Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (615)

Smok 

všechny recenze uživatele

Ako ma môže pobaviť film, kde už obstarožné hlavné hrdinky, ktorých tváre vyzerajú ako keď natiahnete kožu z pomaranča na melón (hlavne tá ryšavá), pri každej replike debilne pískajú, tlieskajú a dupkajú nožičkami? Slová typu: botox, plastika, svadba, pán Božský, šaty, diétne, rozchod, vosk sa na mňa sypali bez zľutovania a so strašnou kadenciou a vrchol srandy je, keď si "jednoho dne Šarlota tak trochu kákla do kalhot"? Dávam 1* a dávam ju s kľudom a ľahkosťou, lebo tento počin je u mňa len o málinko lepší ako obyčajná juhoamerická telenovela a je mi úplne jedno, koľko šiat babenky pri nakrúcaní vystriedali. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem seriál nikdy neviděla, nebo taky tím, že jsem od toho vůbec nic nečekala. Ale popravdě řečeno, i přes dvě a půl hodiny jsem se ani jednou nenudila, slušně jsem se bavila a jednou nebo dvakrát jsem byla i dojata :). Ve srovnání s ostatními filmy by to byl pouze průměr, ale v dnešní době podprůměrných komedií si to zaslouží 70%. ()

Reklama

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Och... môj... bože... nevidela som to od začiatku, len som si 4 roky po funuse povedala, že keď už je to v telke, tak to nechám pustené. Pôsobilo to na mňa rovnako ako kedysi seriál, z ktorého som videla len asi 1,5 časti, aj to len z prinútenia. Myslím, že som ešte NIKDY nevidela film, v ktorom by bolo viac plkov a bol viac o hovne. Dávno viem, že nie som cieľovka tohto skvostu (zlomený necht vo mne nikdy nevyvolával hystériu), ale niekedy nechápem, ako niekto tou cieľovkou môže byť. Podobné nízkotučné rady do života ako z múdrej knihy musia znieť originálne asi len auparkovým pipinkám, ktoré okrem návodu na použitie kozmetickej masky (a možno nejakého Coelha) nečítali ani len tú Evitovku... ešte aj v nej by našli o kus viac reality a menej prázdnych rečí. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Ultimátní guilty pleasure, při jehož sledování je největší chybou divákovo mužské pohlaví. Teď už chápu, proč se někdy ženy cítí provinile po jednom kousku čokoládového dortu, i já se teď cítím vinen. Nejenom proto, že jsem Sex ve městě viděl ale klidně bych snesl i o 20 minut delší nášup.O rok později pod tíhou director´s cutu, který se nevyhnul mým zornicím, jsem nucen zvednout hodnocení o jednu hvězdičku. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

SEX VE MĚSTĚ ze zfilmovaných seriálů posledních let spadá mezi ty slabší, ale pořád to pro fanouška seriálu stačí na nadprůměrné hodnocení. Oproti sériím, které měly sestupnou tendenci a byly čím dál tím víc konzervativní, filmovému SEXU chybí břitké dialogy, které nahradily vtipy za každou cenu, a zcizující promluvy do kamery i ona "sexuální antropologie", již zde zastoupilo věčné glosování._____ Film je skutečně sledem cca. 5 půlhodinových epizod v silně nadprůměrné kvalitě a s patrnými cliffhangery na konci každého "dílu", ale tentokrát se řeší věci ve větším než v seriálu (a tím nemyslím jenom to neustálé nakupování) a přestože titulní hrdinky mají každá velice málo prostoru pro své "(melo)drama", snímek si pro to vytváří pochopitelné alibi (viz věta o tom, že se nejedná o román, ale povídku, která je ale emociálně působivá)._____ Film pojímá seriál jako určitý fenomén, který je zároveň velice důmyslným způsobem reflektován, a ukazuje se, nakolik zestárly a proměnily se romantické komedie, i když se neustále navracejí k "popelčímu" modelu. Sympatické mi je, že i když námět "a co bylo po tom, co se dali dohromady a měli být šťastně až do smrti" skýtá spoustu nebezpečí (viz DENÍK DRIDGET JONESOVÉ: S ROZUMEM V KONCÍCH), v SEXU VE MĚSTĚ všechny vtipy - i ty těžící z trapnosti či vyměšování - posunují vyprávění dál a slouží jako katalyzátor buď pro postavy, či události, které se na to nabalí._____ V tomto ohledu je Carrie bohužel nejméně sympatickou, protože arogantní a naivní "ženou", a nejzajímavějším partnerským problémům Mirandy a Samanthy je věnováno málo prostoru, Charlotte je pak úplně zbytečná (její problém je, že nemá problém?). SEX VE MĚSTĚ je chick-flick, takže obsahuje nepřeberné množství scén nakupování, klábosení a záběrů pro potěchu ženského oka, ale zároveň je to film, u kterého se mohou dojímat a bavit i muži, kteří by mohli ocenit podvratnost jak zápletky, tak i vyústění._____ Seriál stavěl na "love and label", přičemž ona "label" je v závěru ukázána jako naprosto nepodstatná a bránící dosáhnutí pravé "love". Za plný počet a doufám, že tím, nakolik se mi tenhle SEX líbil, mi nechce film něco naznačit. :-) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (36)

  • Zlatý přívěsek LOVE, který se ve filmu objeví, má cenu 6 800 amerických dolarů. (don corleone)

Reklama

Reklama