Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 1

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 396)

dadule777 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl horor na úrovni. V průběhu filmu mě několikrát zamrazilo, scény byly vydařené. Ne jedna nebo dvě..opravdu se člověk nabažil tím tajemnem a strašidelnem. Juicka i dostala lekací scéna ;-D Doporučuji shlédnout! ()

Insomniac 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, prostredie a v podstate aj Radcliffe celkom v pohode, ale inak veľmi slabé. Pri horore sa chcem báť a tu sa to nejak nedialo. Scenár už x-tý krát opísaný, ľakačky slabé, pointa na prd... Slabota a sklamanie. ()

Berilac 

všechny recenze uživatele

Kvalitne odvedena praca, s trosku haprujucim castingom - Radcliffe proste nevyzera ako dospely a zodpovedny otec rodiny aj ked to odohral na jednicku. Vsetky deti vyzeraju vo filme uplne rovnako - co cakat v anglicku, ako povedal Houbar. Ale inak zodpovedna ducharina, ktora neprekvapi, par krat statocne vystrasi a ma spravnu gradaciu napatia. ()

Tony.Frisco 

všechny recenze uživatele

Neviem či to bolo atmosférou kina ale v niektorých momentoch som sa bál a to som nečakal . Keby to pozerám doma strach by bol menší. Dej bol zaujímavý ale iba priemerne spracovaný . Ocenil by som ešte viac scén v dome . Návštevu kina neľutujem .Daniel to zvládol veľmi dobre , miestami som myslel , že vytiahne prútik :D ()

punco 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k faktu, že niesom veľmi na horory a keď už aj niektorý vzliadnem, toto bolo veľmi milé prekvapenie, či už dejovo, spracovaním, duchárinou a v neposlednom rade výborným Radcliffom. Krásne vizuálne prostredie starého Anglicka ma naplno vtiahlo a musím povedať že zimomriavky sa dostavili viac než často, atmosféra parádna.Výborný film na poli hororovej tematiky ()

da.rk 

všechny recenze uživatele

ponurý příběh, slušná atmosféra, několik velmi dobrých lekaček; studiu Hammer určitě nedělá film ostudu ()

david666 

všechny recenze uživatele

Atmosféra staré Anglie dokonalá. Časem se ale i tohle omrzí a film je vlastně jen přehlídka lekaček, které jsou vlastně víceméně na jedno kopyto. K tomu vcelku tuctová zápletka. Takže očekávání po půlhodině nahradilo mírné zklamání. ()

bezprezdivky 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je parodie sebe sama, hraje tady veškerá hororová veteš na kterou si vzpomenete - starý opuštěný dům (ke kterému je jediná cesta půl dne kvůli přílivu neprůjezdná - kdo jim to na stavebním úřadu povolil ?), umřelé dítě, další neštěstí s umřelými dětmi v přilehlé vesnici, umřelá žena hlavního hrdiny, pavučiny, vrzající dveře, podivné zvuky, odrazy v oknech, samy od sebe se pohybující hračky, starý hřbitov, duch mrtvé ženy - zapomněl jsem na něco ? Snad na hejkala, ale možná bude ve dvojce ..... ()

benqsiemens 

všechny recenze uživatele

Dle mě průměrná kravina s horrorovými ambicemi. Párkrát jsem si uchcal hrůzou, párkrát smíchy a víc jak tři kříže nedám. ()

JanMolina 

všechny recenze uživatele

Daniel na svůj věk opravdu vypadá starší, takže role mladého právníka mu seděla. Díky prostředí starého zámku jsem v něm sice pořád viděl trochu Harryho, ale filmu to nijak neublížilo. Jen jsem prostě čekal víc a ne další scénář, který jsem v menších úpravách viděl dvacetkrát. Kdyby po mě někdo chtěl rychle vymyslet a vyprávět hororovou pohádku, tak by mě asi napadlo plus minus to samý, takže scénáristova fantazie naprosto nulová a vymyšleno to musel mít za 5 minut. A vzhledem k tomu, že snímek není žádná prostoduchá lekačka,ale sází na děj a atmosféru,tak špatný příběh to trochu ubíjí. Každopádně atmosféru to má výbornou, prostředí je skvělé, herci také (i Ciarán je z Harryho, tak se aspoň už znali ;) Je teda fakt, že se Daniel nemusel učit moc textu, ale o to lepší atmosféru to mělo. Kouká se na to skvěle, ale vzhledem k tomu, že je od začátku jasné, jaky motiv žena v černém k vraždám má, tak se není ani moc na co těšit a film skončí s pocitem "jo, pěkný,ale znovu si to pustím až za hodně dlouho". I když zrovna konec nebyl tak předvídatelný jako celý příběh, takže konec bych pochválil. ()

LilySnape 

všechny recenze uživatele

Film se mi moc líbil. Že by Daniel Radcliffe přicházel opravdu herectví na chuť ? Rozhodně bych tenhle filmík doporučila ! Dávám čtyři hvězdičky. Temný tak akorát, řekla bych ;-) SPOILER !!!!! ( a na závěr by se dalo říci... " a žili spolu šťastně i po smrti " :-) ) ()

Templář 

všechny recenze uživatele

Kvalitních hororů, které navíc nejsou postaveny na potocích krve, jekotu silikonových prsatic a tuposti všech zúčastněných, je poslední dobou jako šafránu. O to víc jsem se jako fanda hororu na toto dílko těšil. A nebyl jsem zklamán. S přítelkyní jsme si počkali na večer (tmu) a pak si tento snímek pustili. Výsledek? Má ruka je pochroumaná, jak mi ji přítelkyně, zejména ve střední části filmu, strachy drtila. A i já jsem se chvílemi příjemně bál ("Ty vole, bych to tam podpálil a zdrhal pryč i kdybych měl to moře přeplavat!"), což se mi jako duševně okoralému starci u filmu nestává rozhodně nijak často.Co se hereckého výkonu Daniela Radcliffea týče, zdál se mi neočekávaně dobrý, o čemž svědčí fakt, že jsem během prvních 5 minut zapomněl na to, že koukám na Harryho Pottera a vnímal pouze pana Kippse. Scénáristicky se pak jistě nejedná o nic nového či dokonce převratného, ale kdo říká, že staré věci jsou špatné, zvlášť když jsou jako v tomto případě slušně natočeny. A co si budeme nalhávat? Dokázali byste vymyslet něco lepšího? ;-) Hodnotím pěknými 80%. (DVD/TV/2D/dabing) Mimochodem exteriéry anglického venkova mi přišly dokonalé! ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Mile prekvapenie od remaku par desatroci stareho filmu. Musim priznat, ze tak pochmurnu a desivnu atmosferu som uz dlhsi cas nemal moznost zazit. Takto bravurne spracovana viktorianska ducharina sa tu neobjavuje kazdy den. Redcliffe svoju rolu zvlada mimoriadne dobre, ani sa mi nechce verit, ze este pred par rokmi z neho bol brylaty "Herry Foter". Co ma nesmierne tesi je fakt, ze prijemne zimomriavky mi naskakovali takmer permanentne, a to som pritom film pozeral cez den, nie to este v noci! Svoj ucel remake splnil s nevydanym uspokojenim, a tak s radostou udelujem hodnotenie 90%. ()

nolme 

všechny recenze uživatele

Suprový horor! Spousta lekacích momentů. Nejsem obdivovatelka Radcliffa, ale musí se mu nechat, že je to výborný herec a čekám, kdy přijde nějaký trhák, kterým přebije nálepku Harryho. ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Klasika: Dedinčania vidia cudzinca a so zlým tušením sa od neho odvracajú. Pán Arthur je teda skoro na všetko úplne sám. Vo veľkom, starom dome, opradenom temnými záhadami o duchoch. Klišé? Samozrejme, ale Harry je s duchmi kamarát, preto bude zaujímavé sledovať, čo z toho vyjde, nie? Musím hodnotiť vysoko. Zapracovala atmosféra, založená na kulisách (barák, nepríjemné, dobové zariadenie) a časom overené momenty. Tie vídame v rôznych obmenách v mnohých filmoch o duchoch, ale tu sú pekne nahustené, jeden za druhým, poprípade aj viacero naraz. A ako o sebe hovorím, že ma horory na ďaleko obchádzajú, tento mi šiel naproti a keď sme sa míňali, ešte do mňa aj vrazil. Radcliffe sa nenechal zaškatuľkovať a predviedol dobrý výkon, ako aj všetci zúčastnení. Vytkol by som asi len toho psa, ktorý sa bezúčelne objavoval a zdal sa mi až príliš navyše. Tiež som pri pohľade na niektoré výjavy nechcene zaspomínal na Chuckie a raz dokonca na Scary Movie 4. To trochu filmu uberá... Kto má však chuť na horor, dá sa určite aj takto. ()

enter. 

všechny recenze uživatele

Nijak nepřekvapilo, ale po pravdě jsem měl párkrát husinu, takže atmosféra super. Příběh mě až tak moc nebavil a vše bylo moc zdlouhavé. Občas jsem se dokonce i nudil. Pro mě průměrný film, který už víckrát vidět nepotřebuji, ale ztráta času to určitě nebyla. Konec byl zajímavý. :-) ()

Chris_Mike 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se bál, hodně dobrá byla ta smršť když zůstal v domě přes noc. Postava ženy v černém byla vážně děsivá, stejně jako oběti. Dám čtyři, ikdyž konec se mi vážně líbil, usmál jsem se při něm. Člověk si totiž myslí, že to končí špatně, ale konec je vlastně vskutku pěkný a to je to co u hororů nenazývám mainstream :) ()

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama