Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Reportérku Angelu Vidal zachráni z domu množstva nainfikovaných ľudí skupinka vycvičených vojakov. Tí ju následne odvážajú do útrob obrovského tankeru. Nikto z cestujúcich vrátane lekárov či ochranky však netuší, že mladá žena už dávno nie je tým čím bývalá. Vďaka krátkej úvodnej scéne štvorka ľahko nadväzuje na prvé dva príbehy. Čo sa zombie subžánru týka, niet sa na čo sťažovať. Akonáhle sa na scéne objavuje prvý krvilačný "zmrd", nejeden milovník hororu si príde na svoje. Masky v kombinácii s gore sú proste na parádu! Niet pochýb o tom, že sa z pohľadu týchto prvkov jedná o kvalitatívny nad priemer. Ďalej musím vyzdvihnúť pomerne rýchly spád vďaka ktorému sa divák nenudí. Bohužiaľ, atmosféru ako pri prvých dvoch častiach sa nastoliť nepodarilo (no to snáď ani nikto nemôže očakávať). Záver síce len s malým prekvapením, bez neočakávaného rozuzlenie, no zato s jasným posolstvom - nežerte ryby! - 65%. ()

Jindros 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších filmových zklamání ever. Na to, že Balagueró natočí slabší pokračování než Plaza, bych si nevsadil ani pětník. Ale stalo se. Když před lety oznámili podtitulek "Apocalypse", čekal jsem, že se Jaume v rámci možností rozmáchne a rozšíří nákazu do celého světa. Ale nestalo se. Navíc zoufale nevyužil Manuelu, mou oblíbenkyni z prvních dvou dílů. Prostor místo ní dostávají další postavy, které nestojí za nic, nerdovský fanboy mě pak vyloženě sral. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nešťastný konec jedné krásně rozjeté série, aneb kde je ta posraná Apokalypsa?! Balagueró se z původně zamýšlených ulic velkoměsta přesunul raději na moře, kde nechal pobíhat po lodi skupinku (většinu otravných) postav, která sem tam zastřelí nějakou tu nakaženou svini, nebo se nechá pokousat. A dobře jim tak, jelikož diváka to počtvrté už zkrátka nudí. Stísněné lodní prostory jsou hrubě nevyužity, napětí nefunguje a fandit se dá snad jen Angele a Nicovi. Pochválit se dají určitě masky, digitální opičky a úplně poslední scéna v taxíku, ale to je na uzavření takhle důležité ságy trošku málo, ne? Koncept celé série se od trojky absolutně nikam neposunul, pouze dovysvětlil pár detailů z prvních dvou dílů. Nasranej však nejsem, od Génesis mé nadšení a očekávání opadlo. Naštěstí. (40%) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru vlastně neurážející žánrovka, která splní svůj účel a konečně nám snad uzavírá až zbytečně natahovanou story. Jenže s prvními dvěma díly se to prostě nemůže srovnávat a docela mě mrzí, že po těchto found footage peckách se musíme spokojit jen s hororovým průměrem. Ale oproti trojce je to klenot, to zase jo. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pvní dva díly mi přijdou jako z úplně jiné série než díl třetí a čtvrtý, a to hlavně kvalitativně. Found footage aspekt evidentně tvůrcům sedí daleko lépe než klasická vyvražďovačka. To jediné, co na čtvrtém dílu mohlo fungovat (přitažlivost hlavní představitelky, s čímž nesrovnatelně úspěšněji pracuje díl předchozí) není vůbec využito a spíše se zde hraje na uzavření jakéhosi pokusu o soudržnou tetralogii, na rádoby komplexní příběh a jeho epické završení a herecké snažení. Já se také snažil - užít si alespoň napínavé scény, ale když už bych musel, tak příště raději sáhnu po trojce (o prvních dvou dílech ani nemluvě). ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Většina filmu se natáčela na skutečné lodi s ropnou plošinou. Některé části lodi musely být vytvořeny ve studiu, aby byl prostor pro natáčení a kaskadérské kousky. (LUKICKK)
  • Pokud si pustíme Rec (2007), [Rec]² (2009) a tento film po sobě, aniž bychom sledovali závěrečné titulky, odehrají se tyto tři filmy jako jeden celý sled událostí. (LUKICKK)
  • Natáčanie filmu trvalo 8 mesiacov, strih 3 mesiace. (Crybaby)

Reklama

Reklama