Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (720)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tak zase raz kino. K Jobsovi len pár postrehov: mal to v živote ťažké, ale aj ľudia to mali ťažké s ním. Ale jedno sa mu musí uznať, bol to vizionár. Pár postrehov ku Kutcherovi: odhliadnúc od toho, že sa mi ohromne páči, tak to zahral naozaj perfektne. No a pár postrehov k filmu samotnému: film ma nenudil celých 122 min. A ešte jedna malá technická poznámočka: počítač mám od Microsoftu a telefón od Apple, takže je to pol na pol a ja nie som zaujatá.  3,5* ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Míň teatrální a patetické filmy se natáčejí i o Ježíšovi. Jobs je z třetiny složen ze Stevovi tleskajících a uznale pokyvujících lidí, z třetiny z lidí, co se na Jobse mračí a z třetiny ze scén, v nichž se Jobs chová jako asociální hajzl. Vůbec se nedaří vysvětlit, čím je vlastně výjimečný a jaký je jeho přínos, krom toho, že všem říká, aby "pracovali rychleji". A opravdu by mě nenapadlo, že někdo může mimo parodii použít scénu, v níž Jobs stojí s rozpřaženýma rukama uprostřed zlatavé, obilím poseté louky a za zvuku klasické árie se točí a dívá do slunce. WTF?! A poznámka ke Kačerovi - že někdo obstojně imituje něčí gestikulaci, neznamená, že ho dobře hraje. ()

Reklama

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Sledovanie tohto filmu ma nenudilo. Jobsa som nikdy nesledoval a vedel som o ňom vlastne len to, že založil Apple. Tento film mi trocha priblížil začiatky Applu a jeho vývoj. Osobnosť Jobsa mi veľmi nepasovala. Voči frajerke sa teda moc pekne nezachoval a ani voči niektorým kamarátom. Všetko ostatné bolo pekné, ale iPhone by som si aj tak nekúpil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ PROSTĚ NEMŮŽU PRACOVAT PRO OSTATNÍ LIDI. POTŘEBUJU SVOJÍ NEZÁVISLOST…“ /// Pohádka (co meleš, dyť je to pravda pravdoucí!) o tom, jak chytrej chlapec ke štěstí přišel. Zdary a neúspěchy chlápka, co nejen že měl vize, ale uměl je díky schopnosti mluvit i přenýst na vostatní, aby dokázali dát sílu a krásu nejpokročilejším technologiím. Životopis jako (možná až patosácká) propagace jedný značky. Snad proto se nevěnuje nějak extra času NeXT Computers, Pixaru... Film je vlastně stejnej, jako výrobky Apple - klade důraz na jednoduchost a nepodceňuje design. Ale účel, ukázat KDO BYL STEVE JOBS i těm nejprachsprostějším nebo-li nejvobyčenějším lidem, kteří často nevěděj, co chtěj (dokud jim to neukázal) byl myslím naplněn. A nemusej bejt ani vlastníky iPadů, iPodů, iPhonů, iTunes. (iMaců taky? Asi jo…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč IBM jsou sráči. (A taky Bill Gates, Gil Amelio, Michael Eisner…) 2.) Miluju reklamy. 3.) Thx za titule ,,Bac“ a ,,Albrecht“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

oje 

všechny recenze uživatele

Filmová látka o zrodu megakorporace, která vznikala kdesi v garáži na stole mezi letními a zimními pneumatikami, navíc vedená excentrickým magorem, mohla svými vzestupy a pády nabídnout mnoho. Nakonec ale nebylo řečeno nic konkrétního a zásadního o jejím tvůrci, přestože by se na choleriku Jobsovi něco určitě našlo, a fascinující vzestup firmy od garáže na mezinárodní kolos byl vyřešen jedním střihem. Promrhaný pokus mě svou neschopností čímkoliv upoutat a ohromit ve výsledku přímo naštval, a ať byl filmový Zuckerberg s FB vtipný nebo dramatický, byl lepší. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • Do scény, která se odehrává v roce 1976, byla použita skladba "Life's Been Good" od Joe Walshe. Ta byla ale vydána až v roce 1978. (Cheeker)
  • Ashton Kutcher dostal ponuku na úlohu Jobsa esemeskou na svoj nový iPhone 4S. (Zdroj: Bonton)
  • Když Jobs (Ashton Kutcher) navštěvuje hodiny kaligrafie, vidíme, že kreslí jen jedničky a nuly, tedy binární kód. (jajush)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama