Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (690)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejlepší béčkové scifi, co jsem kdy viděl. Připravte se na mimozemskou invazi do L.A. v sofistikovaném scifi od talentovaných bratrů Strausových. Spielberg s Emmerichem se svými letitými vykopávkami na podobné téma se tiše po zhlédnutí tohoto nářezu krčí v koutě a budou tam ještě dlouho i s Bloomkampem, který něco podobného v otřesném balení vypustil do světa před časem. Dvaceti patrová výšková budova se pro skupinku přátel, pro něž bylo probuzení noční můrou, stane dočasným útočištěm než to peklo skončí, ale scénář chrlí takové množství nečekaných nápadů ve vysokém tempu, že se to na poprvé nedá ani pobrat. Obdobná smršť je to i po vizuální a trikové stránce, kdy jsem byl ohromen realistickou kvalitou triků a neobjevil jsem žádný rušivý element, respektive nepovedený trik. Nesmím opomenout ani trefné herecké obsazení. Jedna hezčí herečka vedle druhé (Scottie Thompson, Brittany Daniel, Crystal Reed) dva chrabří týpci v hlavních rolích neměli chybu (Eric Balfour,Donald Faison), pak do party přibyl i starší ročník (David Zayas), do toho hřímala epická hudba a postavy hynuly jedna po druhé v nepříliš odhadnutelném pořadí. Stejně neodhadnutelný je doslova bombastický konec ve stylu totální apokalypsy. Zkrátka se jedná o scifi nejen pro příznivce tohoto žánru. 100% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V AVP:R mi to nějak nedošlo, ale bratři Strauseovi jsou skuteční břídilové. Skyline není po trikové stránce špatným filmem, špatný nastává v okamžiku kdy se postavy začnou nějak chovat a vést mezi sebou konverzaci. Tady se opravdu někdo vyřádil. Nečekal jsem od filmu nic než slušnou akci, k tomu jsem ovšem jako bonus musel přetrpět všechny ty nesympatické postavy. Zaujme konec filmu, takže nám nezbývá než se "těšit" na druhý díl. .... ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Bratři Strausové měli kvalitní materiál k tomu, aby napravili svoji špatnou reputaci po AvP II, který tak skvěle poslali do kytek… svoji šanci samozřejmě promarnili. Efekty vypadají fajn, ale vše ostatní je naprostý brak, který je závěrem více a více otravnější... Teď jen doufám, že Battle: Los Angeles nedopadne podobně… ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

tak, přes všechnu stupiditu a nemocnost AVP: Requiem mně ten masakr v městečku se všemi klišé a stupidními herci bavil více.. Přece jen, Alieni jsou slizcí, hnusní a Predátoři jsou zase megacool a dohromady má ta dvojka takové charisma, o jakém se Norrisovi může leda tak zdát (ehm, snad si ale nečte csfd, doufám, že takový zapadlý státeček jako ČR úplně přehlíží). No a tohle - no tomuhle zůstaly úplně všechny parametry AVP, jediný, kdo to trochu zachranuje je skvělý David Angel Batista Zayas - ten ovšem nemá moc prostoru, a tak se musíme celou dobu dívat ne nepravděpodobně se chovající úbožáky, kterým brzy začne být až moc velké horko (nebo chlad). Herectví bych mohl teleskopem hledat, nenašel bych nic a tak jediné, co stojí za zmínku, jsou dost obstojné efekty, hnusní alieni (ne ti..), na PG-13 dost nechutné scény a totální likvidace LA (neviděl sem to už někde.. a neuvidím zanedlouho? A nebude to mnohem lepší?... Ovšemže bude). A samozřejmě ta dost dobrá scéna útoku stíhaček - jak už někteří psali, to byly ty nejsympatičtější postavy z celého filmu.. A pak ten závěr, který měl asi za úkol prostě překvapit. A překvapil, docela inovativní a neokoukaná, a řádně morbidní scény, které vyzdvihujou film na tu 2 hvězdu. Jinak opravdová bída a bléé ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Hrozne hlúpy film. Nečakal som zázrak, ale aspoň zábavné b-éčko. Colin Strause a Greg Strause sú hrozný a ďalší film by už robiť radšej nemali. Prvú hodinu sa nič nedeje, len sa pár postáv rozpráva o tom čo sa stalo... je to nuda a miestami až človek kruti hlavou nad tým čo hl. hrdinovia chcú spraviť. Nie je to ani vtipné keď už vážna časť filmu stojí za nič, ani nič... zaujímavé je, že sa to prezentovalo ako veľký apokalyptický film plný zlých alienov, no žiaľ vo filme je dokopy desať postáv dvaja alieni a plno zbytočných, nelogických kecov. Už dlho ma žiaden film takto neurážal. Totálne bez nápadu, vykrádačka všetkých možných filmov a "šokujúci záver" je síce dobrý, ale po to čo som videl predtým ma to vôbec nezaujíma. Zlatý Aliens vs. Predator: Requiem. Za dve scény dávam aspoň 3/10. Kedyže to má vyjsť Battle: Los Angeles? ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • V srpnu roku 2010 oznámila společnost Sony Pictures Intertainment, že zvažuje podat žalobu na bratry Strausovi za údajném plagiátorství některých scén z jejich snímku Světová invaze (2011). V březnu roku 2011 však společnost Sony oznámila, že nenašla žádnou podobu, čímž byli oba bratři očištěni. (Terva)
  • Ve filmu je více než 800 VFX záběrů. (KucC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno