Reklama

Reklama

Tlačítko "REC" stiske mladá televizní reportérka a její kameraman, kteří natáčejí noční směnu v místní požární stanici. Po chvíli přijímají hasiči tísňovou výzvu staré ženy, která je uvězněna ve svém domě. Když dorazí na místo, ozve se strašidelný křik. Tím začíná dlouhá noční múra a unikátní dramatická televizní reportáž. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 515)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Jako malé robě jsem se často bál některých hraných pohádek. Když v Princi Bajajovi přišla na řadu scéna s drakem, odvracel jsem zrak, ale nejhorší ze všeho byla Jamamba - to jsem spolehlivě končil schován za křeslem. Přiblížit se k těmto časům mě po velmi dlouhé době dokázalo až [Rec]. Nejvíce ze všeho to přičítám velmi povedenému dokumentárnímu feelingu celého hororu. Jakmile jsem uviděl siluetu stařeny v noční košili, zbrocené krví, věděl jsem, že je zle a od té doby ani nedutal. Užmoulal jsem si u toho tričko a závěr mě donutil přesunout se pro jistotu na větší vzdálenost od obrazovky. Tentokrát žádné analýzy filmu, tohle byla prostě silná osobní zkušenost. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dobrý, i když ne dokonale zrealizovaný, nápad. Místy to byla bomba (scénky v chodbě u starý ženský, pád muže z horního patra, izolace, závěr na night vision), ale místy se bohužel nedařilo utáhnout sem tam tak skvěle nahozenou atmosféru. Ale to je třeba jen můj názor... [REC] můžu přesto doporučit všem těm, kteří mají chuť na nějaký ten strašidelný (děsivý) film - pravděpodobně nebudete litovat, a bude se vám to líbit o něco víc než mně. (screeny) (edit: po nějakém čase jsem se rozhodl zvýšit ze tří na 4* a zařadit mezi své oblíbené horory po roce 2000) ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Po dloůůůhhé době pořádnej horor... Sice na mě nečekal nějak originální příběh ( zombie + pozorování filmu skrze objektiv kamery ), ale [REC] měl prostě svý tempo a nenechal mě ani na chvíli vydechnout. Skvělá atmosféra zárukou a já s napětím čekám na pokračování tohoto výborně rozjetého hororu... 90%. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, co tu napsal Mr.Apache. Film velmi rychle odsýpá, působí autenticky (herecky i režijně), ale skutečné atmosféry by se člověk nedohledal. A když už se k nějaké takové scéně schyluje, je vzápětí zabita předvídatelným zvratem či rozklepaným vizuálem, který působí též aunteticky a tvůrci si na něm dali evidentně záležet, bohužel nám mnohdy zakrývá víc než by bylo po chuti. Je to slušný pokus, na který se rozhodně vyplatí podívat (už pro srovnání s přicházejícím Diary of the Dead), ale nic moc ve vás nezanechá. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zase jednou paradni horor, jehoz nejvetsi problem je rozklepana amaterska kamera. Teda on to neni ani tak problem, filmu to pridava na atmosfere a realisticnosti, jenze me takovahle kamera, ktera je posledni dobou skoro vsude, zacina pekne srat. Jinak po vicemene nudnejch 15 minutach (coz je pochvala, vetsinou uvod trva pulku filmu) se de hned na vec, parta lidi je zavrena v baraku a zacnou hororovy sceny, prvni pulku filmu je to spis o jednotlivejch scenach, kdy se vzdy chvily nic nedeje, aby na vas pak tvurci vytasily nakou lahudku, ale v druhy polovine filmu se to uz solidne rozjede a zaverecna dvacetiminutovka je paradni masakr. Neda se sice rict, ze bych se nak desne bal, coz je dany tim, ze se jednotlivy lekacky daj lehce predvidat, ale i tak obcas vystrasi a navic ma film solidni atmosferu a ani s krvi nijak nesetri. Jinak pointa, co se to vlastne deje, neni nic zvlast originalniho, ale vubec to nevadi a konec je paradni, i pres fakt, ze je jasny, kdo se dostane do finale. Hodne slusnej horor, ale na 5* bych to nevidel. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (26)

  • Film sa natáčal od 23. októbra 2006 do 12. novembra 2006. (BoredKid)
  • Jednotlivé scény byly natáčeny v chronologickém pořadí. (Vlado666)
  • Pracovní název filmu byl Bombers, což v katalánštině znamená Hasiči. (KucC)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Španělský král hororu chystá další film

Španělský král hororu chystá další film

03.11.2014

Jaume Balagueró je pevně spjatý se španělskou produkční společností Filmax, která se specializuje na žánrové filmy a pod jejíž hlavičkou si udělal mezinárodní renomé hororovou sérií REC. Poslední díl… (více)

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Emmerich a „skromná sci-fi“?

Emmerich a „skromná sci-fi“?

02.11.2010

Zní to jako dvě neslučitelné věci, ale Roland to asi myslí vážně. Momentálně dolaďuje svůj záhadný projekt Anonymous, který má být „historickým thrillerem o tom, kdo doopravdy napsal Shakespearovy… (více)

Reklama

Reklama