Reklama

Reklama

Paranormal Activity 2

  • USA Paranormal Activity 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nevěřili byste, jak strašidelné můžou být záběry z průmyslových kamer. Když před třemi lety debutující režisér Oren Peli představil horor, kde tyto záběry tvořily základní obrazovou složku, málokoho napadlo, že Paranormal Activity vstoupí do historie. Nicméně stalo se. Film za patnáct tisíc dolarů jich vydělal bezmála 200 miliónů, čímž se stal co do návratnosti investic jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Navíc je považován za hororový vrchol, protože tuhle duchařskou historku ustojí jen ti skutečně nejotrlejší. Hlavní roli mají znovu hrát kamery, které mají znepokojeným majitelům ukázat, co nekalého se děje v jejich domově, když klidně spí. Lze předpokládat, že děsivější domácí video si lze představit jen těžko. O hrůzyplnosti filmu svědčí už to, že po stížnostech diváků přestala některá americká kina zařazovat do reklamních bloků jeho upoutávku... V prvním díle tvůrci využili osvědčenou metodu pseudoreálných záběrů, když záznam kamery prezentovali jako nalezený materiál. Do stejné řeky podruhé vstoupit logicky nemůžou, ani nechtějí, přesto Oren Peli tvrdí, že klíč k uchopení příběhu, který použili, nabízí mnohem děsivější možnosti. A protože příběh je až do premiéry filmu přísně střeženým tajemstvím, nezbyde než se přesvědčit na vlastní smysly. Přejeme vám příjemné spaní... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

DamonS

DamonS (hodnocení, recenze)

Tak něco tak trapnýho snad ani nejde vymyslet :DDDD to si rovnou mužete pustit svoje domácí video :DDDD

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Jednička se mi docela líbila, nic převratnýho, ale ty noci byly celkem libový. Od dvojky jsem radši nic neočekával, ale ani to nakonec nepomohlo tomu, abych celej film neodzíval... Tam, kde byla jednička strašidelná, tu nastupuje jen nuda a trapnost. Hvězdou filmu je pro mě ten pes, že dokáže žít v tak dementní rodině... Spoiler: Možná, že se o tu stěnu nehodil kvůli démonovi, ale spíš kvůli svým vrchně debilním páníčkům :)

No nic, zítra si dám třetí díl :))

draggo

draggo (hodnocení, recenze)

Já se také díval někdy před půlnocí. Škoda, že jsem po pěti minutách začal chrápat.

marek29

marek29 (hodnocení, recenze)

constrictor.boa: moje řeč.. večer po dvanácté před spaním, to je pane pokoukáníčko :) 

Folwar.

Folwar. (hodnocení, recenze)

Já se na to díval přes půlnoc sám a člověk se prostě přirozeně nachytá na "lekačky", ale atmosféra úplně na nic, stejně tak herci a všechno ostatní. Abych přes půlhodiny čekal na to, až spadne pánvička, tak to opravdu ne-e.

constrictor.boa

constrictor.boa (hodnocení, recenze)

všichni tady lamentujou, jaká to je píčovina, že na tom byli v kině nebo na to koukali s dalšíma 15ti kámošema v pravý poledne... V kině, kde kolem vás sedí kupa lidí, to musí být nuda. Já jsem si to ale pustil v 10 večer sám, roztopil jsem krb a to bylo jíný kafe

Roxeet

Roxeet (hodnocení, recenze)

Black3R: Souhlas. Zrovna PA ve dne moc strach nenanese, ale v noci...to už je jiný kafe :)

Black3R

Black3R (hodnocení, recenze)

Ach no dobre, pozrel som si oba diely a musím povedať že strach mi to nahnalo! Ale dvojka je o level horšia. A keby niečo horory kukám sám, v noci a po tme :)

maniacxl

maniacxl (hodnocení, recenze)

Jednička byla fakt strašidelná a bál jsem se ještě 2 hodiny po projekci,zda za mnou není nějaký stvoření od jinud.Tudíš jsem čekal něco podobného od dvojky.No a ono nic.Natahovaný záběry z domácí kamery na "nic" mě opravdu nudily.Scény s dítětem byly jediným,co za něco stálo,ale bylo jich moc málo.To jsem zvědav,co vymyslí ve třetím díle.Takže druhé navštívení do světa tajemna se vůbec nepovedlo.Vtip je v tom,že to vlastně byl sled událostí,který vznikl ještě před jedničkou,to nechápu už vůbec....45%.bu,bu,bu..........

 (hodnocení, recenze)

Je zajimave jak se da natocit film "jakoze" ze skutecnych zaberu...potom se to slepi a je z toho trhak.

ash99

ash99 (hodnocení, recenze)

DJVinchenzo: pozri, má to režiséra, ktorý má za sebou dosť známy film -
Dveře v podlaze. Takze ako môžu mať autentické zábery režiséra ??  Je to fiktívny film....

 (hodnocení, recenze)

divak84: Takze to mam brat tak, ze nekdo natocil film "jakoze" z prumyslovych kamer ale je to fake?Nevim teda co je pravda, ked nekdo napise tak a druhy tak.

divak84

divak84 (hodnocení, recenze)

DJVinchenzo: je ! a proto PA3 je odsouzena k nepoužívaní domacích kazet s dukaznim materialem a ejža si bude muset vystačit s normalníma kamerama

 (hodnocení, recenze)

Je to dost zajimave ak se da natocit taky jednoduchy film ze zaberu z kamery. Neni to nahodu trestne pouzivat dukazovy material?

opox

opox (hodnocení, recenze)

divak84: Jo, je to tak... já si právě jedničku pouštěl nějak k večeru tenkrát, a bylo to v pohodě.... no a dvojku jsem si pouštěl v noci, ve tmě, a přiznám se, že sem pak v průběhu filmu rozsvítil aspoň malou lampičku :D

divak84

divak84 (hodnocení, recenze)

pede: jo dík, vlastně ja debil jsem si ted neuvědomil že to bylo v titulcích že katie malej kluk jsou nezvěstní...

Pedestrian

Pedestrian (hodnocení, recenze)

divak84: bacha na to, tady se pracuje s alternativním koncem určeným pro kina. Katie v téhle verzi nezemře.

divak84

divak84 (hodnocení, recenze)

přesně tak. podle mě je dvojka maličko lepší a vubec nevadí, že barák je abnormalně velkej (prostornej). protože klíčové udalosti se dějou u postylky v maličkém pokoji a čím menší prostor v hororu tim lip pro divaka a přesně to sem dostal. jak se ditko pořad divalo na tu skřín či jak se roztačela ta věcička nad jeho postylkou, priceless. ignoranti můžou říct že je film nudnej pouze na zakladě těch celkových cca 5-7 minut co spolu protlachaj...jen blazen si diky tomu muže vysvětlovat že je film nudnej.

 draggo určitě si to stahni protože dvojka je v jistem smyslu něco jiného než jednička. (v jedničce se obbě postavy zaměřily pravě na demona a "stopovali" ho, zatímco tady je ta rodinka vyděšená a neví co se děje).

chhtěl sem se zeptat. ve dvojce na konci jak tam je katie jak zlomí vaz tatuldovi na gauči, tak to je v te době jak byla v jedničce naměsičná ne ? protože na konci jedničky šla na konci dolů, za ni běžel micah a tam zařval a katie se vratila nahoru a tam ji pak odbouchli měštáci. chci se vědět kdy v jedničce byla ta udalost ktera se objevila ve dvojce u toho gauče...

fixaman

fixaman (hodnocení, recenze)

draggo: Zkus tomu ještě dát šanci.. Jednička byla hodně špatná (jen málo hororů je horších), dvojka je ale naopak opravdu výborná.. Což jsem vážně nečekal..

draggo

draggo (hodnocení, recenze)

Jedničku jsem pouštěl kdysi dávno kolem desátý večer, všude tma a ticho, zvuk sem dal do sluchátek aby mě nic nerušilo... prostě sem si připravil ideální podmínky pro to, abych se mohl pořádně bát. Ale ten strach nějak nepřišel... čekal sem hrůzu ve stylu blair witch či REC, a vono prd. Filmy tohohle ražení miluju, ale PA je podle mě prostě špatně udělaný. Všude čtu že dvojka je nudnější než jednička, takže jí asi ani nestáhnu...

vilusinska

vilusinska (hodnocení, recenze)

plně souhlasím,já si to pouštěla navečír a už to mi stačilo když to v tý kuchyni bouchlo,nebo jak to tahalo tu dítě z postýlky,nebo jeho maminu za nohy.nevím co se na to ostatním zdá nudný,max. to jak tam kecají venku.

divak84

divak84 (hodnocení, recenze)

roning85: rozhodně to není nuda nuda nuda. nevím proč si lidi myslí že to je nuda. film má 1,35 hod z toho celkově možná 8 minut jsou ty vaše "nudy" ve stylu koupaní, tlachání apod. ok tzn že predator s arnoldem je nuda jenom proto, že na začatku mludí dutch s dillonem, nebo později se Mac holí na ostro ? nahodou super horor s upgradem dennímch lekaček, což (si myslím) nikdo nečekal před tím, že se to před premierou provalilo.

aint: dík za ten odkaz
opox: ja myslím že to je hlavní základ, pustit si tento film v noci. jednička byla u mě tehdá o víkendu v 1 ráno, dvojku sem shledl včera vnoci (nechtělo se mi čekat na patek :D). noční promítaní je daleko lepší. Naopak si myslím, že když si to pusti člověk ve 3 odpoledne, přijde o ohodně už jen kvůli hluku kolem něj a právě todle si myslím je ten případ kdy ten film dostává nezasloužené odpady. samozřejmě někteří "herci" jsou na facku či na lístek na odtučnovací kúru, avšak lekačky jsou drsné. To že spadné panvička tak to je síla jednoduchosti, nevím co se nemůže libit na tom, že ženská VE DNE sedi v kuchyni a naraz všecko se rychle otevře a vysune. drsná lekačka nahodou a ja davam 4*

opox

opox (hodnocení, recenze)

Tak zde přispěju taky názorem.... mě se to rozhodně líbilo. Určitě tomu přispělo lehce i to, že jsem si film pustil v noci. No každopádně milé překvapení a jsem zvědav na trojku, ke které už nebudu přistupovat tak nedůvěřivě jako ke dvojce. Opravdu jsem totiž nečekal nic extra nového a nevěřil, že mě na to samé film opět dostane - a dostal. 4* .... (stejné hodnocení jako u jedničky, avšak myslím, že dvojka byla ještě o něco málo lepší)

jacksparrow2

jacksparrow2 (hodnocení, recenze)

No, keby to bol naozajstný film, bol by to pekný darček pre divákov, pretože tí už do toho investovali dosť, si myslím.

Pedestrian

Pedestrian (hodnocení, recenze)

Deratizére, podívej se schválně na Home Movie (další found footage, tam teprve uvidíš amaterštinu a jak jeho tvůrcům bolestně chybí talent a cit pro gradaci). A co se týče třetího dílu, tak padaly spekulace, že by se mohlo jednat o normální hraný film.

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

47 % to sice má, ale vydelky jsou bezkonkurencni,proste jasnej zlatej dul. Takovej film si muze natocit kdejakej amater doma,jen to dobre prodat a je pohadkove za vodou. divak84: Jasně,jak jsem psal,náklady na štáb,herce a vše okolo,čili i marketing apod. Ale když za tebou někdo přijde že má zájem točit dvojku tohoto mega světovyho hitu a chce tě tam jako herce a je jasný že to vydělá majland, tak se musí počítat s tím, že herci budou mít svý nároky na odměnu už za samotný natočení.Těžko by tvůrci hledali herce do dvojky, kteří by po tak slavné jedničce měli skromný nároky k natočení dvojky.I kdyby to byli herci neherci chycení náhodně na ulici :-) No každopádně vše bylo řečeno v jedničce,další díly jsou jen omílání opravdu toho samého a zlatý důl.Neumím si představit, že v tomto stylu točení jakože na způsob home videa se to může někam dál posunout,je to furt jedna píseň,démon v rodině. A po třetí to bude totéž,jen zas jiný případ :-)

divak84

divak84 (hodnocení, recenze)

desolator: však cpaní velkých častek do marketingu JEŠTĚ NEZNAMENÁ ŽE TO PŘINESE DOBREJ VYSLEDEK :) a druhá věc, jen málo pokračování přinese stejný (přiibližný) pozitivní ohlas jako předchudce. j ato ještě neviděl, ale podle toho co mam možnost číst, je to z velké části to samé (stejná struktura apod., nic nového v žadnem směru), tak potom se to samozřejmě "rozkřikne a je pak jasne že 47 % JENŽE marketing v hollywoodu ti s z vysoka kašle na nějake procenta na čsfd :))

divak84

divak84 (hodnocení, recenze)

deratizer: lol ted si promluvil jako typický politik. jeden odstavec o x větách kde říkaš pouze jednu věc (ber to s humorem) :D. samozřejmě že dvojka byla nakladnější ale POUZE platy v tom nehledej. plat se zvedl podle mě (rapidně) u hlavní herečky z jedničky, platy u ostatních byly asi vyšší než v jedničce, ale ne zas o tolik, protože ti herci jsou tatež neznámí stejně jako v jedničce. hlavní narust peněz hledej v produkci, marketingu, reklamě.

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

Rozpocet u jednicky 11 tisic dolaru a u dvojky 3 miliony dolaru? V technicke strance filmu rozdil nehledejte, ta nema vyssi technickou kvalitu nez jednicka za tech 11tisic. Rozdil bych videl v honorarich pro cely filmovy stab vcetne hercu. Tehdy to nebyl pri nataceni jednicky hit, pri nataceni dvojky uz to byl svetovy megahit,cili i financni naroky stabu a hercu byli trosku jinde. Jinak to nevidim,co by na tomto filmu bylo technicky tak nakladnyho oproti jednicce :-) Proste je to v nakladech na stab, herce a vse ostatni kolem toho :-)

Axineya

Axineya (hodnocení, recenze)

No samozřejmě to na jedničku nemělo. U té jsem vřískala a celou noc nespala. Ale bylo to příjemné pokračování. Nijak nezklamali. Pár dobrých mrazivých scén a dobré lekačky.. a dokonce i trocha humoru. 4*

Patin

Patin (hodnocení, recenze)

Dvojka slabá.. jednotka je jednoznačne lepšia. Jednotka aspoň vyzerala tak reálne s tou jednou kamerou a s tejto dvojky spravili akurát trápnu reality show. Kamery v celom dome a ani nič na ľaknutie tam nebolo.. Inak :D na tej jednotke som skoro uveril že je to skutočná udalosť a táto dvojka :/ slabý horor ani to nevyzeralo reálne

toomm

toomm (hodnocení, recenze)

POZOR SPOILER! hej lidi mám dotaz. Na konci prvního dílu, kdy Katie zabila Micaha, přijela policie a zastřelila ji. Tak jak mohla další den přijít a zabít svou sestru, jejího manžela a odnést jim dítě? Zdá se mi, že jsem viděl i nějakej alternetivní konec jedničky, ale už nevím jestli v něm Katie taky umřela nebo ne...

vilusinska

vilusinska (hodnocení, recenze)

ahoj lidičky,teda musím říct že mě docela mrzilo hlavně když ten "démon" tahal to dítě z postýlky a jeho matku to táhlo pořád za nohy do sklepa.Ale mám dotaz: v těch posledních záberech byla vidět dole na kameře postava oblečená do černého,to tam mělo nějaký účel nebo jen chyba.Díky za odpověď

jacksparrow2

jacksparrow2 (hodnocení, recenze)

Nechápem, ako toto môže niekto nazvať hororový vrchol. Ja so svojím mobilom natočím lepší film, než je toto. To akože nové filmy už budú bez kameramanov, bez farieb, bez zvukov, a nakoniec aj bez hercov? Dúfam že nie.

 (hodnocení, recenze)

jo super..kdyztak se muzete zapojit do diskuze..uz jsem to tam nacal

nirvana91

nirvana91 (hodnocení, recenze)

na čo je už len toto pokračovanie dobré mi niekto povie?! a to chystajú ešte aj tretí diel?

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama