Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (520)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podle mě zcela srovnatelné s jedničkou (kterou to trochu vykrádá), na můj vkus je zde ale už nějak moc postav, humor mi tak z 80 % přišel zcela nevtipný (a třeba závěrečná scéna s Billem Murrayem je podle mě prostě jen trapná), a celkově si prostě nemyslím, že by jednička byla tak strašně úžasná, že by bylo nutné natočit po 10 letech pokračování, protože třeba za stárnoucího Woodyho Harrelsona mi trochu bylo zástupně trapně, Emma Stone mi zde definitivně potvrdila, že už je stará a nehezká (k čemuž byly náběhy už někdy v La La Landu), a to co se stalo s Abigail Breslin po 10 letech radši nebudu komentovat, vypadá tady jak nějaká obtloustlá pětatřicítka. Jen ten Jesse Eisenberg vypadá stále naprosto stejně, což je svým způsobem fascinující a současně strašidelné, navíc mi z té čtveřice vadí nejvíc právě on. Některým fórům se tam člověk celkem zasměje - například postava blbky, kterou tam ztvárnila Zoey Deutch, mě docela bavila, ale jinak mě ty neustálé narážky na jedničku a otravné opakování pravidel přežití spíše jen iritovaly a utvrzovaly v názoru, že toto je film natočený hlavně pro fanoušky jedničky, jejíž popularitu jsem vlastně nikdy moc nepochopil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Talentovaný Ruben Fleischer servíruje Komedii roku, Jízdu roku a Zombie film roku! Musím se přiznat, že jsem po trailerech filmu příliš nevěřil, ale už od úvodních minut bylo zaděláno na srdeční záležitost a taky, že jo! Od prvního Zombielandu uběhlo 10 let a změnil se svět i postavy. Především Zombie, kteří se vyvinuli a nyní se dělí na různé druhy, což mi přišlo strašně fresh a nekoukané. Z herců samozřejmě nejvíce válí Woody Harrelson, který si krade většinu scén pro sebe, ale parádní je i nerdovský Jesse Eisenberg a Emma Stone. Jediná nevýrazná je Abigal Breslin, která jednak vypadá otřesně a je spíš do počtu, proto potěší dvě nové postavy. Sexy Rosaria Dawson a rozkošná Zoey Deutch, která hraje naivní hloupou barbínu dokonale a při každé scéně s ní se směje celé kino nahlas. ( Do you know why she survived Zombie Apocalypse? Because Zombies eat brains and she has none!) Krom perfektního humoru ( kadence hlášek připadá asi na každé 3 minuty), potěší i akce, která je hezky natočená, brutální, originální a zábavná včetně vygradovaného finále. Mezi highlighty určitě patří každoroční oceňování za Zombie kill roku. Jeden z těch filmů, kde si po skončení řeknete "Chci, to vidět znova!". Velké letošní překvapení, které bude bojovat o přední příčky. PS: Po titulková Cameo scéna je perfektní. 90% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To najlepšie nie na záver, ale hneď na začiatok. A tou bola pesnička od Metallicy. Inak ale tu je jasné vyvrátenie názoru istého pána, že vraj kvalitu filmu určujú herci. Tak to ani náhodou. Skvelý bol ako vždy Harrelson, veľmi dobrá Stone, tolerovať sa tentokrát dá aj Eisenberg. Jedine Zoey Deutch sa mi zdá, že trocha prehráva, hoci prefarbená na blond sa nejak podobala na Vondráčkovú (samozrejme na tú mladšiu), a to mi možno zahmlievalo úsudok. Aj keď film o zombiekoch neoznačíme za veľdielo len pre dobré herecké výkony, napriek plytkému dielu a nadmernému zabíjaniu tu boli dialógy niekedy aj vtipné. To samotné ale na kvalitu filmu nestačí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Uběhlo dlouhých deset let, co Ruben Fleischer přišel se svou vcelku zábavnou a hlavně úspěšnou zombie komedií, která si získala na svou stranu řadu diváků a divaček. Dost dlouhá doba na to, aby vůbec někdy vzniklo další pokračování – což samozřejmě hlavně skalní fandové kvitovali s povděkem. Byl to však dobrý nápad? Přece jenom za tu dobu nám naši čtyři hrdinové už zestárli – s mladičké Little Rock se stal nakynutý parniválec, Emma Stone už taky ledasco ztratila ze svého půvabu, Eisenberg si viditelně začal pěstovat pivní báchor a snad jediný Woody Harrelson „zraje jako víno“. Však to byl také hlavně ON, kdo se stal tahounem tohoto dílu. A ač nerad přiznávám i hloupoučká Zoey Deutch – která zbylé dvě herečky strčila s přehledem do kapsy – alespoň co se atraktivity a charakteristiky její postavy týče. Jisté problémy jsem měl i se samotným scénářem. Zatímco u jedničky jsem dokázal přistoupit na pitomoučký leč zábavný a vtipný děj + kupu hlášek či srandovních situací, tak dvojka dost často parodovala sebe sama (jedničku), trefného humoru ubylo a spíše přibylo trapných momentů a nudnějších chvilek. I tak jsem si však i zde nalezl několik opravdu povedených scén a legračních pasáží, které dokázali udržet kvalitu tohoto pokračování alespoň na průměrné úrovni. Navíc mě víc než samotný závěr pobavila potitulková scéna s Billem Murraym. 50% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety byl Zombieland hodně originální a svižnou komediální jízdou a vydělal mraky peněz, takže pokračování jsem čekal doslova do roka a do dne. Těžko říct proč se nestalo a museli jsme čekat tak dlouho, ale jestli to stálo za to... no nevím. Vlastně ani moc ne. Na tak velký odstup od jedničky bych čekal že budou mít autoři mnohem zajímavější nápady a dokáží tomu dát i nějaký děj. Celé to působí docela vyčpěle, půlka gagů kopíruje či variuje jedničku, a ani tak odvázaný ten svět už není, že nejzábavnější je nová postava blonďaté blbky, jejíž humor stojí spíš na trapnosti. Přitom příběh s nějakým vývojem tu není už skoro vůbec a na nějaký náznak emotivních scén, jaké byly v jedničce, se tu dá zapomenout úplně. Je to jako epizoda Z Nation - ale spíš jen jako jedna z těch slabších z něj, výplňových. Na druhou stranu, Z Nation už skončilo, takže vlastně... dostat jednu epizodu navíc je i docela fajn? 6/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Podobně jako v prvním filmu Zombieland (2009) hraje při úvodních titulcích píseň skupiny Metallica. Tentokrát je to „Master of Puppets“ ze stejnojmenného alba z roku 1986. (LuCaSh)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama