Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První český slasher. Vypadá to, že ve městě začal řádit seriový vrah. Pod maskou může být kdokoliv - kdo bude další na řadě? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Sobis87 odpad!

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu o natočení českého žánrového filmu, tím ale vše pozitivní končí, neboť Čepel smrti je čirou blitkou, která selhává všech směrech. Z vizuálního hlediska se film sotva přibližuje průměrnému televizáku a zdá se, že ho tvůrci natočili na kameru, která nemohla stát víc jak pár táců…a možná bych věřil i tomu, že kameraman po place běhal s mobilem. Ani lepší technika by ale nedokázala zastřít fakt, že ten, kdo film natáčel, by měl raději natáčet svatební videa a maturitní plesy…a moc si při tom neúčtovat. Je sice hezké, že tvůrci okoukali některé žánrové postupy a opsali pár záběrů z Cravenova Vřískotu, v jejich podání to ale celé působí přímo směšně. Se směšností silně koketují i (ne)herecké výkony, které se nemohou ani opřít o kvalitní repliky (scénář je příšerný) a celé to je navíc završeno dodatečným dabingem, který je v mnoha scénách silně nedoladěný. Když si k tomu všemu přičtu nemalé množství do očí bijících chyb, cameo Štěpána Turka a směšnou masku vraha, kterou rejža asi koupil za patnáct kaček v papíráku, vyjde z Čepele smrti celkem vtipná podívaná a učebnice toho, jak by se filmy točit rozhodně neměly. Veskrze amatérský počin, kterému se nepochopitelně dostalo mnohem více pozornosti, než by si zasloužil. ()

Reverger odpad!

všechny recenze uživatele

Cokoliv bych mohl divákům doporučit k tomuhle filmu? Nehledejte žádné chyby, celý tenhle snímek je chyba. Vůbec se nezkoušejte tvářit zděšeně, ledaže se bojíte i Ježíška. Nesmějte se, hrozí, že se budete smát po celou dobu. Nevztekejte se, ublížíte někomu, koho máte rádi. Připravte si raději pořádný kýbl, bude se zvracet…A poslední – chcete-li se všemu vyhnout, nepouštějte si to! ()

Reklama

Baker 

všechny recenze uživatele

Amatérský film vydávávaný na levném DVD. První pořádný pokus o český slasher dopadl o poznání hůř, než mohl. Tvůrci rozhodně měli docela zajímavou ideu, jak film pojmout, výsledek se jim bohužel rozpadl pod rukama. Dámská část postav má sice velká prsa, nikdy je ale neuvidíte jinak, než pod oblečením (první hrubá chyba popírající žánr slasheru). Mrtvol je celkem dost, ale proveden vražd je nudné a není žádné aranžování mrtvol (druhá hrubá chyba popírající žánr slasheru). A o postavy vám vůbec nejde (třetí chyba, ale o ně vám nejde v polovině slasherů). Jediné, co film drží nad vodou je docela příjemný a osvěžující konec. Stejně ale nemůžu doporučit film nikomu jinému, než fanouškům slasherů. ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby někdo natočil medvěda brtníka, jak se pokouší zdrogované lišce bystroušce do ucha narvat ocucaný klacík od nanuku, který u toho zpívá o nekonečném jsoucnu a kdyby to byl zpomaleno tak, aby měl původně pětiminutový výjev hodinu a půl, tak by to oproti čepeli smrti bylo brutální tíživé drama s artovejma ambicema. Nemám vůbec nic proti amatérskej filmum a pokud je film povedenej, nemám vůbec problém s tím, aby někde vylezli ven za prachy na dvdčku, ale kurva, to musí být alespoň náznak kvality, vždyť tady do prdele nikdo ani nastavit si scénu tak aby nebyl obraz brutálně přesvětlenej, nebo hned o střich později brutálně podsvětlenej, technicky je to naprostá tragedie (dementní postsinchrony, odporně levná kamera neschopna pořádně natáčet v pohybu v kombinaci s nepřítomností stativu atd, atd.). A děj je ještě větší kreténovina (což v rámci zachování relativního psychického zdraví odmítám dále popisovat), výsměch všem dobrejm filmum, které se do domácí distribuce na plackách nikdy nedostali a fakt, že následující film tvůrčích brůdrů šel do kin je bizarní krávovina a nějaká temná nekalá magie. Howgh. ()

Viktooorka odpad!

všechny recenze uživatele

První český slasher mě a mým společníkům vnukl nápad. Natočit druhý český slasher! Vezme si mobilní telefon, záporákovi nasadíme masku medvídka Pú, do ruky mu dáma blikající džedájův meč, obětím dáme pod tričko kečup (ve sklenici), takže až je bude propichovat, udělá to kůl krev a bolestiví křik nahradíme pískotem mončičáků. Takže vznikne jeden z nejlepší slasherů vůbec a Čepel smrti se může (pro)bodnout! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Kromě Dany Morávkové, Miloslava Mejzlíka a Vladimíra Brabce byli všichni herci při postsynchronech předabováni profesionálními dabéry. (funhouse)
  • Během party ve vysoké budově se dozvíme, že mobily nefungují, protože budova má svojí síť. Jak je tedy možné, že vrah na konci se dovolá na policii? (Gastovski)
  • Celkový počet mrtvých je šestnáct lidí + dva rodiče ze zmiňované autonehody. (Zeke001)

Reklama

Reklama