé je to chujovina. Já myslím, že celé to bylo punkerské :) ...10%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Český slasher... čekal jsem nudu, nijakost a trapnost (něco jako norský 22), ale nic z toho nepřišlo. Naopak, byla to sranda. Není mi úplně jasný, jestli to byl účel a zda se jedná o parodii na vyvražďovačky, ale i kdyby ne, tím snad ještě lépe. Ty kecy jsou prostě super (policajtský zvlášť), špatný dabing a celkově domácí vzezření tomu taky nijak neubírá. Stejně tak 'obálkovému' vrahovi nemám co vytknout, osobně mám slabost pro masky takže pohoda. Dobrá byla i nevšední volba prostředí na finale - kancelářských prostor. Prostě dobře jsem se bavil a když vezmu v úvahu poměry amatérských hororů, je to jasná trojka. Není nic horšího než nudná amatéřina. ()

Reklama

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě tu vytočilo, jak je ten film v některých částech odfláknutý. Je opravdu takový problém, když vidím, že záběr na školu, před kterou se rojí děti je hnusně natočený, zajít sem za měsíc se stativem a natočit to znovu? To se v podstatě týká valné většiny různých záběrů (domy, ulice, park). Leda že by kamera byla z půjčovny a muselo se to stihnout do určitého data, protože pak ji má zamluvenou na natáčení Robert Rosenberg:) Totéž platí i švencích a nájezdech, které jsou trhané a ruší diváka. Škoda. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Takže první český slasher... Začnu tím, co mě potěšilo... Docela vysoký bodycount, i když, mohlo to být trochu větší gore a více než slušná hudba... Horší už je to s "herci"... Řekl bych, že pro drtivou většinu z nich je Čepel smrti první setkání s kamerou, což je vidět hlavně ve chvílích, kdy se ve filmu objeví opravdoví herci, např. Miloslav Mejzlík... Ale to by ani tak nevadilo, behěm sledování filmu jsem si na neherecké výkony docela zvykl... To, že film víceméně vykrádá Vřískot a Tajemství loňského léta, mi taky nijak zvlášť nevadilo... Co mě štvalo celou dobu, byla levnost filmu, která byla viditelná v každém záběru, nepoužití jakýchkoliv filtrů a předabování herců, to se opravdu nepovedlo... A taky, že se ve filmu neobjevila ani jedna bradavka, to u slasheru považuju za dost zásadní nedostatek... Nezbývá než doufat, že Čepel smrti je jedna z prvních vlaštovek české hororové scény a že se v nejbližší době urodí mnohem více českých hororů... Kvalitnějších hororů... ()

Sobis87 odpad!

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu o natočení českého žánrového filmu, tím ale vše pozitivní končí, neboť Čepel smrti je čirou blitkou, která selhává všech směrech. Z vizuálního hlediska se film sotva přibližuje průměrnému televizáku a zdá se, že ho tvůrci natočili na kameru, která nemohla stát víc jak pár táců…a možná bych věřil i tomu, že kameraman po place běhal s mobilem. Ani lepší technika by ale nedokázala zastřít fakt, že ten, kdo film natáčel, by měl raději natáčet svatební videa a maturitní plesy…a moc si při tom neúčtovat. Je sice hezké, že tvůrci okoukali některé žánrové postupy a opsali pár záběrů z Cravenova Vřískotu, v jejich podání to ale celé působí přímo směšně. Se směšností silně koketují i (ne)herecké výkony, které se nemohou ani opřít o kvalitní repliky (scénář je příšerný) a celé to je navíc završeno dodatečným dabingem, který je v mnoha scénách silně nedoladěný. Když si k tomu všemu přičtu nemalé množství do očí bijících chyb, cameo Štěpána Turka a směšnou masku vraha, kterou rejža asi koupil za patnáct kaček v papíráku, vyjde z Čepele smrti celkem vtipná podívaná a učebnice toho, jak by se filmy točit rozhodně neměly. Veskrze amatérský počin, kterému se nepochopitelně dostalo mnohem více pozornosti, než by si zasloužil. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Během party ve vysoké budově se dozvíme, že mobily nefungují, protože budova má svojí síť. Jak je tedy možné, že vrah na konci se dovolá na policii? (Gastovski)
  • Celkový počet mrtvých je šestnáct lidí + dva rodiče ze zmiňované autonehody. (Zeke001)
  • Kromě Dany Morávkové, Miloslava Mejzlíka a Vladimíra Brabce byli všichni herci při postsynchronech předabováni profesionálními dabéry. (funhouse)

Reklama

Reklama