Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (615)

imf 

všechny recenze uživatele

Ani při monstrózní stopáži to není bůhvíjak natahované a i když to dojíždí na mělčinu přesně tam kde seriál (v samotném závěru), jedná se o ztroskotání ve velkém stylu a s lahodným drinkem v ruce. Nové fanoušky celovečerní adaptace na Manhattan, tak jak ho vidí Carrie a její kamarádky, rozhodně nepřitáhne, ale ty stávající zvládne ujistit o tom, že dobří holubi se vracejí, aniž by jim kdokoliv přistřihnul křidélka. Větší, delší a lepší než v televizi... místy zbytečné, místy dojemné a místy tak zábavné, že chcete ještě jednu rundu. Síla není v zápletce, je v postavách a kapce nostalgie, která funguje jako nejsilnější přísada celého koktejlu. O tom, jak dlouho po vypití ji budete cítit rozhodujete jen vy sami. A dolít sklenici můžete kdykoliv... celovečerák je jako tuplák, epizoda jako štamprle... hřejivé pocity vyvolává obojí. Pokud tedy nejste abstinent. (70%) ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Vivienne Westwood, Gucci nebo Luis Vuitton. I když všechny zmiňované považujete za hráče Real Madrid není nic ztraceno. Vystačíte si klidně se znalostí OP Prostějov a přesto na zábavě film z ničeho netratí. Sex ve městě je sice prvotřídně snobský film, ale nazvat ho povrchním, to by mi ruka upadla. Sice jsou naše hrdinky ješitné místy až přespříliš, ale ruku na srdce kdo z nás není? Přestože je mi jejich svět vzdálen o několik desítek kreditních karet, tak u mě našli ono chápavé porozumění, což na obyčejný film není rozhodně málo. Když si máte se svou dlouholetou kamarádkou stále co říct, přeci ji nebudete po devadesáti minutách přerušovat, že by už měl být konec. A závěrečný proslov nemohl potěšit víc. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Epizodičnost původního konceptu – tedy seriálového Sexu ve městě – se promítla i do jeho celovečerního následovníka, díky čemuž si můžeme o kompaktním příběhu nechat jen zdát. Celý film tak připomíná zhuštěný slepenec několika seriálových dílů a zvolená celovečerní forma tak pozbývá smyslu – pokud tedy pomineme marketingové záměry a koncept „dojné krávy“, kterou je třeba ještě párkrát zatahat za cecík, než úplně vyschne. Filmový Sex ve městě pak vyjma rozvinutí osudů ústředních postav nenabízí vůbec nic nového a veškerá kritika i pochvala směřující k původnímu seriálu je v podstatě aplikovatelná i jeho filmového následovníka. Pokud máte rádi původní seriál, není co řešit a samotný film vás nezklame. Já osobně však od celovečerní verze fenoménu očekávám něco více sofistikovaného než jen pouhý přídavek, který fanouškům poskytne další dvě hodiny ve společnosti oblíbených postav a na prodeji lístků jim přitom řádně provětrá peněženky. Důkazem toho, že to jde i o několik řádů lépe, jsou celovečerní Simpsonovi, kteří grandiózně konvertovali do celovečerní podoby. 60% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že se budu bavit, ale bavil jsem se. Televizní předchůdce Zoufalých manželek, s větším důrazem na sex a základy "skutečné ženy" překvapil svým pojetím a příjemností. Postavy jsou tedy stále stejné a některé stejně protivné, ale je s nimi sranda. I ty nejhloupější ženské řeči jsou občas srandovní, i když jen doufám, že tenhle film někdo nebere vážně a především ženské by se neměly chovat a přemýšlet právě takto. Co bude dál? Pobavil jsme se, ale vidět to znovu mě nijak neláká, seriál je prakticky to samé stále dokola a pokračování? O čem proboha bude? Nevím, ale už cítím, že to za dva roky zjistím ... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Předně je třeba zdůraznit, že tento film je určen pro fanoušky stejnojmenného seriálu a zvláštní význam bude mít především pro ženy a snad ještě transvestity. Mužské publikum nebude mít tolik pochopení pro ječící čtyřku zralých, dobře situovaných, emancipovaných a extravagantních Newyorčanek, z nichž každá prochází určitým mezníkem ve svém životě, ale zároveň ho prožívá spolu se svými nerozlučnými kamarádkami. Snímek má svoje slabá místa, především je to délka filmu, kdy navíc druhá polovina ztrácí šmrnc a vtip, tento nedostatek však s pomocí přihmouřeného oka nahradí svět bláznivých modelů, úžasných botek, neuvěřitelných šaten a luxusních restaurací, ale i trocha sentimentu a kouzelných momentů, které nejsou zaměřeny pouze na efekt, ale září lidským teplem tak, že vás musí dojmout - mě dostaly zvláště prostřihy silvestrovskou nocí, provázené fantastickou hudbou a setkání Mirandy se Stevem na Brooklynském mostě. Nesmím zapomenout na láskyplné nasnímání velkoměsta, kdy se obrazy portálů pětihvězdičkových hotelů klidně koupou ve špinavých kalužích a vy už chápete, proč jeho obyvatelé nosí trička s nápisem "I LOVE N.Y." ()

Galerie (67)

Zajímavosti (36)

  • Ve scéně focení pro časopis Vogue se objevil skutečný tým Vogue: známý módní fotograf Patrick Demarchelier, kadeřník Serge Normant, vizážistka Gucci Westman, rekvizitářka Mary Howard, editorka Lauren Howell, redaktorka Plum Sykes a šéfredaktor André Leon Talley, který také učil Sarah Jessicu Parker (Carrie Bradshaw), jak autenticky pózovat. (mandlova)

Reklama

Reklama