Reklama

Reklama

Paranormal Entity

  • USA Paranormal Entity

Hlavními postavami filmu natočeného v duchu úspěšné série Paranormal Activity jsou sourozenci (Samantha , Thomas) a jejich matka. Nedávno jim zemřel otec, a proto se jej pokusili kontaktovat. Po nějakém čase se v jejich domě začali dít neobvyklé věci... (TV Horor Film)

Recenze (112)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když se nějaký snímek dočká velikých diváckých ohlasů a fenomenálního finančního úspěchu, stanou se následující věci. A: Tvůrci okamžitě hlasitě hovoří o sequelu. B: Jiní filmaři k němu začnou svá budoucí díla přirovnávat a připodobňovat. C: Část fanoušků bude kvůli přehnaným očekáváním zklamána, další části se ten film zprotiví, neboť na něj odevšad budou muset poslouchat "zasvěcené" komentáře od nezasvěcených lidí. D: Společnost Asylum vydá v co nejkratší době na DVD nízkorozpočtovou kopírku co možná nejpodobnějšího názvu - to aby si ji v prodejně lidé spletli a ona se přiživila na cizím úspěchu. Paranormal Entity je samozřejmě produktem tohoto amorálního spolku a vznikla v reakci na vynikající Paranormal Activity (pro ty, kterým to snad nedošlo...). A jak je to s kvalitou samotného produktu? Bohužel ne tak špatně, abych mohl napsat, že je PE nudná sračka s PA absolutně neporovnatelná (jak bych si býval vzhledem k praktikám Asylumu přál). Přecijenom, nízkorozpočtová vykrádačka handycam duchařiny (v tomhle případě vlastně vysokorozpočtová...) nemůže nikdy působit tak směšně, jako působí kupříkladu za pár šupů pořízený katastrofický spektákl, v němž si to spolu rozdává armáda, chobotnice, žralok a Lorenzo Lamas. PE je strašlivě zahraný duchařský horor se spoustou nelogičností (tradiční problém tohoto typu hororů - kamera vždy v ruce, ať se děje, co se děje), ale že bych občas nepocítil záchvěv strachu, to říct nemůžu. Handycam na mě prostě funguje i v těchto mizerných podmínkách. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Kupodivu nie až také zlé ako hovorí tunajšie hodnotenie. Atmosféra filmu je celkom slušná a vždy keď sa blížili nočné sekvencie naskakovala mi husia koža. Hlavné zlo bolo až neskutočne kruté a prenasledovalo hlavnú hrdinku kam sa len pohla. No chúďa dievča. Čo sa týka slabín snímku, sú to najmä nekvalitní, amatérski herci a chabá réžia. Ale viac sme zrejme od Asylum ani čakať nemohli. A mimochodom, Paranormal Activity som ešte nevidel... ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Pivnica rodinného domu nie je cintorín, popol zosnulého patrí do urnového hája - presvedčia sa aktéri cam-hororu Paranormal Entity, ktorý kráča v šľapajách o dva roky staršieho brata Paranormal Activity (2007). Pritom mal všetky predpoklady prekročiť ho. Sympatickí herci vytvárajú dojem normálnej rodinky, ktorá sa v jednej chvíli svojho všedného života stretne s nadprirodzenom, Záhadných, strašidelných a démonických podnetov bolo vo filme viac než dosť, mnohé z nich však zostali nevyužité. Atmosféra bola miestami veľmi mrazivá a stopy bosých nôh v rozsypanom popole mŕtveho otca zase najlepším nápadom tohto hororu. Veľa vecí z filmu som už mal možnosť vidieť niekde inde. Takže: priemer. ()

playboxguest odpad!

všechny recenze uživatele

Taky se mi občas doma hejbe peřina, většinou po pořádném gulášku, ale že bych kvůli tomu hned vytahovala kameru... Jeden film už jsem viděla v několika verzích, koukám, a tohle je spolu s tím, v němž se jen točily pánvičky a bazén, ten nejotravnější. Už ne, vymyslete si zas něco jinýho, krucifix, ať to nedopadne jako dneska, kdy jsem byla z debility filmu tak unavená, že jsem pomalu ani nedokázala mačkat rychloposuv. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Všichni neustále to je 2 activity a hovno koukaly jsme a opět takové jakože nic a nic se neděje a pak se to začalo pomalu a brutálně rozjíždět psycho strach všechno v jednom na plné obrátky. Co se tyče mladíka hodně odvahy měl což já bych asi nenasbíral konec podle mně mohl byt o něco světlejší něž tak tmavě skončeny a hlavně víc objasněný. Tyhle filmy jsou prostě best protože točíte a vesměs nevíte co po vás jde a kde to je a co se svámi stane. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Film má iba štyroch hercov. Sám režisér si zahral hlavnú úlohu kameramana Thomasa Finleyho. (BoredKid)
  • Film neobsahuje žádné titulky, ani na začátku ani na konci. (Cheeker)
  • Vo filme je spomenutá postava Marona, démona zo starogermánskej mytológie, ktorý znásilňuje ženy počas spánku. V skutočnosti však Maron patrí do starogréckej mytológie a spomína sa len ako potomok boha Dionýza a ako kňaz boha Apolóna. (AxelWers)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno