Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (477)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Svadobná hostina Kolda a Clary vyzerala zo začiatku ako výborná zábava pre celú rodinu, ale len do momentu, keď sa zvyčajne veselý strýko začína následkom poranenia meniť na krvilačného netvora. Na mieste nastáva obrovský chaos a každý sa snaží nájsť únikovú cestu, ktorá by mu pomohla prežiť. Nové manželstvo si prejde hneď počas prvej noci obrovským testom. - Som ohromne šokovaný z toho, ako mi druhé zhliadnutie tohto hororu sedelo. Už viac ako rok som nevidel celovečerný horor, ktorý by ma bavil viac, ako tento kúsok. Na mňa tu fungovalo všetko. Funguje to ako horor, funguje to ako komédia, funguje to ako dráma a funguje to aj ako romantika. Hlášky, soundtracky, gore, všetky situácie vyvolávajúce emócie kvôli extrémne sympatickým postavám a absolútna absencia akéhokolvek happy endu sú skomponované tak dobre, že tých 75 minút bolo úplne úžasných. Plus to situovanie na odviazanej svadbe plnej španielskych tradícií a switch z Found Footage na normálnu kameru tomu pridávajú nespočet plusových bodov, a keby sa na ČSFD rozšíri topka na viac ako 10 filmov, tak bude REC 3: Genesis prvým snímkom, ktoré si tam pridám. Nemôžem sa dočkať toho, s čím ešte príde pán Paco Plaza, pretože jeho hororová tvorba mi nesmierne vyhovuje. + Javier Botet + herečka z Verónica + herečka z Asmodexia + herečka z The Lodgers ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Len ťažko horko možno túto časť porovnávať s dvomi predchádzajúcimi. Prvé dve nastavili latku príliš vysoko. Táto sa uberá úplne iným smerom. Nemožno však povedať, že by bola sklamaním aj keď do deju svojich dvoch predchodcov "zapadá" ako pohár Coca Coly k ruskej čajovej súprave Samovar. ALE .. (na záver) Veľa ľudí kritizuje humor, ktorý sa tu sem tam objaví. Ten však mne až tak nevadil, čo sa nedá povedať o tých omšových "kecoch" cez mikrofón, ktoré dávali všetkých zombiekov do stavu "tichého" režimu vášho kradnutého laptopu. Nebyť tejto pre mňa vyrážky na zadku, mohlo byť o jednu hviezdu viac. O "prekliatí" názvu tohoto hororu skvele vysvetlil "ricci.s" Ešte by som sa rád vyjadril k náväznosti na predchádzajúce dve časti. Ste si všetci úplne istý, že ozaj ničím nenadväzuje? Ten kto má túto "momentálne" trilógiu skutočne dobre napozeranú mi dá "možno" za pravdu. Spomeňme si teda ako začala jednotka. Za všetko mohol pes. Nebola náhodou jedna z osôb, ktoré boli na svadbe ako hosť v kontakte s týmto psom? Tá osoba to v úvode filmu povie a určite si spomeniete, že má pohryznutú ruku. V Rec 2 sa dej odobral úplne iným smerom. Nemohla zato len nákaza psa nezmámim vírusom, ale aj samotný diabol. V trojke je jasne dané najavo, že ani tak nejde o "zombiekov" ale o armádu satana vyobrazenú v "ich" podobe. Preto bolo úplne zbytočné ručičku mladej neveste sekať. Jednak jej to na kráse nepridalo, a čo bolo o dosť horšie, neprenášal sa len vírus v krvi, ale aj "časť" duše samotného satana. Ako voľné pokračovanie tejto série, vytvorenej v subžánry zombie pre "zábavu", si Rec: Genesis, nadpriemerné hodnotenie, najmä vďaka množstvu výborných gore scén a pekne spracovaných masiek zaslúži - 70%. ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Tenhle film akorát těžce dojíždí na to, že skoro každej čekal zase to samý, jako byl první REC :), a když dostali normální obyčejnej zombie film bez ruční kamery v činžáku, tak propadli hysterii :). Genesis je prostě jak klasickej odlehčenej zombie film, kde bafají zombie, ale zároveň se to nebere úplně vážně a zombie tam nemají rádi knihu genesis :). Jinak to ale taky nepřesahuje průměr těchto filmů, takže jenom *** a nebudem tomu strhávat hvězdičky jen proto, že to nebylo zase jen opakování těch samých zombie v tom samým činžáku a s tou samou ruční kamerou :). ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to jmenovalo třeba "Wedding of the Dead" a nemělo to nic společnýho s REC, tak by to tady mělo minimálně 60%. Ale nedivím se, že hodnocení je takový jaký je, protože se to prostě s předchozími díly srovnává a srovnávat bude. Tohle pokračování je prostě úplně jiný kafe, neříkám že to je nějak o moc horší (než dvojka), ale je to prostě o dost jiný. A to se lidem nelíbí. Když to ovšem srovnám s ostatními (zombie) horory a nebudu brát tolik v potaz předchozí díly, tak já osobně jsem s tímto filmem vcelku spokojený. Vítám částečný odklon od kameramana jako účastníka děje, protože kdyby to pokračovalo stejně jako úvodních 20 minut, tak bych to asi ani nedokoukal. (To se každýmu kameramanovi, i když je to amatér, tak klepe ruka?) Když opomenu některý fakt až komediální prvky (zbrojnoši) a některý trapácký situace, tak to byl slušnej horůrek s několika velmi povedenýma pasážema a se značným množstvím rozsekaných těl. 60% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Pako Plaza nezklamal ani po třetí. Opět se mu podařilo vytvořit superkokotinu nejhrubšího zrna, která se už nemůže líbit vůbec nikomu. Vzhledem k tomu, že je ve filmu vše k posrání špatné, tak se člověk musí umět radovat z maličkostí, takže mimika a gesta strýčka byly vtipné. Myslím, že postrádá význam kritizovat film po jednotlivých částech, protože bych se jistě ukritizoval. Kdo měl tu smůlu s tímto snímkem ztratit 80 minut života, ten jistě ví o čem teď píšu. Nezlobte se na mě, ale taková pičovina, jakou bezesporu předčítání bible do rozhlasu je, může napadnout pouze totálně retardovanýho idiota. Za to by si řešisér zasloužil ukřižování v přímém přenosu, které by vysílala TV Nova. Všem, kteří se na filmu podíleli bych přikázal sežrat svá hovna, vysrát je a sníst je znovu. A to, že se snad chystá další pokračování považuji za naprostou nesoudnost, neúctu ke kinematografii a totální zradu vůči všem divákům. Člověk nemusí být vědma, aby mu bylo jasné, že i čtvrtý díl bude naprosto debilní s bude oceněn stejně jako tento - tedy opět odpadem! ()

Galerie (80)

Zajímavosti (9)

  • První a druhý díl zrežírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Další pokračování si ale rozdělili tak, že Plaza natočil třetí díl a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)
  • Třetí díl upustil od ručních subjektivních záběrů prvních dvou filmů a sklidil za to od recenzentů kritiku. (S.U.E.S.)
  • Plagát k filmu pre uvedenie v USA vytvoril Tony Moore, spoluautor komiksu "The Walking Dead". (FromHell)

Reklama

Reklama