Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (864)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie horroru málokedy dopadne takto úspešne. Španieli opäť hodili rukavicu a hollywoodsky remake na seba určite nenechá dlho čakať. Ja ho ale po posledných skúsenostiach s určitosťou vynechám a budem si pamätať tento skvelý atmosferický horror, pri ktorom mi poskrúcalo črevá a tlak som mal vyšší ako pri infarktových stavoch. 80%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když jsem se před nějakou dobou ze spoilerů dozvěděl, jakej příběhovej veletoč tvůrci s mým oblíbeným hororem udělali, začal jsem se poměrně dost strachovat. Zbytečně. Zaprvé se ta informace ani nedá považovat za spoiler (že zombie nejsou zombie se dozvíme hned po pár minutách), zadruhé ten zvrat vůbec nepůsobí křečovitě, vývoj děje je hladký, a vlastně celej scénář vyhlíží tak propracovaně a cílevědomě, že bych byl ochotnej uvěřit, že tvůrci s tímto sequelem počítali ještě před natočením prvního dílu. U něj jsem v posledních patnácti minutách zažíval opravdový vtíravý strach, což se mi u dílu druhého sice nestalo (adrenalinová jízda je pro něj velmi trefné označení), nicméně i přesto si mě získal. Získal si mě svým spádem, krvavostí, zajímavějším příběhem (hlavně jeho nadpřirozenými momenty) a závěrem, kterej ten příběh posouvá zase někam úplně jinam. Když se na to dívám zpětně, tak jsem (přes prvotní obavy) rád, že se tvůrci nebáli a subžánr sequelu změnili. Jeden perfektní strašidelný zombie horor už jsme tu měli, teď tu máme perfektní akční (censored) horor. Zkrátka návrat do barcelonského domu hrůzy jsem si užil a těším se, až se do něj budu moci podívat znova. Horror movie of the year ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nehorázny náter. Namiesto napätia a tušenia hrozby z jednotky je tu brutálne tempo a "epickejšia" vízia apokalypsy. K tomu gejzír skvelých nápadov (vládne fór s ohňostrojovou raketou a záverečné prepínanie reality), oduševnení herci a hlavne brilantná technická stránka veci, ktorá "first person" filmy posúva na úplne iný level dokonalosti. Španieli absolútne vládnu. Pamätníkom osemdesiatkových klasík sa zrejme vynoria v pamäti Démoni 2. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Teprve po zkouknutí tohohle plně pochopíte dokonalost jedničky. Zábava to je pořád, ale už se nebudete bát. Kill rachejtlí byl výbornej, ale moc se mi nelíbí ta ďábelská mytologie. Já prostě preferuju klasický zombíky. SWAT se taky moc nepředvedli a největší borec pro mě byl zase hasič a vůbec ta skupinka dětí byla lepší. Jinak potěší návrat Manuely Velasco a ještě je dobrej představitel drsnýho kněze. Každopádně trojka bude. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vzniknout to v hollywoodské produkci, pomyslím si, jak zámořští skautíci likvidují talenty, ale Balagueró s Plazou evidentně zlikvidovali sami sebe. Hlavní trumf prvního dílu, svíravý pocit, že stačí trocha náboženského šílení a podobná situace může nastat, boří sérií zpětných vysvětlovaček, které kopou do hlavy logiku a ničí všechno napětí. Napomáhají tomu i stereotypní postavy policejní zásahovky, naprosto debilní trojice teenagerů a jedno absolutně ‚wtf?!‘ zmrtvýchvstání. Nenudilo to (i když absence delších ‚steady-camů´ bolí), ale sralo (po půlhodině pernamentně), a to je horší. 1 a ½ hvězdičky za nabušené krvavé detaily, zbytek oba prostředníčky nahoru! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Herci, kteří tvořili speciální jednotku, podstoupili jednodenní intenzivní trénink, aby si osvojili práci se zbraněmi. (KucC)
  • Většina záběrů byla natočena samotnými herci. Například speciální jednotky měly kamery na helmách a vytvořily tak podstatné množství záběrů. (KucC)
  • V celosvětových kinech film utržil 18,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama