Reklama

Reklama

X-Men: Budoucí minulost

  • USA X-Men: Days of Future Past (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Kanada, 2014, 131 min (Special Edition: 148 min)

Zmutovaným hrdinům X-Men hrozí definitivní zánik. Jejich rasa byla vždy na pokraji vyhynutí, ale teď je ta hrozba ještě reálnější než kdy jindy. Jediná cesta ke spasení vede přes minulost, na samý začátek řetězce událostí, které stávající nebezpečí vyvolaly. K bytostem s výjimečnými schopnostmi se vrací režisér Bryan Singer, strůjce jejich mimořádného úspěchu. Spolu s ním ve filmu X-Men: Budoucí minulost přichází i nejvíc mutantů v historii této ságy. Díky tomu, že se film odehrává ve dvou časových rovinách, objeví se v něm hned dvě podoby vůdce „hodných" X-Men, profesora Xaviera (Patrick Stewart, James McAvoy) a jeho protivníka Magneta (Ian McKellen, Michael Fassbender). Pouze Wolverine (Hugh Jackman) zůstává stále stejný díky schopnosti nestárnout a bleskurychle se uzdravovat. Právě on proto dostane zdánlivě šílený úkol, vrátit se v čase a zabránit tomu, aby se z bývalých přátel stali soupeři na život a na smrt. Jedině spolu totiž mohou v budoucnosti čelit síle, která předčí i jejich unikátní schopnosti. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (1 389)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Není od věci se občas posadit na invalidní vozík, vstoupit někomu do hlavy, zmodrat, vytasit drápy a trochu se proletět v čase. Takto strávené chvíle volna mne obvykle baví, ale tentokrát jsem si dokázal najít čas pro nudu i mezi mimořádně vysokým počtem mutantů na každém filmovém okénku a to by se u zhmotněných kresbiček stávat nemělo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZATÍMCO TVOJE TĚLO BUDE SPÁT, ZATÍMCO TVOJE MYSL BUDE CESTOVAT ČASEM, DOKUD TAM BUDEŠ, MINULOST A SOUČASNOST BUDOU EXISTOVAT POSPOLU. A AŽ SE PROBUDÍŠ, COKOLIV JSI ZPŮSOBIL, TO SE NAPLNÍ A STANE SKUTEČNOSTÍ..." /// Nakouknoutí do mutantí minulosti. Rozumná míra keců a akce v příběhu, kterej jakoby se vlastně nestal. Dobrá, fláknu 4* a zapomenu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Singer, McAvoy, Fassbender... /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $233,921,534 Tržby Celosvetovo $747,862,775Tržby za predaj Blu-ray v USA $52,465,626Tržby za predaj DVD v USA $25,046,822║ ďalšia spanilá psychologická jazda od Bryana Singera, zas úžasný vývoj postáv, fantastické obsadenie na čele z dokonalým démonickým Michaelom Fassbenderom, akcia hrá skôr druhé husle ale za to keď príde na ňu tak stojí za to, príbeh má hlavu a pätu, dramatickosť, napätie, vyhrotenosť, veľkolepé trikové sekvencie opäť vyrážajú dych a nezastaviteľné nezničiteľné sentinely sú skutočne zdatný protivníci z ktorých ide hrôza, k tomu podarený 3D efekt, dokonca aj český dabing netrhal uši, spokojnosť aj keď X-Men: Prvá trieda sa o kúšček viac páčil /videl v kine 3D verziu: 95%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Každí x-meni sú pre mňa veľkým očakávaním. Trošku som sa obával, pretože Prvá trieda bola absolútne svieža a nápaditá. Návrat Biana Singera však nemohol dopadnúť lepšie. Veľkolepá zábava, spojená s prekvapivým a dômyselne prepracovaným príbehom. Fanúšikovia pôvodnej trilógie sa určite budú tešiť z nostalgie a jej perfektnému a dobre vyváženému mixu medzi pôvodnými postavami a novými. Tento film patrí k špičke blockbusterových filmov, disponuje veľmi vyváženým príbehom a dobrými zvratmi, ktoré pomáhajú splniť očakávania. To všetko mixnuté s úžasnými špeciálnymi efektmi a 3D spracovaním. Herci sú fantastickí. Fassbender a McAvoy predvádzajú skvostné výkony, zatiaľ čo Stewart a McKellen dodávajú svojim postavám rovnaký šmrnc ako v trilógii. Wolverina si po sklamaní zo sólo projektov znovu zamilujete. Žiadni karikatúrni záporáci, na každej strane barikády medzi zlom a dobrom sú postavy, ktorí sú skutočne presvedčení a veria tomu, že práve ich posolstvo a vízia je to správne. Hlavné posolstvo tolerancie a fanatizmu iba pridáva do hĺbky tohto filmu. Tento film je oveľa sofistikovanejší a má lepší príbeh než ktorýkoľvek film zo série X-Men. Celkovo sa možno jedná o jeden z najlepších žánrových filmov všetkých čias. 95%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

X-men beats everything else!!!!!! Parádní den strávený s X-Meny zakončený jednak nejlepším X-menem, ale možná i nejlepší komixovkou vůbec. Na chválu jde zde toho opravdu spousta, ať už parádně promyšlený time travel, kvalitní cásting, revoluční efekty s Quicksilverem až po epické finále, kde jsem naposled takovou velkolepost viděl v Temném Rytíři. Excelentní film, který vám udělá ještě radost a párkrát vyrazí dech:) ()

Galerie (270)

Zajímavosti (78)

  • Bryan Singer měl při přemýšlení o postavě Bolivara Traska (Peter Dinklage) na paměti Adolfa Hitlera: "Tak jako Hitler využil židy jako obětní beránky k upevnění temných koutů Evropy, tak Trask využil mutanty." (cihlenka)
  • Během jedné scény se Michael Fassbender (Magneto), tak vžil do role, že při chůzi spadl do fontány. (vyfuk)

Související novinky

Co se děje s X-Meny?

Co se děje s X-Meny?

10.11.2016

Třetí wolverineovská sólovka se jmenuje Logan, dorazí k nám 2. března a není tak úplně jisté, co se bude dít po ní. Hugh Jackman se tu rozloučí s rolí Wolverinea, zároveň by ale mohlo jít o částečné… (více)

McAvoy a invaze z vesmíru

McAvoy a invaze z vesmíru

12.09.2016

James McAvoy není ve sci-fi žánru zrovna nováčkem. V X-Men: Budoucí minulost nebo X-Men: Apokalypsa si ho užil dosyta, teď ho ale čeká velký test bez vyholené hlavy, kolečkového křesla a mutantích… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

17.09.2015

Bryan Singer, režisér X-Men, X-Men 2 a X-Men: Budoucí minulost, nám příští rok představí X-Men: Apocalypse. Ano, čtyři z jeho (brzy) devíti filmů jsou z mutantí série, není tedy divu, že Singer… (více)

Reklama

Reklama