Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Relativně nevyrovnaná hororová kompilace, která přes všechnu snahu doplácí na dvě věci. Za prvé na kvalitativní rozkolísanost - několik opravdu brilantních kousků ztracených v záplavě průměrnosti, autorské bezradnosti, přes nepochopitelné whatthefucky až k naprostému řemeslnému dnu pod úrovní studentského cvičení. Na druhou stranu to dobře demonstruje, jak těch několik "špatných" věcí dokáže shodit a znehodnotit práce ostatních autorů. A druhá věc, která ve filmu trošku neladí... je krkolomný koncept, že v každém segmentu musí mermomocí někdo natáhnout brka. Víc než několikrát jsem se nemohl zbavit pocitu, že ten závěrečný exitus byl do příběhu narván tak nějak z povinnosti, aby se producent nažral a režisér zůstal celej. Abych ale jenom nedštil síru ze svých pověstně kritických nozder, dodávám, že film se díky momentu překvapení dá dokoukat. Kvůli "Unearthed" jsem byl rád, že jsem vydržel až do konce. Za vrchol sbírky považuju lyrické "O for Orgasm", které svou onanistickou artovou formou perfektně naplňuje obsah výrazu "petit mort". ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

První polovina dost slabá, ale pak to nabralo obrátky ... slušně perverzní, "politicky nekorektní", brutální, cynický ... tlustá ženská předělávající se na modelku masakr. A poslední "Zenzetsu" japonská šílenost taky skvělá .. bylo toho tam dost dobrýho. Nejlepší jasně L - LIBIDO, ( to je paráda z chlapskýho pohledu ... :D ). Ale ta dvojka je promakanější no ... ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Napokon som v tej kope sračiek našiel zopár poviedok, ktoré za niečo stáli, ale z celkového pohľadu to bolo proste strašné. Nebudem sa samozrejme vyjadrovať ku každej jednej, tak spoň ku tým najlepším: U mňa to jednoznačne vyhrala X Is for XXL od Xaviera Gensa - príbeh o moletke a jej urputnej snahe schudnúť. Odporné, krvavé, nechutné. Veľmi kvalitné boli taktiež (podľa poradia) L is for Libido (kúsok úchylnosti a porna nikdy nezaškodí, najmä keď to končí striekancami krvi), R Is for Removed (masakrík, ktorý pekne vystihuje Spasojevicovu tvorbu), Y Is for Youngbuck (trošku pedofilná podivnosť, ale s parádnym záverom), U Is for Unearthed (lov na nebezpečného "predátora" zaujímavo zachytený z jeho pohľadu), J is for Jidai-geki (asi najvtipnejšia poviedka, schuti som sa zasmial) a napokon D Is for Dogfight (zaujímavý nápad súboja boxer verzus pes, zručne nakrútené). No a samozrejme nesmiem zabudnúť na zábavný animák T Is for Toilet, ktorý už väčšina fanúšikov pozná. To je asi tak všetko, ostatné minipríbehy nestoja veľmi za povšimnutie. Hypoteticky si ešte zopár divákov môže zgustnúť na Nishimurovom Z is for Zetsumetsu, teda najmä tí, ktorí obľubujú ázijské splatterové šialenstvá. Sklamal Bogliano, sklamal Ti West (síce veľmi neobľubujem jeho tvorbu, ale toto "M Is for Miscarriage" snáď ani nemohol myslieť vážne), sklamal ma aj Wingard. Suma sumárum: Bieda, bieda. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zklamání jak hrom. Příliš málo skutečně dobrých segmentů, nadvláda průměrných a podprůměrných + sem tam něco naprosto otřesnýho. Nápad oslovit hordu významných současných hororových tvůrců z celého světa, přiřadit jim písmeno abecedy a nechat je natočit krátký film s tematikou smrti, není sám o sobě špatný. Ovšem vznikla z toho neuvěřitelně nesourodá směsice kraťasů, jejichž kvalita je strašně rozkolísaná. Z těch povedených: Y Is for Youngbuck Jasona Eisenera, X Is for XXL Xaviera Gense, D Is for Dogfight Marcela Sarmienta, L is for Libido Timo Tjahjanta, U Is for Unearthed Bena Wheatleyho, Q Is for Quack Adama Wingarda. Tedy 6 z 26, což je žalostně málo. Dalších pár příběhů pak sice má něco do sebe a jsou pěkně natočené (I, O, T, H, R), ale mně osobně nesedly. A zbytek se pak potácí mezi nudným nezajímavým průměrem a nesledovatelnou trapností (F!!!). A takový Ti West musel svěřený rozpočet někde prochlastat, jinak si jeho zhruba půlminutové M Is for Miscarriage vysvětlit neumím. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Tak to bola hovadina. Ale zabávala som sa. Väčšinu času. Asi najviac sa mi páčili animované príbehy, rozhodne vedú písmená H, J, K, R, T (plastelína bol geniálny nápad), X, Y (fungovalo by to ako hudobný klip k tej elektronickej hudbe), Zetko zabilo. Spokojnosť s A, N, P /dosť sila, najmä, keď čakáte úplne iné slovo, ktoré sa ako prvé ponúka/, V, W. Potvrdí sa zlaté pravidlo, že najväčší úchyláci sú v Japonsku, seriously, F a Z? Za najodpornejšie považujem Lko, môj nadhľad zakapal pri pohľade na toho malého chlapca. Každopádne neodporúčam pozerať názvy jednotlivých príbehov, pripravíte sa o to tipovanie a "napätie" uhádnuť, čo sa pod písmenom skrýva. Niekedy to prekvapenie naozaj stojí za to a dá to tomu minipríbehu úplne iný rozmer, však, M? Neodporúčam tým, ktorí nemajú radi krv a násilie na zvieratách.(Art Film fest 2013 - 22.6., Nočná prehliadka, ArtKino TN) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Každý režisér dostal 5,000 amerických dolárov na natočenie svojho dielu. (LV.Helter)
  • Na post 26. režiséra byl vypsán konkurz, který vyhrál Lee Hardcastle se svým příspěvkem z modelíny. (Corpsegrinder)
  • Dítě na filmovém plakátu je syn režiséra Karee Andrewse. Objevilo se také v jeho režijní sekvenci. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama