Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (689)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Otřepaný námět připomene řadu sci-fi, díky hledajícím chapadlům především Válku světů. Vysávání energie z lidí známe z Životní síly T.Hoopera stejně jako z Matrixu, který připomínají i medúzovité stroje mimozemšťanů. Samotní mimozemšťani jsou podivnými kříženci známých monster Vetřelcem počínaje přes Den nezávislosti, brouky z Hvězdné pěchoty, triceratopse a nestvůrou cthulhu konče. Herci zmateně pobíhají, ani jim nic jiného nezbývá. Přesto - pohled na temnou oblohu s vynořujícími se loděmi je přesně obrazem, který mne napadá v souvislosti s mimozemskou invazí. Takhle nějak by to nejspíš bylo. A samozřejmě by lidstvo nemělo vůbec žádnou šanci. Efekty výborné, ty jsem si opravdu vychutnal. Bezvýchodný a dekadentní film o jednom možném konci lidstva. Pobavilo mne: plakát v pokoji k filmu Invaze z Marsu, song Kings and Queens nazpívala skupina 30 Seconds To Mars a v závěru titulků se objevilo upozornění, že během natáčení nebylo žádné zvíře zabito. Nevím, zda byl myšlen ten malý mopslík, či animální monstra... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nevím, co zase všichni máte!!?? Z nebe padal príma modrý bordel a ten E.T. z podzemní garáže, co vypadal jako obří kunda, přesně zapadal do mých hrůzných snů o zániku civilizace a naučil mě chovat se k ženám s úctou. A to, že to celé bylo jen o honění (lidí ufounama) bez jakéhokoliv obvyklého balastu, mě taky kdovíjak nepobouřilo. Normální, pěkně udělaná agitka o redukci populační exploze od režisérů, kterým emzáci sežrali mozky. Akorát bych rád věděl, jak se jim podařilo ukecat ty chobotnice z Matrixu, aby jim v tom zahrály. Myslel jsem, že jsou nafrněné a takové štěky už neberou. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem cokoliv, ale po shlédnutí popravdě nechápu, proč má Skyline tak nízké hodnocení. Skyline, co chtěl říct, tak řekl. A to i přesto, že kolikrát to bylo filmově trošku nekorektně. Chvílemi jsem si totiž přišel jak v nějaký počítačový hře. Příběh totiž nejenom, že se nesnažil hrát na realitu, on skutečně sázel na to být pořádný sci-fi a toho se podle mě udržel naprosto perfektně. Je teda pravda, že ti herci, co se tam před tou kamerou potulovali, přemejšleli asi tolik jako komár přistávající na lidské ruce, ale mě to prostě bavilo. Bavili mě ty scény, ta akce, ten příběh. Mělo to hlavu, patu, bylo to takové, jaké to chtělo být. A já si to opravdu moc pěkně užil. Škoda, že se nedočkám pokračování, ten příběh by se k tomu nabízel, ale potom by to už asi bylo šílený psycho. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Scénář se podobá dvěma známým sci-fi. ALE! Na Den nezávislosti to v nejmenším nemá a oproti Válce světů chybí impozantní nástup a wtf konec. Nic moc - s vizuálním ztvárněním nemám problém, nějaká pointa by se taky našla (byť pokulhává na všechny čtyři), ale vůbec nemůžu říct, že bych se bavil. Chybělo napětí, akce nepromyšlené, cíl neznámý; prostě špatně natočené. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý sci-fi film. Má veľmi dobrý príbeh o skupinke mladých ľudí, ktorí trávia svoj pomerne bežný deň, ale v noci sú svedkami niečoho zvláštneho a už čoskoro si uvedomujú, že sa práve začala mimozemská invázia s cieľom zničiť ľudstvo a tak sa musia rozhodnúť, čo ďalej. Spracovanie je celkom slušné, po povinnej zoznamovacej štvrťhodine ktorá ale je našťastie znesiteľná sa to už naplno rozbehne, síce dej je až príliš jednoduchý, prakticky celý čas len pár hlavných postáv trávi čas v obytnom dome, ale nemám s tým väčší problém, aspoň to pôsobí v rámci možností pomerne uveriteľne a občas poteší aj takýto pohľad bežných ľudí na mimozemskú civilizáciu. Síce pár slabších miest sa tu predsa len nájde a aj bez niekoľkých prvkov by som sa bez problémov obišiel, hlavne všetko, čo súvisí s tým svetlom, ktoré priťahuje, ale aj tak s tým nemám problém, väčšinu času je to svižné a zaujímavé. A chválim aj ten zaujímavý a originálny záver. Oceňujem, že hlavne spočiatku ešte cítiť snahu aj o nejakú atmosféru, čo sa celkom aj darí, za čo môže hlavne táto zaujímavo podaná invázia plná beznádeje, kde ľudia veľa šancí nemajú. Akcie je tu dosť a som s ňou veľmi spokojný. Síce rozpočet bol malý, ale na akcii to moc nevidno, je pomerne veľkolepá, výborne natočená a aj obsahovo zaujímavá, ale dala by sa rozdeliť na dve kategórie, na akciu, ktorú hlavné postavy môžu len sledovať, ako napríklad pôsobenie mimozemských lodí alebo útok štíhačiek a tento typ akcie mi v tomto žánri vyhovuje rozhodne viac, ale celkom dobre zvládnutá je aj tá zvyšná, aj keď opäť by sa tu našlo viacero prvkov, bez ktorých by som sa obišiel. Veľkú pochvalu si zaslúži samotný vzhľad mimozemských prvkov, či už hlavné lode, menšie bojové alebo aj všetky tie zvláštne tvory. Čo sa týka hereckého obsadenia, nie som až tak spokojný, títo herci by mi skôr sedeli do nejakého slasheru a nie sci-fi, podobne sú na tom aj ich postavy a dialógy, ktoré medzi sebou vedú, ale zase nie je to až tak zlé, aby to výraznejšie kazilo dojem, po chvíli sa na to všetko dá zvyknúť. Réžia nie je ničím výnimočná, ale nemám s ňou problém a technická stránka je perfektná, tu nemám čo vytknúť. Skyline samozrejme nepatrí medzi žánrovú špičku v akomkoľvek ohľade, ale aj tak som nadmieru spokojný, svižný film, ktorý sa oplatí pozrieť aj viackrát. 76% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je více než 800 VFX záběrů. (KucC)
  • Celý rozpočet čítající 10 milionů amerických dolarů financovali Colin a Greg Strauseovi bez asistence jakéhokoliv studia. Samotné filmování stálo pouhých 500 000 dolarů, zbytek pak "spolkly" digitální efekty. (oje)

Reklama

Reklama