Reklama

Reklama

Pronásledování právě začíná. Ethan Hawk se jako bývalý automobilový závodník Brent Magna snaží najít svou unesenou manželku. Společně se Selenou Gomezovou následuje v jejím nadupaném autě, Fordu Shelby GT500 Super Snake, záhadný hlas Johna Voighta a snaží se vyhrát napínavý boj s časem. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (234)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Spíš než s časem se Ethan Hawke snaží závodit s debilním scénářem, ale závod prohrává a ošklivá vizuální stránka tomu také moc nepomáhá. Co tento film ale teprve stahuje dolů, je nevýslovně otravná a nesympatická Selena Gomez, jejíž herecké vlohy jsou nicotné - pro mě byla téměř nesnesitelná. Ani krátké štěky filmových veteránů Paula Freemana a Jona Voighta to bohužel nezachrání, naopak si říkáte, že asi zabloudili do nesprávného filmu. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mustang, námět a Hawke. Co jsem očekával?! Non-stop akci napříč celým městem s minimálními přestávkami. Hawke je naprostý sympaťák, s volantem to umí a vlastně všechno tam do sebe bourá, tohle já prostě žeru! Kor, když miluju Flatouty, o to víc jsem si film užil. Byl to nářez, adrenalin, akce, akce, akce, Mustang k zulíbání. Gomézova cajk, slušný záporák i když o něm nic nevíme a ten konec mi přišel geniální, to by mne nikdy nenapadlo :-)) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Páni, mě to sedlo skvěle. Skvělý úvod, který navnadil. Jedna automobilová, vesměs policejní, honička za druhou. Výborné záběry kamery na všechny ty kaskadérské kousky, které naprosto perfektně snímají každou bouračku těch nejlevnějších policejních aut z východní Evropy. A že je jich fakt hodně. Po delší úvaze dávám 85% jelikož mě film velice mile překvapil. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchoučké, bez nějakých složitostí. U béčkových Direct-to-DVD videí je zjevně výhodné nebo módní natáčet v Bulharsku, Rumunsku a podobně. Po ulicích, skladištích a opuštěných továrnách tam poslední dobou potkáte se poflakovat Van Damea nebo Lundgrena. A teď tohle. ~ Z nějakého důvodu žije v těchto končinách bývalý americký závodník. Manželku mu unese jeho "největší fanoušek" a vyžaduje od něj několik nesmyslných úkolů s poskytnutým obrněným a kamerami prolezlým autem. Do toho se naprdí o ještě něco nesmyslněji teeny hvězdička Gomez, která si tu střihne dcerušku bohatýho tatínka, náhodou také neskutečně nadanou hackerku, co hackuje propojením iPadu, uf. ~ Příběh sepsaný během letu do Sofie, rádoby autentické záběry "palubních" kamer dávají znát velikost rozpočtu a výsledkem je právě takové to Direct-to-DVD. Do kin to nikdo rozumný nedá, ale takhle se to uchytit může. Je to totiž podobně přitroublé jako takové ty über-cool děje z počítačových/konzolových her. Vzpomněl jsem si během koukání na takové ty thrillerové ( :D ) zápletky ze série Need for Speed, kam by tohle pasovalo dokonce určitě víc, než to, co nám dosud připravovaný NFS film dávkuje v ukázkách :) ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Tohle prapodivně vystavěné - a nebýt autobusů Student Agency, tak i nelítostně zapomenuté - béčko je něčím bez nadsázky výjimečné. Nepodařilo se mi totiž do dnešního dne objevit celovečerní film s brutálnější kanonádou střihů: s více než 3,25 tisíci záběrů na ca. 80 minut stopáže střihá Getaway průměrně každých 1,5 sekundy! (A to má v samém závěru jeden velmi dlouhý záběr, takže je ve skutečnosti ještě rychlejší.) Jakkoli by podobná poznámka mohla znít dost sarkasticky, fakticky vzato jde o důvod k obdivu, protože navzdory výše řečenému si zachovává sled rychle nastříhaných obrazů dostatečnou kontinuitu, aby se divák prostorově neztrácel. Dosahuje toho jednoduše tím, že opakuje několik relativně snadno osvojitelných střihových vzorů (padouch u počítače / hrdina v autě; hrdina v autě / hrdinka v autě; několik kamer vně auta), protože na skutečně globální pokrytí akce z různých úhlů měli tvůrci zjevně málo kamer. Střihovou kanonádu navíc mnohde vytvářejí dost uměle střihy po ose, když se z nájezdu a odjezdu kamery/transforkace tam a zpět odstraní několik desítek okýnek. Tak či onak, z hlediska porozumění některým stylovým postupům akčního či automobilového filmu stojí Závod z časem za analytickou pozornost. Škoda, že vypravěčsky je tak ubíjející... s nepříjemně exaltovanými herci. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Původně bylo oznámeno, že se jedná o remaku filmu Útěk (1972), ve skutečnosti se však jedná o originální příběh. (Neffy)
  • Niektorí z kaskadérov jazdili rýchlosťou skoro až 90 km/h, keď nabúrali, no napodiv sa nikto nezranil. (Tony DiNozzo)
  • Během natáčení se používalo přibližně 28 7D kamer, které byly umístěny na místa na autech, odkud pořizovali panoramatické 360° záběry toho, co se dělo v interiérech aut a venku kolem nich. (Cheeker)

Reklama

Reklama