Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se setkáváme s Davem Lizewskim alias Kick-Assem, amatérským bojovníkem proti zločinu, který je v civilu nenápadný obrýlený středoškolák. Je tu samozřejmě i Hit-Girl, která z jedenáctileté holčičky, co umí nebezpečně zacházet s nunčaky a mačetou, vyrostla v patnáctiletou slečnu Mindy, jež se snaží zapomenout na své smrtící instinkty a pokouší se zapojit do školního kolektivu. Daveovi se ale nedaří zapadnout do školní rutiny, jak si představoval, a tak se rozhodne Kick-Asse oživit. Spojí se se superhrdinským týmem sdruženým kolem plukovníka Starse a po nocích společně trestají zločiny, na něž policie nestačí. Mezitím na druhém konci města kolem sebe šikuje bizarní zločinecké kreatury další starý známý z prvního dílu - zbohatlický synek Chris, toužící po pomstě... (TV Nova)

(více)

Videa (25)

Trailer 2

Recenze (1 066)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No já čumim. Pokračování nářezového Kick-Assu jsem nevěřil, ale onen "nudný rutinér" a "videoklipař bez fantazie" Jeff Wadlow, jak je mu tu "povinně" přezdíváno, se nemá vůbec za co stydět. Klidně bych věřil, že na režijní sesli zůstal Matthew Vaughn. Má to drajv, má to super akční scény, boží soundtrack a dobrý komediální timing. Jediné neduhy plynou ze scénáře (a možná i z komiksové předlohy), který odminule hůře balancuje mezi vážností a nadhledem. Jinak je to more of the same, což si v případě Kick-Ass nechám rád líbit. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Komiksové uncanny valley. Kde byla jednička vyvážená akční drzost, je dvojka diskutabilním způsobem násilná a přetažená. Mizí humor a s ním i zábava. Nedivím se Carreymu za distanc - tohle je opravdu nezábavný film, jehož akce působí zneklidňujícím dojmem, a nejhorší na tom, je, že dostáváme stále signály, abychom se bavili ve smyslu "komediálně". Rád bych viděl takový film jako tísnivé drama, ale bavit se jím (na rozdíl od jedničky) nedokážu, na to je tvrdost moc silná a málo vypointovaná a odlehčená, ale ne dost chytrá, abych to mohl vnímat "vážně". Navíc je to dost uondané. Uvědomuje si to sice, že střet fikce a reality je devizí série, pečuje tedy o obojí, ale nevyvažuje už jejich poměr - v obojím zachází dál, jak se od dvojky sluší, a neřeší následky. Ze strany tvůrců, především náhradního režiséra, se to podobá situaci, když chodíte sousedovi zalívat kytky, zatímco je na dovolené. Každou tak nějak v pravidelném intervalu zalijete, ale moc vás to nezajímá a nepřemýšlíte o tom, která kolik vody potřebuje ani jestli se jí zrovna dostává dost světla - prostě splníte úkol a jdete domů. 2 1/2 celkem. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle vymyslela osoba, která měsíc žrala v kuse syrový maso, protože takovou přehlídku surovýho násílí by člověk hledal spíš v pracovních táborech KLDR než v americkým filmu. Jasně musím přiznat, že některá vražda - smrt - zabití patří skutečně mezi lahůdky, zejména ty v podání Matičky Rusy měly nejyvšší jakost. S přeždívek superhrdinů mě nejvíc zaujala Půlnoční běhna, což byla částečna superhrdinka a částečně běhna, zejména tu druhou část jejího já jsem ocenil a považuju za velkou škodu, že běhna neměla větší prostor. Co filmu chybělo byla absence herecký top lídrů, což jedničce v pohodě zastalo duo Cage/Strong, tady to bylo samý nezletilý koště a to je pak těžký. Film za celou dobu nějak nevadne, libuje si v surovosti, násílí, sexismech a hláškách což samo o sobě není špatný, jen kdybych přitom neměl pocit, že je to pouhá hejbající se barevná zdímačka na prašulky na kterou si za rok nikdo z nás nevzpomene. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě moje kafe! Kick ass se pro mě po druhým díle stává srdcovkou. Všechno, co mi kdy chybělo v Batmanovi, Supermanovi a dalších podobných machrech, mi teď nahrazuje Kick Ass a moje milovaná Hit Girl. Jakmile začne znít ten jejich parádní soundtrack, přestávám vnímat realitu a jsem v tom až po uši. Dvojka byla navíc ještě krutější a nemilosrdnější než jednička... a to se mi líbí! 4,5* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Průměrná teenagerská ptákovina, která zvládá parodovat a odkazovat k velké škále žánrů, od superhrdinských fláků až po Protivný sprostý holky (jako fakt), ale bohužel v ní nenajdeme jedinou nadstandardní a zapamatování hodnou scénu. Moretz je furt stejně supr, ale dostává nějak nesmyslně málo prostoru, a příslib v podobě účasti Jima Carreyho vyústil v jeho nejzbytečnější a nejnudnější roli kariéry. Bez Vaughna to hold nepůjde, byť snaha se upřít nedá... 60% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (42)

  • V scéne, kde Mother Russia (Olga Kurkulina) zabíja policajtov, hodí po jednom z nich dvere. Po dopade na zem sa rám aj so sklom prehnú a následne vrátia do pôvodného stavu. Ide o nejaký pružný materiál. (matiisek)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Režisér Kick-Ass a ostrov fantazie

Režisér Kick-Ass a ostrov fantazie

01.08.2018

Poněkud zvláštní projekt si společně vybrali režisér druhého Kick-Ass Jeff Wadlow (Vadí nevadí) a hororový producent Jason Blum (Uteč). Chtějí totiž adaptovat seriál Fantasy Island z roku 1977, ve… (více)

Dvojka Kingsman je na cestě

Dvojka Kingsman je na cestě

13.06.2015

Režisér a scenárista Matthew Vaughn (X-Men: První třída, Kick-Ass) se filmovým pokračováním vyhýbá. X-Men: Budoucí minulost i Kick-Ass 2 se museli obejít bez něj, jeho nejnovější film mu ale přirostl… (více)

Reklama

Reklama