Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist: Bratrství

(seriál)
  • Japonsko Hagane no renkindžucuši (více)
Japonsko, (2009–2010), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Scénář:

Hiroši Ónogi

Hudba:

Akira Sendžu

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Iemasa Kajumi, Šin'ičiró Miki, Unšó Išizuka, Daisuke Namikawa, Fumiko Orikasa, Kazuja Nakai, Kendži Nodžima, Kóiči Jamadera (více)
(další profese)

Epizody(64)

Poté, co bratři Edward a Alfonse utrpí fyzická zranění, bojují proti zlu, aby se pokusili získat zpět svá těla. (Netflix)

Recenze (136)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nedívejte se na seriál z roku 2003, podívejte se na tohle, pokud se mezi nimi rozhodujete! (tím nechci říct, že by FMA z 2003 bylo špatné dílko, to v žádném případě, vždyť si také zasloužilo 5*). Ti, kteří tomuhle srážejí body jen za to, že tvrdí, že bylo pro ně děsně nudné se znovu dívat na to samé, co už viděli v předchozím, jsou pro mě ignoranti. Tohle běží celé podle mangy (tedy až na první úvodní díl), a jelikož i předchozí FMA jel chvíli podle mangy, tak je přeci jasné, že tam budou stejné věci. Tak, to jsem si jen musela trochu ulevit pálící žáze... :-) K tomuhle anime se mi moc těžko píše nějaký soudný komentář, protože jsem si ho zamilovala od hlavy až k 64. dílu. Openingy, endingy - dokonalé. Postavy, jejich charaktery, děj, animace, boje, láska, slzy, tragično i komično, to všechno tu miluji. FMB je pro mě prostě srdcová záležitost. Nikdy nezapomenu, že u některých dílů jsem měla husí kůži. Kdybych měla někomu doporučit jeho první anime, tak to bude určitě tohle. Protože pro mě je to jedno z nejlepších, co může anime scéna nabídnout. ^^ ()

Free_player 

všechny recenze uživatele

Čekal bych, že tohle novější FMA bude pokračovat a navazovat tam , kde skončilo to starší . Ale zatím do 13tého dílu se tak nějak rekapituluje to co se stalo v předchozím FMA a pak se děj uplně mění a rozchází . A jsou tam i změny v některých jménech atd. Nevim nemůžu si pomoct, ale to předchozí mě bralo víc stačilo jen dokončit ten rozjetý děj . Působí to hodně zmateně..... ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se jako zarytý odpůrce anime dostal po Death Notu na doporučení k tomuto seriálu. Ze začátku chvíli trvá, než se člověk v celém světě zorientuje. Je toho vážně hodně na pobrání, ať už jde o historii nebo postavy. Příběh nás zavede do fiktivní země na začátku 19. století, kde panují zvláštní pravidla. Kromě jistého pokroku v technologii se tu nachází lidé, kteří umí ovládat tzv. alchymii. Pochopit, o čem vlastně alchymie je trvá pár dílů. Sledujeme dva mladé chlapce, kteří alchymii ovládají. Nepodařený experiment v mládí je ovšem zmrzačil. To jim ale nebrání tuto úlohu vykonávat. Časem se objevují další postavy a my všemu postupně začínáme přicházet na kloub. Celá země je totiž v ohrožení a mnoha lidem hrozí nebezpečí. Ti nejlepší a nejsilnější se tedy musí spojit, aby proti onomu zlu bojovali. Během děje dojde k mnoha zvratům a postavy občas vymění své strany. Dost se mi líbila samotná alchymie a akce s ní spojená. To samé mohu říct o dobře napsaných postavách a věrohodných emocích. Určitě bych tento seriál všem doporučil, které tyto věci aspoň trochu lákají. "Plukovníku, nemáte oheň? Vlastně nejspíš ne. Co si myslíte, že jsem, mokrá sirka?!" :D ()

Mya 

všechny recenze uživatele

Fullmetal Alchemist Brotherhood nenadväzuje na prvú sériu Fullmetal Alchemist. Dá sa povedať, že začína úplne od začiatku. Tam, kde sa prvá séria odklonila od mangy, tam sa FMA B vracia. A mňa ako milovníka mangy to nesmierne potešilo. Toto je naozaj vydarený kúsok so skvelým dejom, hudbou a postavami. Už sa neviem dočkať ako to vlastne skončí, teda manga i anime^^ update: Tak teraz to uz vieme, som vazne zvedava na dalsi skvely pribeh od Hiromi Arakawy. ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Po sedmadvaceti epizodách je jasné, že Brotherhood drtí starší adaptaci na všech frontách. Dříve opomíjené postavy mají větší hloubku a příběh nabírá neuvěřitelné grády. Audiovizuální stránka si zaslouží uctivou poklonu. Nakonec si člověk zvykne i na specifický humor, ředící jinak dosti temný příběh. ()

Galerie (2 570)

Zajímavosti (7)

  • Homunkulové jsou pojmenováni podle sedmi smrtelných hříchů - pýcha, závist, chtíč, obžerství, chamtivost, lenost a hněv. (Natami)
  • Van Hohenheim byl pojmenovaný podle lékaře Paracelsa (vlastním jménem Theophrastus Bombastus von Hohenheim), který žil na přelomu 15. a 16. století. Podle něj má v sobě každý jedinec „vnitřního alchymistu“ přeměňujícího potraviny a živiny v organismu na tělesné substance. (Morlok)

Reklama

Reklama