Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (223)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zazvonil zvonec a shitfestu je konec. Veškerý úsilí pokřtěné krví a potem tvůrců budované po těch necelých devět let je zde během pár okamžiků nejenom smeteno ze stolu, ale rovnou spláchnuto do hajzlu. Jakožto člověk co tenhle seriál nikdy neměl rád gratuluji k pádu na absolutní dno díky tý nejintenzivnější lobotomii v dějinách televizní produkce. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co říct? S každým dílem opadající naděje na to, že se mi dostane finále, které jsem čekal a u posledního dílu už moje očekávání byla tak nízká, že se to ani nedá nazvat zklamáním. Příliš hollywoodské, nezvládnutý a uspěchaný příběh, tragické dialogy, na kterých byly dřívější série vystavěné a to nejhorší? Předvídatelnost, která je něčím pro tenhle seriál doposud atypickým. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuálně nejplnější, nejvypiplanější a nejfilmovější série, jejíž drtivá forma bohužel zabijí výrazně méně hutnější a robustnější obsah. Zásadní selhání je pak v absenci většího počtu epizod, jelikož finále ságy by si určitě zasloužlo lépe rozebrané motivace x postav a lepší finální zůčtování. I tak si ale myslím, s odstupem času a se splasknutím hate ohledně přetočení finále, bude na GOT jako celek vzpomínat podobně, jako na Lord of The Rings, protože podobně jak LOTR, tak i GOT definoval v určitých věcech minimálně dekádu. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5-6/10. - Aaah bylo to zklamání, ale dalo se to zuby nehty zkousnout. Naprosté zahození budování postav po celých 7 sérií. Uplný kraviny a nelogičnosti. Scenérie co nedávají smysl a samotný zakončení hrůza i přesto, že mě dostalo a seděl sem s otevřenou hubou, kdy vidět prostřihy na každýho ze Starků ke konci série s Main Theme Hry o Trůny bylo famózní. Tento seriál neměl mezí od prvopočátky sice je overrated, ale konec si tu bídu zaslouží. Scénáristické duo ani nevědělo co vůbec s tou značkou dělá a Martin neměl ponětí co s tím udělali. Ach jo tak krásný seriál a takhle to domrvit. Hele sice zpracování nějaká režie, krásná hudba, efekty byly hezký. I ten konec docela vzhledem k těm postavám směřoval, ale spoustu postav zmuchlali a vyhodili do koše. Co k tomu dodat konec obrovský zklamání, ale celý tento seriál mi nikdo z hlavy nevymaže, protože tento nádherný seriál nemá mezí. Doufejme, že Martin dožije dopsání svých knih a budem si to moct projít z jinýho úhlu pohledu díky knihám, který i přes ten konec mám chutě číst. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu že mnohých filmových"kritikov" séria rozčarovala pre mňa bola posledná séria dôstojným zakončením tejto epickej ságy s najlepším možným panovníkom akého si v Siedmych kráľovstvách mohli želať a kedže väčšina hrdinov dostala presne to,čo si zaslúžila z mojej strany absolútna spokojnosť... ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • George R.R. Martin se vyjádřil k poslední řadě takto: „Nečetl jsem scénář k poslední sérii a ani jsem nemohl navštívit natáčení, protože jsem se věnoval pracím na „Vichrech zimy“. O pár věcech, které tam budou, vím, nicméně spousta příběhů vedlejších postav bude v seriálu zakončena naprosto jinak než v knize. Seriál a knihy tak skončí v několika důležitých bodech rozdílně.“
    (Geralt z Rivie)
  • Tato epizoda se v médiích těšila velké pozornosti kvůli tomu, že se v ní (v čase 14:44) na stole v jeden moment objeví kelímek od Starbucks. Celý internet spekuloval o tom, jak se kelímek v záběru ocitl. HBO se k tomu vyjádřilo tak, že šlo o chybu a že si Daenerys objednala bylinný čaj. Podle Emilie Clark (Daenerys) kelímek na stole nechal herec Conleth Hill (Varys). (Duoscop)
  • Během jejich shledání se Jon (Kit Harington) ptá Aryi (Maisie Williams), jestli musela použít Jehlu, na což ona odpoví: „Jednou nebo dvakrát“. Ve skutečnosti Arya v celé sérii použila Jehlu čtyřikrát k zabití lidí (stájník, Poliver, Rouge a Waif, což bylo mimo obrazovku) a jednou k zabití holuba. (mikki089)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno