Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Takhle měl Rozklad vypadat. Zatracení je ve všech směrech lepším dílem než jeho o čtyři roky mladší předchůdce. Tentokrát se povedl příběh na jedničku, zasazení do vymyšlené post-sovětské republiky byl skvělý nápad. A nejlepší věcí na tomto filmu je, že akce je zde habaděj a vlastně nemáte ani chvíli, kdy byste se mohli nudit a říkat, že se ve filmu nic neděje. Leon S. Kennedy opět výborný, některé jeho hlášky byly perfektní. Byl jsem rád i za Adu Wong, která se ve filmu objevila. Závěrečný souboj s vysokými, skoro neporazitelnými zombie byl hodně epický a utvrdil mě v tom, že Zatracení si zaslouží jasných 80 % EDIT: Předtím jsem herní sérii RE neznal tak dopodrobna, tak mi omluvte, že jsem Tyranta označil za "vysokého zombie", docela přešlap :D Jinak, v porovnání s Vendettou to ztrácí, ale důvtip Leona, jenž chrlil jednu suchou hlášku za druhou, osobně považuji za ten hlavní atribut, který z filmu dělá příjemnou zábavu na sobotní odpoledne. Objektivně tak 6/10.......jako fanda série dávám 7/10 ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velice obstojná akční zombie jednohubka rozšiřující svět Resident Evilu. Navíc se jedná o solidní práci na poli animace a vyzuální stránky filmu, takže celkové vyznění není vůbec špatné. Esteticky to opravdu vypadá peněžitě, žádný levný shit. Akce pěkné, konec je hodně efektní. Příběhově s tím taky nemám moc problém, sice to jde jinam než hra a hraje si to na poli globálnosti, ale zázraky jsem po ději rozhodně nečekal. Tudíž zas tak neřeším. Měl jsem chuť na akčni mutárnu a tu jsme dostal. Pro mě vcelku spokojenost a hlavně je tehle film o dost zajímavější a zábavnější než Andersonův Afterlife a věřím, že i Odveta. Chudší 4*. Jen škoda, že Leonův charakter jaksi není cítit. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce výborný animák, který vypráví příběh Leona a Ady odehrávající se před hrou Resident Evil 6. Děj se odehrává ve Východoslávské republice, ve které probíhá občanská válka. Chudý lid se vzbouřil proti kapitalistickému vedení státu Po dlouhých bojích vyhlásila prezidentka Světlana Beliková, vyhlásila příměří, ale jen do doby, než vláda zjistila, že se na území rebelů nachází ropa. Vláda opět zaútočila na takzvané teroristy, aby nerostnou surovinu získala. Prohrávající vzbouřenci se stáhli do hlavního města Holivgrad. Sem byl také vyslán Leon S. Kennedy, který má zneškodnit B.O.Z. - Biologické zbraně, (B.O.W.) které se zde vyskytli. Hned po příjezdu zjistí, že jej vláda stahuje ze země spolu s celou americkou ambasádou. Leon se tedy vydá pátrat po B.O.Z. sám, ale brzy je zajat vzbouřenci...... Ve filmu nejsou zombíci, ale lidé ovládání Plagou, dále je zde spousta Lickerů a objeví se zde i Tyranti. Film má nejen parádní vizuální stránku, ale i parádní soundtrack. Jako film doplňující herní sérii, se mi RE Damnation hodně líbil a za mě hodnotím 100% :) ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Najnovší filmový prírastok do celého tohto univerza je až nápadne podobný predchádzajúcemu Degeneration. Príbeh nie je dobre vygradovaný, dramaturgicky kolíše, postavy vedú monológy akoby vystrihnuté z mexických telenoviel a jediné čo zachraňuje celkový dojem sú len akčné vsuvky. Tých bolo z úvodu až žalostne málo a film miestami nudil, no posledná štyridsať-minútovka spĺňala všetky atribúty plnohodnotného akčného masakru. Keď sa objavili vylepšení Tyranti (obrovskí nemŕtvi supervojaci), tak sa z akcie nepoľavilo a ja som sa konečne dočkal akéhosi prínosu do filmu. Ak náhodou očakávate nejakých tých klasických zombiekov nakazených T-Vírusom alebo G-Vírusom, tak si nechajte zájsť chuť. V tomto kúsku vyčíňa Plaga, čiže niečo ako zombiek tu v podstate je, no jedná sa len o parazita, ktorý sa dostáva do ľudí, čiže k žiadnym mäsožravým hostinám nepríde. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Já věděl, proč se na tento film těšit. Gradující napětí a skvělá animace dává tomuto filmu opravdu hodně vysokou kvalitu. Nejlepší RE v animované verzi a jeden z nejlepších dílů celkové RE serie. Ne že bych chtěl srovnávat animovaný film s hraným, ale dějově to tak je. Zatracení je pokračování s prozatím nejvíce gradujícím a nervy drásajícím závěrem. Doufám, že budou tvůrci v těchto šlépějích pokračovat, protože se jedná skutečně o skvělý počin. 87% těsně pod hranicí plného hodnocení. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Součástí závěrečných titulků je trailer na šestý díl videohry. (JackBurda)
  • Parazit Las Plagas, zde nazývaný jako Plaga, který se ve filmu objevuje, pochází ze čtvrtého a pátého dílu stejnojmenné videohry. (JackBurda)

Reklama

Reklama