Reklama

Reklama

New Yorku, miluji Tě!

  • USA New York, I Love You (více)
Trailer
Povídkový / Romantický / Drama / Komedie
USA, 2008, 103 min
(další profese)

VOD (1)

Od samého zrodu filmů byl New York jedním z vysněných filmových měst. Byl zvěčněn na filmovém plátně stovkami různých způsobů. Teď tu ale je zcela nový, odlišný a zcela nepopiratelně romantický pohled na toto město – pohled očima lásky, ve všech jejích podobách, od první lásky přes lásku krátkodobou a komplikovanou až po lásku minulou, odpíranou, vytouženou a lásku, která trvá navěky. Lásku k New Yorku tímto filmem vyjadřuje skupina těch nejkreativnějších současných režisérů i herců, jejichž příběhy se odehrávají v celkem pěti různých newyorských čtvrtích. Jde o volné pokračování série Města lásky, jejíž první díl, Paříži, miluji Tě, slavil před časem velké úspěchy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamaný, že tento film není - navzdory zasazení do mého zbožňovaného města a hvězdnému obsazení, včetně řady mých hereckých oblíbenců - ničím víc než nepodařeným experimentem s nevyrovnanou úrovní, s občasnými náběhy k nudě, kýči či nesnesitelné trapnosti. O to víc mě mrzí, že se tam najde i pár vynikajících momentů, které dokazují, že potenciál by tu byl, ale ve většině příběhů je marnotratně promrhaný. Žasnu, že jako celek na mě tenhle biják působil skoro až amatérsky, jako by ho měla na svědomí partička studentů, kteří dostali za úkol natočit filmovou poklonu New Yorku v době, kdy už všichni dávno zapomněli na 11. září. Ech, nemohu si pomoci, ale libovolná epizoda Sexu ve městě skládá hold tomuto městu tisíckrát přesvědčivěji. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Na tvorbě Paris, je t´aime se podílela spousta osobitých „áčkových“ režisérů, jejichž auteurství se nejvíce projevilo na formální stránce, díky čemuž byla pařížská mozaika formálně květnatým (někdo by to mohl říct „nevyrovnaným“) dílem, které spojovalo jedno město a téma lásky v nejrůznějších formách. Jednotlivé segmenty pro New York, I Love You (většinou) nenatočily až takové režisérské osobnosti a některé z nich bychom mohli nazvat „pouhými“ řemeslníky bez výraznějších ambic (sem bezesporu patří Brett Ratner), což oslabuje formální rozmanitost celého díla, ale tohoto faktu je nakonec užito ve prospěch věci, kdy jednotlivé povídky nejsou jasně oddělené jako u Paris, je t´aime, ale místo toho se některé z nich proplétají s ostatními skrze celou stopáž, díky čemuž New York, I Love You působí ucelenějším dojmem, jak formálně, tak i narativně. Tentokrát se tedy dočkáme formálně sterilnějšího zážitku, to nám je ale plně vynahrazeno skrze dobře napsané mikropříběhy, kterým nechybějí emoce, nápady a vtip a některé z nich jsou navíc ukončeny zábavnou pointou. Jistě, některé povídky jsou poněkud slabší, a to zvláště v kontrastu skvělého segmentu Fatiha Akina s kulhajícím Shiou LaBeoufem, který na minimálním prostoru předvedl vpravdě nádherný herecký výkon plný náznaků a letmých pohledů, výhodou povídkového filmu ale je, že ty slabší kousky po pár minutách končí a následuje zase něco jiného. Některé z romancí jsou opravdu krásné a dojemné, jiné na vás možná vůbec nezapůsobí, celkově se ale jedná o velmi příjemný zážitek s kvalitní hereckou sestavou, ke kterému se budu určitě ještě párkrát vrátím. 85% ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to jako drahá bonboniéra ze které někdo snědl všechny bonbóny - vkusné, ale prázdné. Líbivá hudba a kloboučky většiny pánského hereckého ansámblu nahazují "inteligentní" atmosféru New Yorku jako města umělců a otevřených lidí. V Paříži jsme viděli i odvrácenou tvář města, zde se ničeho takového nedočkáme. To celkové prolínání povídek se mi taky moc nelíbilo a působilo to na mne spíše rušivě. Nejhorší, ale je že se mi opravdu líbily jen dvě povídky (ta s vozíčkářkou a pak ta jak Ethan Hawk balí Maggie Q u cigarety). A zaujala mě ještě ta se zesnulým malířem. Zbytek šel mimo mně a i když byli herci dobří všude, prostě mě na to nebavilo koukat. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Některé kousky jsou výtečné, některé slabší, ale dohromady dávají zvláštní mozaiku příběhů lidí, které spojuje jedno město. Vybraní herci ze sebe dávají maximum i když nejvíc na mě zapůsobil Shia a Hayden Christiensen v docela netradičních polohách. A po těch toulkách městem se mi zdá, že New York opravdu stojí za to vidět. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To mám celé číst nebo sníst ??" ;) Celá tahle příběhová, rozhodně ne nezajímavá, mozaika hodně silná v pointách v důsledku silně připomíná právě tu story Ethan(Hawk)ova pisálka se šlápotou.. Tolik vynaloženého úsilí (téměř) k ničemu, ačkoli to dlouho vypadalo vlastně tak nadějně..;) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (13)

  • Každý režisér musel dodržet několik pravidel, např. každý z příběhů se musel pojit alespoň k jedné z newyorských čtvrtí, v každém příběhu musela nějak figurovat láska v obecném smyslu a na začátku ani konci segmentů nesměla být stmívačka. (Nyck)

Související novinky

New York plný hvězd

New York plný hvězd

13.04.2008

Tenhle typ zpráv Bart, který pro vás mé novinky na čsfd nahazuje, nemá moc rád, protože je v nich spousta jmen a to znamená spoustu odkazů. Nedá se ale nic dělat, Petře, tenhle projekt je prostě tak… (více)

Reklama

Reklama