Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Heat z trochu odlišné perspektivy. Znovu sympatický a rozumný vůdce jinak nelítostné lupičské bandy, znovu žena, pro kterou je ochoten se svou živností seknout, a znovu policista odhodlaný učinit vše, aby čtveřici dostal. I tentokrát hrají hlavní úlohu banky a miliony dolarů, jen prostředí nás zavádí o něco níž. Tam kde si bankovní lupič De Niro před lety hrál na úspěšného obchodníka, se jeho nástupce Ben Affleck může maximálně představovat jako opravář aut. Uhlazeného profesionála v saku nahradila hromada svalů a silný irský přízvuk; a ani jedno příběhu nijak neuškodilo. Je tu ale změna, která mi vadila o poznání více, a to absence policejního pohledu na věc. Pacino kdysi dávno vytvářel s De Nirem sympatickou dvojici protivníků, kde bylo jen na vás, jakou stranu zvolíte. Nyní však máte svého hrdinu vybraného a teprve v závěrečné půlhodině, kdy se začne agent Frawley objevovat více na plátně, vám dojde, že i na tomto chlapovi od FBI je cosi zajímavého. Připočtěte si několik tradičních dějových uklouznutí (Skutečně by Claire Dougův hlas nepoznala? Proč jí FBI od počátku neřekla, s kým se stýká? Jakto, že se střílející policisté do čtveřice zlodějíčků nedokáží trefit?) a pro mě méně chytlavý závěr než noční one-to-one u letiště v Heatu a budou ty čtyři hvězdičky snad poměrně oprávněné. Pokud chcete vidět drsnější, špinavější a místy také vtipnější (go fuck yourself) Nelítostný souboj a ještě si připomenout pana "the man behind the scene Kobayashiho" z Obvyklých podezřelých, račte vyrazit do kina. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ta dějová podoba s Heatem mi dost vadí. Jinak je ale Town film, který musí trochu uzrát. Podobně jako slavnější předchůdci. Heist kriminálka je holt žánr, který nelze slupnout jako malinu a pouštět si jej během prvního roku každou sobotu. Vše je potřeba jaksi "procítit". A namodralé kamerové filtry, chování hlavních hrdinů a smysl jejich jednání, stejně tak jako zbraně, "mafia sektor" a další věci kolem - to je přímo navázané na danou dobu ve které se snímek natáčí a terpve s odstupem času a s přidáním trocha sentimentu/nadhledu si člověk může takovéto snímky doopravdy užít. Teď je totiž Town podobně jako třeba nová vína, jaksi nezralé. Je to klasická story, ovšem Affleck je srdcař a je to vidět v každém druhém záběru. Jako snímek je The Town promakaný, akce je dehberoucí, katarze rovněž nechybí. A že člověk ví, nebo předvída, jak to celé dopadne ? Copak ono lze mít v takto položeném filmu variaci, kterou bychom už někde neviděli ? V této době si myslím, že jsme už vyčerpali téměř všechno. Nehledal bych něco originálního. Je možná lepší se v daném žánru soustřeďovat na další kvality a ty tento film nepochybně má. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Familiární příběh o gangsterovi s lidskou tváří, resp. o lidské tváři, z níž ulice udělala gangstera. Inspirace Mannem je zde citelná, nejen, co do konfrontace profesionálního zločince se špičkovým policistou, ale i co se práce se vztahy týče. Postava Claire je zde esenciální, neboť představuje cestu za nápravou a vykoupením pro hlavní postavu - "dělá ho lepším člověkem". Oproti tomu bratr, ztvárněný excelujícím Rennerem, táhne Douga ke kořenům. Je to životní dilema, které však může skončit jen jedniným způsobem - je škoda, že Affleckovi se těmto klišé nedaří vyhnout. Ovšem jakkoliv tento příběh zní ohraně, přístup k látce je překvapivě osobitý. The Town tedy nakonec není jen o systému Bostonských ulic, ale kombinuje atraktivní thriller s procítěnou studií charakterů... Z režisérského hlediska kvalitně natočeno, avšak Mann s Greengrassem (akce) mají stále znatelně navrch. 8/10 ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Uprimne som rad, ze som po dlhsom case mohol v kine vidiet poctivu gangster-krimi dramu, dokonca som sa pristihol ako radostne si hmkam pri nocnych scenach, kde obraz vykazoval velmi pocetne zrno. Film sa mi za to okrem ineho odvdacil tym, ze uz dlho som nebol tak nerozhodny v otazke "paci-nepaci". The Town je natoceny zrucne a v style sa prezentuje istota. Pribeh fici podla osvedcenej mustry (resp. kombinacii dvoch-troch najzauzivanejsich mustier v danom zanrovom prieniku) a verne sa drzi pravidla plneho vyuzitia kazdeho naznaceneho motivu az nadoraz, cim sa cely film stava velmi lahko odhadnutelnym. Ta snaha o natocenie "poctiveho" remesla (zanrovo i stylom) ho totiz postupne zbavuje iskry v neakcnych pasazach a zaverecny akt je uz povinne suchym dovetkom, kde sa zurocia logicke otazniky a dejove barlicky. Mrzi ma to hlavne preto, ze v urcitych momentoch deja boli naznaky, ze niektore standartne situacie by mohli byt narusene, ale nakoniec sa tesne pred vyhodenim vyhybky cuvne na znamu trat. Som si vedomy, ze ta cistota je zamerna, ale vadi mi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Affleck dostal po case chut zahrat si v kvalitnim filmu a tak si ho musel rovnou i natocit. Sice to nema takovou udernost jako Gone, Baby, Gone, je to "jen" kvalitni kriminalka, ale Affleckovi se to opet proste povedlo. Perfektne natoceny krimi drama se skvelejma loupezema, ale bohuzel to trpi nekolika neduhama. Jednak 2 a pul hodiny je proste moc a film je tak lehce roztahanej, i kdyz nastesti ne nudnej. Dalsi problem je, komu vlastne fandit. Hlavni hrdinove - lupici, se chovaj jak parchanti, zadny svatouskove, kradou, zabijej, proste zaporaci. Oproti tomu kladasove v cele s agentem fbi jsou nesympaticky a zoufale nezajimavy. Takze ve vysledku je vam jedno, co se s kym vlastne stane. Bohuzel zaroven je vam jasny, co se stane, protoze film je silene predvidatelnej. Nicmene jako kriminalka slusny, natoceny skvele a herci paradni, takze to ty 4* da. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • První verze filmu, kterou Ben Affleck (Doug MacRay) ukazoval producentům, trvala 4 hodiny. Takto dlouhý film by ale u diváků neobstál, proto jej Affleck za tři dny sestříhal na 2 hodiny a 50 minut. Tato verze prošla sice i u producentů, ale stále byla příliš dlouhá, proto byl film nakonec zkrácen o dalších téměř 50 minut. (HellFire)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 155krát což je 1,26krát za minutu. (Dixxx)
  • Ben Affleck (Doug MacRay) byl spoluautorem scénáře, režíroval a zahrál si hlavní roli. (Kuzmik)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama