Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (721)

POMO 

všechny recenze uživatele

Po chladných ohlasoch zo zámoria príjemné prekvapenie. Nezaoberá sa Jobsovym súkromným životom, ale jeho rolou vo vzniku Applu a prvej etape existencie firmy. Do súkromia zabredne iba okrajovo, pre rýchly náčrt jeho charakteru prístupom k nečakaným životným udalostiam (ktoré neriešil práve vzorovo). Alfou a omegou rozprávania je jeho prístup k profesným udalostiam: zanietenosť pre vec, neoblomná viera vo víziu. To, spolu s pravdivými myšlienkami, ktoré priebežne vyslovuje, robí tento film inšpirujúcim a energickým, ktorý dokáže nadchnúť a *nakopnúť*. Plus teda priblížiť ‘ako to v skutočnosti bolo’, v čom sa s nadšením nájdu všetci ambiciózni startupoví garážisti, ktorých čakajú podobné potyčky s kreativitu nechápajúcimi a za okamžitým ziskom sa ženúcimi investormi. Príjemný a užitočný malý film na úrovni "televízneho" Hitchcocka, samozrejme ale stojaci nižšie, než scénáristicky a režijne vycibrený The Social Network. Ashton Kutcher dobrý. Štvrtá hviezdička čisto subjektívna - rozumel som každému jeho rozhodnutiu, nutkaniu, ťahu, a ešte aj sklenený stôl v kanclu mal podobný :-) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mal som trochu obavy vstupujúc do tohto filmu, lebo som absolútne nevedel, ako sa s touto rolou Ashton Kutcher popasuje. Najmä keď ho človek pozná skôr ako chalana, ktorý sa nás snaží pobaviť. Aj keď to občas nefunguje. Ale musím povedať, že sa s tým popasoval celkom dobre a film je nakoniec celkom pohodovo pozerateľný. Človek sa občas aj niečo dozvie, má to dobré etapy, na ktoré sa sústredíme a je vidno, ako sa tu budujú vzťahy medzi postavami. Osobne sa to ale nedá neporovnať (najmä keď už som to videl) s filmom Steve Jobs s Michaelom Fassbenderom. Ten bol viac urobený ako štúdium postáv, kým "jOBS" sa snaží povedať konkrétny príbeh. Osobne asi mám radšej nový film "Steve Jobs", lebo viac sa o Stevovi dozvieme ako o človeku a vidíme jeho postoje počas jednotlivých prezentácií jeho životných diel. A súčasne tam vidíme aj vzťah s jeho dcérou, jeho kolegami a jeho bývalým šéfom. A tie zmeny tam pasujú. Tu sa veci dejú občas trošku prirýchlo a človek síce vie čo sa deje, ale akosi by chcel viac nasiaknuť tú atmosféru a moc sa to tu nedarí. Nechcem tým ale povedať, že by bol film zlý. Naopak. Stojí za to ho vidieť a možno by som sa k nemu i vrátil. A je super vidieť Ashtona Kutchera opäť v dobrej a zaujímavej role. Hodnotenie: B ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Z filmového Jobse mám trochu rozporuplné pocity. A není to kvůli Kutcherovi, ale spíše kvůli povrchnosti celého filmu, který nemá téměř žádnou vypovídací hodnotu. Je zde spousta nakousnutých (jak příhodné) otázek, které zůstávají bez odpovědí, několik důležitých vynechaných momentů a hlavně - spousta ukecaných scén o rošádách ve vedení Applu. Z mého pohledu chybí filmu právě poslední dekáda Jobsova života, ve které by byl prostor pro emoce, obdiv k procesu znovubudování značky po nástupu Jobse na místo ředitele nebo právě k bilancování. Filmový Jobs je tak pouze skvělou reklamou na knihu Waltera Isaacsona, která rozhodně nabídne hutnější a zajímavější porci informací než zkratkovitý a lehce odbytý film. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ach jo fakt se potrebujou amici koukat na patos o tom jak si jeden typek splnil ten pravej emerickej sen? film plny neuveritelne cernobilych postav ktery by budto hlavnimu hrdinovi vylizali rit za sucha nebo by ho poslali do horoucich pekel jeste mohli pridat vic tleskani kycovitych dialogu a vzdat vice holdu pravemu genialnimu borci co nepracuje s idioty sorry ale takhle se objektivni zivotopisny film nedela fakt ne... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Před nedávnem, když jsem sledoval životopisný snímek "Hawking", obdivoval jsem herce i tvůrce snímku za to, jak se jim povedlo poutavě zpracovat část života legendárního, ale pro mě jinak nepříliš zajímavého člověka. U tohoto filmu se stal pravý opak a výsledný dojem sice nebyl špatný, ale absolutně nemastný, neslaný a ničím vypovídající. Jobse znám jen díky Apple, ale tento snímek mě ani na vteřinu nedonutil se o tohoto slavného génia zajímat více a překvapivě to ani není chyba Ashtona Kutchera, který je zde překvapivě snesitelný. Všechny novodobé životopisné snímky srovnávám s geniálním dílem Davida Finchera "Social Network" a "Jobs" mu nesahá ani po kotníky. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 12 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Do scény, která se odehrává v roce 1976, byla použita skladba "Life's Been Good" od Joe Walshe. Ta byla ale vydána až v roce 1978. (Cheeker)
  • „Nesmierne si prácu Steva Jobsa vážim a mám veľa priateľov, ktorí ho poznali alebo pre neho pracovali," uviedol Ashton Kutcher. „Rozhodovanie, či túto rolu prijmem, však bolo ťažké. Stvárniť autenticky niekoho takého významného a známeho ma trochu desilo. Na druhej strane to bola životná výzva." (kacer4)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama