Reklama

Reklama

Paranormal Activity 2

  • USA Paranormal Activity 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nevěřili byste, jak strašidelné můžou být záběry z průmyslových kamer. Když před třemi lety debutující režisér Oren Peli představil horor, kde tyto záběry tvořily základní obrazovou složku, málokoho napadlo, že Paranormal Activity vstoupí do historie. Nicméně stalo se. Film za patnáct tisíc dolarů jich vydělal bezmála 200 miliónů, čímž se stal co do návratnosti investic jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Navíc je považován za hororový vrchol, protože tuhle duchařskou historku ustojí jen ti skutečně nejotrlejší. Hlavní roli mají znovu hrát kamery, které mají znepokojeným majitelům ukázat, co nekalého se děje v jejich domově, když klidně spí. Lze předpokládat, že děsivější domácí video si lze představit jen těžko. O hrůzyplnosti filmu svědčí už to, že po stížnostech diváků přestala některá americká kina zařazovat do reklamních bloků jeho upoutávku... V prvním díle tvůrci využili osvědčenou metodu pseudoreálných záběrů, když záznam kamery prezentovali jako nalezený materiál. Do stejné řeky podruhé vstoupit logicky nemůžou, ani nechtějí, přesto Oren Peli tvrdí, že klíč k uchopení příběhu, který použili, nabízí mnohem děsivější možnosti. A protože příběh je až do premiéry filmu přísně střeženým tajemstvím, nezbyde než se přesvědčit na vlastní smysly. Přejeme vám příjemné spaní... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (544)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jedničku a na dvojku jsem se těšil jak malý kluk a konečně jsem se dočkal neustala se mi promítalo o čem to asi bude a nakonec to tak dokonale spojily jako kdyby ve směs tohle byl začátek a ne konec. Proste ještě úžasnější a lepší prostě mazec strach a celkový děj a vše co se okolo dělo no posraný strachy až za ušima až na male dítě to to odnášet nemuselo.Konec překvapující a zajímavý. Tohle pro mně nejvíc drásá nervy když jsi pro vás něco přijde a vy nevíte co. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Přeceňovaná a příliš natahovaná jednička měla bouchání dveří a pár atmosférických scén. Dvojka má padající pánve, jezdící autíčko, neskutečně natahované scény a nulovou atmosféru. V tomhle filmu se opravdu skoro nic nestane, jenom čumíme hodinu a půl na nesympatické postavy, kterým se občas něco přihodí v kuchyni. Nové nápady žádné a gradace jakbysmet. Jestli má tohle být nová nekonečná hororová série, tak to už se mi pomalu začíná stýskat po Saw. To bylo sice taky debilní, ale aspoň tam byly někdy nápaditá úmrtí a brutalita. Tady není, kromě celkem uspokojivého propojení s prvním dílem, vůbec nic. ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně slabší než jednička, o tom žádná... Pořád na to se šlo koukat, byli jsme s přítelkyni v kině na tom a pocity byly po konci filmu smíšené.. Hlavně díky zmatenému konci, kdy po noci, kde byl pes odtažen do sklepa a posléze i mamka, byla pasáž jak se "domácnost" houpala na lavičce s tím, že se nic už 3 týdny nestalo, a pak jsme se kamerou vrátili do baráku a hrůzných noci a náš převtělený démon všechny pozabíjel a už je nikdo nenašel spolu s malým dítětem.. To vše ok, ale pasáž jak se houpali na houpačce a pak se zas hned vrátili zpět do domu byla pro (nejen) mě udělána nešetrně a zmateně... Jinak, jak jsem psal slušné, průměr, ale na jedničku to určitě nemělo. Ještě podotknu, jak tady někdo psal, že se toho děje víc než v jedničce, tak říkám ano, ale nepřehledné, např. sklep..... 55% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Posledních zhruba dvacet minut bylo celkem koukatelných, dočkali jsme se i částečného vysvětlení prvního dílu, třeba toho stupidního konce. Ale ta víc než hodina nudy, která tomu předcházela, byla fakt otravná. Pokud jsem byl u prvního dílu aspoň trochu zvědavý co z toho nakonec vyleze, tady už ne a hrál jsem si při filmu hru na mobilu. Ale viděl jsem už mnohem horší sračky, dvě hvězdy za konec a za celkem slušnou lekačku v šedesáté sedmé minutě. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Přežvýkaná jednička, dražší o necelé tři miliony, dostala prequel, který neurazí, neb vlastně není jak. Pravidla se zachovala, jen herci jsou víc v roli a sympatičtěji k tomu. Ale Williamsovo únavné natahování každého záběru, které zákonitě musí skončit bouchnutím dveří (pravda, v jeden moment je to naprosto grandiózní!) docela prudí. A vážně si tvůrci při vytváření závěru museli vzpomenout zrovna na Balaguera s Plazou? ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Název filmu se objeví až v závěrečných titulcích. (griph)
  • Z prvních čtyř dílů série je tu nejvíce kamer (6). (t.mon)
  • Do kin byl film dodáván pod krycím názvem "Sharpie 79". (SidneyP)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama