Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albin (Patrik Almkvist) a Ida (Lisa Henni) sú šťastný pár, ktorý si vyrazil spolu s Idiným bratom Simonom (Patrick Saxe) a niekoľkými priateľmi na chatu do temných švédskych hôr. Keď dorazia ku chate, na ich prekvapenie ju nájdu zamknutú, a preto musí jeden z nich vliezť cez okno. Chata je opustená, akurát sa na podlahe nachádza sekera, ktorá do prostredia nezapadá. Bezstarostní priatelia si z varovných znakov nerobia ťažkú hlavu a pustia sa do divokej párty, behom ktorej vyjdú na povrch viaceré konflikty medzi nimi. Pod podlahou chaty na nich všetkých čaká nemilé prekvapenie, ktoré bude pre viacerých mať smrteľné dôsledky... (ShortyIC)

(více)

Recenze (70)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Až na celkem vydařený gore mě tenhle kousek ničím neoslovil. Hodně slabej vývar Evil Dead. Sice krvavej, ale nikterak originální. Musím se přiznat, že mě to víc nudilo než že by mě to mělo bavit. Bez zvyšování napětí a se strašně natahovaným koncem. Bylo mi úplně jedno jak to dopadne, což taky o něčem svědčí. Navíc mi chybělo nějaký to pořádný vysvětlení kde, kdy a proč se to zlo stalo. Vysvětlení tohoto filmu, který se vlezlo do tří vět je, že jde o nějakou legendu, kterou jednomu z účastněných vyprávěl jeho děd. Fuck off tohle u mě neobstojí. Tohle je normální zombie horor, kterých jsou mraky. A tenhle určitě nenabídne nic navíc. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová variácia na Evil Dead ktorá spočiatku vnukne myšlienku čo keby zombíci nezomreli po strele do hlavy sa časom zmení na uškriekaný krvák bez absolútnej tvorčej invencie či nejakého väčšieho budovania napätia. Takéto filmy len potvrdzujú že pred 30 rokmi Raimi natočil proste hororový klenot. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, že sleduji nízkorozpočtovou verzi Evil Dead a podle komentářů koukám, jsem ho neměl jediný. Atmosféra skvělá do scény, kdy frajerku cosi posedne ve sklepě (+ scéna na hajzlu). Jenže pak se všechno nějak vytratilo a mě to úplně přestalo bavit. Čekal jsem, že nejdříve bude nějaký mejdánek, holky se pěkně ukážou, ale ono nic. Jako Gore je tu strašně super, je to fakt parádně krvavý, ale je to tak strašně nezáživnýýýýýýý. Stává se to u mě málokdy, že při takovým krváku, sebou hážu nudou a proto pouze dvě hvězdy, fakt škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parta švédských nadšenců si natočila vlastní Evil Dead. Scénář je plus mínus stejný. Zkrátka opuštěná chata a něco ve sklepě, co postupně posedává všechny členy výpravy, která se rozhodla strávit víkend chlastačkou kdesi na samotě. Že to bylo za pár korun mi bylo v tomhle případě úplně jedno. Film se s ničím nepáře. Po úvodní, relativně rychlé, seznamovačce se jde ihned na věc, herci jsou docela sympatičtí a gore, vzhledem k rozpočtu, hodně detailní a hodně kvalitní. Víc podobně nadšeneckých záležitostí. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mix Evil Dead, Cabin Fever a Noci oživlých mrtvol. Skupina mladých obětí v chatě s bubákem ve sklepě. Co je fajn: les, komorní hudba doprovázející lyrické obrazy stromů, travin a krajiny vůbec, část gore efektů (provrtání hlavy, uřezání hlavy, protáčející se oči) a bouře. Co je k smíchu: část gore efektů a akcí démonů, případně boj pěstmi, židlemi a jiným náčiním o život. Kontrolní otázka: lze bubáka zabít kuchyňským nožem? Druhá kontrolní otázka: přežije blbá blondýna (jejda, tady jsou hned dvě)? Strašení nula, srandy kopec. Pěkná je devastace hlavních postav, které se proměňují, různě zraňují, padají ze schodů, dírou v podlaze či skáčou z okna....Na dobrou noc jako jednohubka ideální. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Bylo ohlášeno, že si ve filmu zahrají i herci Fredrik Dolk a A. R. Hellquist. Hellquist měl hrát roli policisty a Dolkova role zůstala neznámá. Nakonec se ale natáčení nezúčastnil nikdo z nich. (Cheeker)
  • Natáčelo se ve městě Knivsta, zhruba 55 kilometrů severně od Stockholmu. (Cheeker)

Reklama

Reklama