Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (223)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8.série sice patřila k slabším sériím, ale rozhodně si nezaslouží 65%. Po technické stránce nadále nejjlepší telelevizní Show vůbec a 3 společně s 5 bitvou patřilo k tomu nejlepšímu, co kdy televize předvedla. Poslední dll na můj vkus až moc zdlouhavý, ale ve výsledku jsem spokojen s tím jak to dopadlo. 80% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Něco mi říká, že existovalo 14,000,604 alternativních konců Hry o trůny (a každý fanoušek si vysnil ten svůj), jenže tvůrci si vybrali tenhle a ať už se vám to líbí, nebo ne, tohle je ten závěr, který jsme dostali. Stejně jako v případě předchozí řady došlo na občasnou zkratkovitost, tentokrát to však nebylo zdaleka tak do očí bijící. Především jsme totiž dostali famózní noční bitvu s nemrtvými, u které se napětí dalo krájet, opět bravurní dialogy, srdceryvné momenty a skličující zvraty. Dal bych si to delší? Jasně. Zhroutím se z toho a budu to kvůli tomu slepě nenávidět nebo podepisovat stupidní petice? Fakt ne. :) Vývoj postav se jednoduše završil, kolo bylo zničeno a každý dostal, co si zasloužil. Spravedlivé finále bude nejspíš ještě nějakou dobu lidi rozdělovat, ale tak už to s těmi nejočekávanějšími věcmi na světě bývá. Těším se na spin-offy. 8. řada Hry o trůny - 9/10 ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8. séria - 80%. Nevidím to síce až tak biedne ako ostatný a uznávam, že je to slabšie oproti ostatným sériám, no napriek tomu mám pocit, že sa náročnosť divákov trošku zmenila voči seriálu za tie roky. Rovnako ako siedma, tak aj osma séria je zbytočne uponáhľaná a kludne to mohlo mať aj desať dielov a áno nájde sa tu par dier v scenári a nelogických blbostí, ale dokazal som to tvorcom zhltnúť, pretože ma to jednoducho baví a dobre sa to pozerá. Som spokojný s tým ako to skončilo, stále je na čo pozerať a aj v poslednej sérii ma seriál stále čím prekvapiť. The Journey Ends. Obľúbený soundtrack: The Rains of Castamere, Jenny of Oldstones, The Night King, The Last of the Starks. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sečteno podtrženo, osmá série mě zklamala. Původně jsem si myslel, že to budou první dvě epizody, ale ukázalo, že to jsou spíš ty poslední čtyři. Byť každá jednotlivá dává smysl, tak poskládány dohromady moc ne. Objevuje se až moc logických chyb. Spousta věcí ztratila návaznost s předchozími díly. Prostě tvůrci mohli dát mnohem víc záležet. Jenom teď doufám, že brzy vyjdou knihy, abych si spravil chuť. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance...Postrádá všechno to kouzlo předešlých dílů. Příběh působí jako co nejrychleji ukončit a pryč od toho... Na výpravě se nešetřilo, tolik detailů co vám unikne v epické a velkolepé bitvě v díle 3 si můžete ale představit. Jen představit , protože noc je tu opravdu tak černá, že si procvičíte obrazotvornost. Ani všudepřítomný oheň tohle nerozsvítí a tak všechna snaha filmařů zůstane utajena...Zvuk 5.1 je fajn. Vývoj postav je ok, nikdo to prostě neměl jisté. Chtělo to ještě 3 díly a vrátit se k původnímu vykreslování a dotvoření paralelních příběhů postav... Tohle je hoooodně horká jehla... ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Čínští cenzoři kvůli násilí a erotice zkrátili epizodu o šest minut. (Duoscop)
  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)

Reklama

Reklama