Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

me by ten posahany robot ani nevadil. Ale kdyz uz se do toho tematu Scott zamiloval, tak mel natocit film o posahanem robotovi. Misto toho toci film o necem, ale hlavni prim hraje posahany robot. Naprosta demence.

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

rounen

Ja uz jsem nebyl u Scotova filmu spokojen dekadu. Nemam to jak nahoupacce. Drive se mi jeho filmy libily, nekolik z nich je v mem zlatem fondu, ale pocinaje Robinem Hoodem to byl pro me jeden facepalm vedle druheho. I zde vysoko hodneceny Martan me zcela minul a vubec se mi ten film nelibil. Stejne jako u Promethea ci AC jsem ani sekundu nepocitil nejake napeti nebo aspon naznak obavy o posadku.

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Psychor

To by me fakt zajimalo, v cem jsou udajne prvotridni kousky a pouze pro udajne narocneho divaka. Neni to zadne psychologicke drama, zadna hluboka sonda do duse a kdo vi jake dalsi nesmysly si lide jako ty vymysli.

Je to zkratka spatny film s naprosto tragickym scenarem. Uz jen to, ze je duraz kladen na scenaristicky vedlejsi linku a naopak hlavni linka filmu je prakticky zcela upozadena a pro film zcela irelevantni je dukazem, ze to rezijne vubec nezvladl a udelal z toho totalni paskvil.

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Psychor

Problém ovšem není ve spiritualizaci. Teda u mnohých jiných diváků jo, ale třeba já tam tenhle novej směr vítám. Přesto pro mě Covenant má neskonale mnoho nedostatků, který se na spiritualizaci svést nedaj.

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

rounen

Počínaje Prometheem se jedná o samé prvotřídní kousky, s kterými si poradí výhradně náročný divák. Pouze Counselor mi nesedl žánrově, avšak jeho objektivní kvalitu tím rozhodně nehodlám zpochybnit.

na příspěvěk reagoval Duncan66

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Psychor

Opakuju, jak který film jeho je dobrej. Umí natočit i teď dobrej film, ale i ho zpackat .. tak to vidím já dle jeho tvorby

na příspěvěk reagoval Psychor

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

rounen

Doporučuji se seznámit s anthroposofií Rudolfa Steinera, která se mimo jiné zabývá vývojem lidských sil v sedmiletých životních fázích. Ridley je ve věku, kdy může kráčet s tělem do záhuby, nebo s duchem ke kreativitě. Vždy záleží na konkrétní individualitě a o Ridleyho cestě nikdo nepochybuje. Jeho současná tvorba vykazuje znaky spiritualizace. Odvrací se od popkornového diváka a ten pochopitelně zuří, jelikož Ridleyho nové oduševnělé snímky s filosofickým přesahem nedokáže obsáhnout. Většina zdejších laiků by si logicky přála návrat starého Ridleyho, mainstreamovému publiku dobře srozumitelnému. Ale ten se již nevrátí.

na příspěvěk reagoval rounen, Helo, bobstock

Uživatel Psychor smazal svůj příspěvek.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Duncan66

Ja si myslím, že Scott to sám nedělá, má kolem sebe poradce, a navíc jsou režiséři, kteří si drží stále nějaké maximum, třeba Stanley Kubrick, měl mám dojem okolo 70tky a stále věděl co točí... Může se stát že s dalším Scottovym filmem budeš už třebas spokojen... On to má jak na houpačce.. 

na příspěvěk reagoval Psychor, Psychor, Duncan66

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

preci jen v 80. letech ocekavat veledilo moc nelze. Staci se podivat za co dostavaji lide nobelovky. V drtive vetsine pripadu je to za vedeckou praci, kterou vykonali do 40 let sveho veku. V 80 letech uz jednoduse neni mozek v takove kondici, aby se rovnal svemu mlademu ja.

na příspěvěk reagoval rounen

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

optimalni by bylo, aby prodleva byla tak dlouha, ze uz se toho Scott nedozije a udela to nekdo jiny, kdo neni posedly psychopatickymi roboty a nic jineho ho nezajima.

na příspěvěk reagoval bobstock

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

rounen

ano nektere filmy dopadly co se hodnoceni tyce podobne jako Covenant a kritiku najdes u kazdeho filmu, ale ono zalezi co lidi kritizuji.  U Salvation to relativne nizke hodnoceni nechapu, ale to asi zase jini lide nechapou u AC, kde mi zase prijde, ze je nesmyslne vysoke. :D

Příspěvek byl smazán administrátorem.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Duncan66

Tak teda Dustojne pokračování, ale stále platí co jsem psal, pokračování takových a podobných filmu s tímto tématem většinou končí v negativních názorech... Kritika byla i u tvýho zmiňovaného Salvation a nemalá..  hlavně s Digitálním Arniem, kterého tam museli za každou cenu dát.. Cameron teď tvrdil, že jeho T6 bude sequel dvojky, tak uvidíme.. jinak to shrnul tak, že chci tim řici, že nejen Covenantovi se dostalo kritiky, ale i těm mým zmynovanym filmům, které byly pokračováním... 

na příspěvěk reagoval Duncan66

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

rounen

Ja chapu, ze potrebujes mit neco v ruce. Ale kdyz si budes vymyslet a na tech lzich budes stavet svoji argumentaci jako nekteri jini jedinci tady, tak se moc nepohneme.

O zakonceni jsem nic nepsal, psal jsem pouze o dustojnem pokracovani. Jinak ono to klidne muze byt ono. Co restart Star Trecku? Vzdyt to byl skvely film. Stejne tak treba prequely SW nebyly zadnou tragedii a nasly by se urcite i dalsi pripady. Novy Superman taky vubec neurazil atd.

Mi osobne se hodne libil i Terminator Salvation. Ja nepotrebuju, aby to bylo stejne jako predchozi dily. At se to klidne nekam posune. Kam se posunul neposunul Prometheus a AC mi zkratka vubec nesedlo. Prilisny duraz na prychopatickeho a robota Davida a ten "hlavni pribeh" dela ve filmu v podstate jen pozadi, ikdyz se tvari, ze to je to centrum deni, to zkratka nefunguje. Alespon u me ne a jak je videt, tak mnoho divaku ma podobny pocit.

na příspěvěk reagoval rounen

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Duncan66

Dustojne zakončení čeho? Alien pojede dále... Stejně jako Terminátor nebo Predátor... Natočil se po XX letech T3,T4,T5.. diváci nadávali, nebyli spokojeni.. natočil se po XX letech Predátoři, AvP, AvP2, diváci nespokojení.. natočil se po XX letech Alien prequel 1,2, diváci nespokojení.. nikdy to nebude ono.. opakuji že tohle téma je už vyzdimane a jakýkoliv další díl nebo restart jsou zbytečný.. v poslední době mě zarazil Kurýr.. všechny 3 postarší díly se Stathamem ok, ale přišel po delší pauze restart a film totální sracka i s novým hercem, který se tam ani nehodil.. prostě počítej s tím že na to co jsi byl kdysi zvyklý, tak ty filmy zůstanou filmovou klasikou a nové natáčení toho tématu co už bylo, tak s tím nebudeš spokojen i kdyby si moc chtěl ať něco takovýho vznikne... Jsem teď hodne zvědavý na Predátora a T6, ale nevěřím že se to vyrovná aspoň minimálně klasikam..

na příspěvěk reagoval Duncan66

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

to je zajímavý, a rounena nahradí Psychor a je to neuvěřitelné, ale píšu skoro podobně :))

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Jakožto zdejší hororový expert jsem se do této diskuze o jednom z nejlepších snímků v historii kinematografie nějaký čas nezapojoval, jelikož vzhledem ke své odbornosti musím obsáhnout hororový žánr jako celek v jeho neuvěřitelné komplexitě. Při letmé analýze příspěvků, které tu místní laici v onom mezidobí vyplodili, musím s politováním kostatovat, že během mé nepřítomnosti tento intelektuálně podnětný prostor degradoval na nicotné bojiště hospodských tlachů. Chápu, že pro abnormální náročnost dané látky vám zcela uniká Ridleyho sofistikovaný způsob práce s mýticko-symbolickou rovinou, ale těmito směšnými pokusy o zpochybnění scénáristické dokonalosti snímku pouze vystavujete na odiv svou hloupost. Příště raději zaměřte svou pozornost na prostoduché akční střílečky typu Predátora

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

rounen

1) vymyslis si lzive argumenty pro svoji obhajobu. Ani ja ani dalsi kritici necekali prekonani starsich dilu. Uplne by stacilo dustojne pokracovani.

2) u vetsiny marvelovek a DC comics jsem se bavil radove lepe, nez v Prometheovi a AC. Ty si aspon na nic nesnazi hrat a jdou primo za svym cilem a mnohe nove postavy jsou udelany zajimave a jejich samostatne filmy stoji za zkouknuti a jsou i zabavne, jako napr. posledni Wonder woman.

3) s Transformers souhlas, bohuzel to zabil reziser, ktery toci porad dokola to same a nedokaze sebe a tu serii nekam posunout. Naopak posledni dil pusobil casto stejne tupe a dementne jako AC a Prometheus.

na příspěvěk reagoval rounen

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Ne, to je jenom dementni scenar, ktery natocil dnes uz asi dementni reziser. Bohuzel to je ta nejpravdepodobnejsi varianta.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama