Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (520)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Podobně jako první, tak i tento díl pobaví od úplného začátku (a to doslova - myslím už úvodní Columbia pictures). Nepřipravuje sice nic výrazně odlišného, ale to není na škodu. Odmlka 10 let se podepsala jak na vizáži Abigail Breslin (zejména tedy u ní), tak i na vtipech - jsou zdařilé a nepůsobí jako spíchnuté horkou jehlou, což se mnohdy stane, když dvojka vzniká okamžitě po úspěchu jedničky. Kromě celé řady skvělých momentů se tu najdou i logické chyby, což ale ve filmu obdobného ražení není nic, co by divák neodpustil. Herecký ansámbl si to opět užívá, včetně nových postav a pasáž v Elvisově muzeu u Rosarie Dawson patří, podobně jako Babylon a Bílý dům, k těm nejlepším zastavením v této "zombie crazy road movie". ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vymodlený sequel, na který fandové čekali 10 let a tak za 10 let dostaneme vzhledem k výsledkům další. Po mém znechucení z Jumanji 3 jsem se bál, jestli Soňáci to samé neprovedli Zombielandu, jemuž jsem přišel na kloub až letos při druhém zhlédnutí, což se nepotvrdilo, nebo minimálně ne zcela. Jedná se o takový ten propočítaný kalkul s více téhož (až nám ta Abigail vyrostla a zakulatila se), což jsme ovšem tak trošku chtěli a tudíž asi bude zklamáno jen málo fanoušků jedničky, jež jistě dvojku viděli o pár měsíců dříve než já. Jsem rád, že si to můj oblíbenec Woody Harrelson stále tak neskutečně dává a pevně doufám, že ještě pár let zůstane cool. Musím ještě poznamenat, že v posledních letech jsem si hodně oblíbil humor scénáristů Rhetta Reese a Paula Wernicka, takže budu taktéž doufat, že neusnou na vavřínech a vypracují se po vzoru Lorda a Millera třeba ještě výše...7/10 ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Naprostý sandbox random epizod a situací pospojovaných running joky a svébytnými postavami. Je to hrozně natočený (kamera prakticky nikdy nejde za první plán), špatně sestříhaný a s neskutečně líným a levným CGI (digitálně jsou přidávané i mrtvoly u cest), nicméně celé to utáhne čtveřice Harrelson, Stone, Breslin a Deutch (!!!), na které je prostě radost se dívat, jak bezostyšně kraví před kamerou. Film naštěstí neirituje zmatenou epizodičností, protože se o žádnou koherenci za celou dobu ani jednou nepokusí. Je velmi pravděpodobné, že s jiným castem by to bylo k nepřežití. Zajímavé je, že desetiletou odluku nejvíce nepřežila "geekovská" postava Jesse Eisenberga, která je se svým neurotickým popkulturním odkazováním vhodná už leda tak k přehození přes hradby, kde si ji může roztrhat a sežrat plebs z řad fanoušků Big Bang Theory. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdo je nasraný, že pod tímto titulem nenašel sofistikovanou zábavu a materiál pro celovečerní studia a analýzy po promítání v pražské kavárně, tak ten pláče na špatném hrobě. Kdo je ovšem moudřejší a koukal na snímek se záměrem, že by rád viděl vtipnou jednohubku, u které se chce zasmát, tak by měl být po zhlédnutí nadmíru spokojen, protože v této rovině snímek znovu skvěle zafungoval. Výtky ke slabšímu a snad i lehce odfláknutému scénáři jsou určitě na místě, ale do značné míry to zachraňovaly velice vtipně napsané postavy. Zejména blonďatá zástupkyně něžného pohlaví neměla nejmenší chybu. Ta mě bavila při celé své účasti na plátně. Je trošku ironie, že o zombících to celé bylo pomalu nejméně, ale to tvůrci naznačili už v úvodu, filmů a komedií o zombících je takové šílené množství, že zaujmout na tomhle poli není vůbec nic jednoduchého. Takže tvůrci zvolili směr hodně nevázaného road movie, které si všichni zúčastnění herci skvěle užili a přenesli na své diváctvo. Za mě dávám 4 kousky. Od druhého dílu jsem podobnou porci zábavy nečekal. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Talentovaný Ruben Fleischer servíruje Komedii roku, Jízdu roku a Zombie film roku! Musím se přiznat, že jsem po trailerech filmu příliš nevěřil, ale už od úvodních minut bylo zaděláno na srdeční záležitost a taky, že jo! Od prvního Zombielandu uběhlo 10 let a změnil se svět i postavy. Především Zombie, kteří se vyvinuli a nyní se dělí na různé druhy, což mi přišlo strašně fresh a nekoukané. Z herců samozřejmě nejvíce válí Woody Harrelson, který si krade většinu scén pro sebe, ale parádní je i nerdovský Jesse Eisenberg a Emma Stone. Jediná nevýrazná je Abigal Breslin, která jednak vypadá otřesně a je spíš do počtu, proto potěší dvě nové postavy. Sexy Rosaria Dawson a rozkošná Zoey Deutch, která hraje naivní hloupou barbínu dokonale a při každé scéně s ní se směje celé kino nahlas. ( Do you know why she survived Zombie Apocalypse? Because Zombies eat brains and she has none!) Krom perfektního humoru ( kadence hlášek připadá asi na každé 3 minuty), potěší i akce, která je hezky natočená, brutální, originální a zábavná včetně vygradovaného finále. Mezi highlighty určitě patří každoroční oceňování za Zombie kill roku. Jeden z těch filmů, kde si po skončení řeknete "Chci, to vidět znova!". Velké letošní překvapení, které bude bojovat o přední příčky. PS: Po titulková Cameo scéna je perfektní. 90% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Bionafta má bod vznícení kolem 130°C (běžná nafta cca 52°C), což znamená, že by tak lehce nezapálili vyteklou naftu. (LaserJet)
  • Když Tallahassee (Woody Harrelson) vyhodí do vzduchu minivan granátem, jedno ze zpětných zrcátek letí kolem něj. V dalším záběru jsou obě zrcátka na místě nehledě na to, že má i neporušené čelní sklo. (LaserJet)
  • Když Wichita (Emma Stone) zmíní T700 jako první verzi zombie T800, Columbus (Jesse Eisenberg)  ji opraví a řekne, že T800 byl první model Terminátora. Ve skutečnosti byl i dřívější model, a to T600. (LaserJet)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama