Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (312)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pozerateľný priemer, ktorý vás neohúri ničím novým, z čoho by ste padli na zadok, ale ani nebudete musieť pri sledovaní krútiť hlavou nad sebou samým, že čo som si to ja blbec vybral za film. Jedná sa totižto o taký typ filmu, ktorý bez ujmy znesiete na jeden krát pozrieť, nájdete v ňom aj určité pútavé prvky, ale znova by ste sa k nemu už nedostali, ani ho príliš neodporúčali svojim blízkym. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fakt sa čudujem, že Viktor Frankenstein je film americký. Svoju osobnú záležitosť si z neho urobili tvorcovia a aktéri Sherlocka a v dvoch hlavných úlohách sú popredné britské hviezdy mladšej generácie. "Moriarty" vyšetruje, "Mycroft" sa zúčastní oživovania monštra a "laborantka milujúca Sherlocka" v jednej scéne sedí pri stole a smeje sa na McAvoyových komentároch. Síce sa tu modernizuje akoby to napísal sám Gatiss, ale popravde nič z toho. Neustále filozofovanie nad tým, čo je božím a čo diabolským stvorením, by bolo už únavné aj pri ďalšej klasickej adaptácii predlohy. Ako jednohubka na neskorý večer v telke to ušlo, preto to "vysoké" hodnotenie, keby som za to zaplatil niekoľko eur v kine, išlo by sa nižšie. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pořád to samé téma. Nespočetně krát zpracované. Pokaždé s jiným rukopisem pana režiséra nebo scénáristy, který se snaží přijít na světlo s originálnějším zpracováním slavného příběhu než ten předchozí. Takže se nám tu opět jedno takové naskytlo. Jako horor mě tohle dílo zrovna 2x nezaujalo. Asi už jsem poněkud otřískaná. Jako drama o jednom maniakovi mě to zaujalo mnohem víc. Viktor Frankenstein byl génius a zároveň šílenec. A mezi genialitou a šílentstvím neexistuje téměř žádná hranice. Jedno prostě stírá druhé. Je to jenom náš úhel pohledu na věc v danou chvíli. Zajímalo by mě, jak by celé tohle dílo dopadlo, kdyby se ho s vervou sobě vlastní zhostil Stephen King. Byla by to velmi čtivá povídka. Jak už jsem jednou někde neopatrně na plnou pusu řekla, tak bude z Daniela Radcliffea dobrý herec. Už to z daleka není jen Potterovic kluk. Roste stejně tak, jako rostou jeho herecké zkušenosti. A za to dám ruku do ohně. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Já nevim, přečetl si režisér scénář ? Vlastně i herci, vždyť téma je pořád tak atraktivní, zvlášť s dnešními možnostmi, ale co tohle doprdele bylo ? Taková výprava, oživený Londýn 19. století, šílený vědec, Frankeinsteinovo monstrum, možnost na skvělej horror a vono z toho vyleze takovýhle... špatný. 4/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Moderný pohľad na SHERLOCKA HOLMESA ( 2009 ) mala väčšina divákov rada, podobne pojatý príbeh o stvoriteľovi ,,mŕtveho života,, už ale zdvíha žalúdok množstvu rovnakých čumilov. Poviem vám, že na pokrytecké žvásty som už dávno zvyknutý. Takže prosím dámy a pánov, ktorý sa nevedia rozhodnúť čo im presne sedí, hoďte si nejakého toho panáka na rozšírenie obzorov a vedzte, že táto neškodná zlátanina romance a ( akčného ) hororu, nieje zďaleka taká ohavná, ako si to myslíte. Možno by vám to sedelo viac s našimi ´´geniálne´´ talentovanými domorodými hercami ( viď obsadenie ktoréhokoľvek dnešného slovenského seriálu ). ()

Galerie (38)

Zajímavosti (19)

  • Kleště, které Viktor Frankenstein (James McAvoy) používá, nazývá „Lazarovy kleště“. Jedná se o odkaz na Lazara z Betánie, který byl podle Janova Evangelia vzkříšen Ježíšem Kristem poté, co onemocněl a zemřel. (Karlosik_4)
  • Jméno Frankenstein má svůj původ v Německu, kde se tak jmenuje zřícenina hradu, na které v letech 1673-1734 žil německý alchymista a filozof Johann Conrad Dippele, který se podle legendy zabýval i oživováním mrtvých. V roce 1976 tu američtí vojáci založili každoroční Halloweenský festival. (Dracconnis)
  • Stewartová také navrhla dekoraci cirkusu, kde se nechala inspirovat cirkusy z viktoriánské doby. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama