Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Základní škola Sever je zdánlivě stejná jako ostatní. I tady je kolektiv učitelů, kteří dennodenně bojují, aby do hlav žáků vpravili alespoň nějaké vědomosti, a zároveň přitom sami nepřišli o nervy a o rozum. Výhodou je, že tu pracuje o něco víc mužů než jinde, takže síly jsou poměrně vyrovnané. Což s sebou na druhou stranu přináší řadu humorných situací, které učitelský sbor občas řeší nejen s patřičnou nadsázkou, ale hlavně s drobet sexuálním podtextem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl byl slušný rozjezd. Tak 50 na 50. Na další díly se podívám. Po 5.díle zvyšuju, je to vtipné, herci sedí do rolí a jsou přesvědčiví (nej jsou Klepl, Medvecká a Poláková), nebere se to smrtelně vážně, vynikající je zoomující a poměrně akční kamera. Hodně velké překvapení na české seriálové poměry. Dlouho jsem se takhle netěšil na další díl českého seriálu. 75% ()

Nathana 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl mi utekl. A i když to není žádné veledílo, tak pokud mám srovnat to, co jsem zatím viděla s tou druhou slátaninou a to s Gymplem s (r)učením omezeným, tak za mě si toto zaslouží alespoň za nějaký ten humor jednu až dvě hvězdičky. Přenesu-li se přes jistou nadsázku, bez které se dívat není možné, tak jsem se i zasmála. Ale protože "odpadů" je tu víc než dost, dávám hvězdy 3, ať se tomuhle "dílku" trošinku zvedne reputace. Gympl mi stačil pilot do druhé reklamy (a to jsem ještě vydržela dlouho), na tuhle ptákovinku se pro odlehčení možná ještě podívám ;) btw: hudební doprovod jsem nepochopila a i když nic proti Zagorce, tak úvodní "znělku" nechápu ještě víc.. ()

Reklama

Profík odpad!

všechny recenze uživatele

co to ku... mělo jako bejt??? To je hrůza zoufale nevtipná a trapná. Normálně počítám zajíce po honu a nerecenzuju seriál po prvním díle, ale tohle je trochu moc velký wtf. A ty herce mám přitom rád, aspoň většinu. Fuj, jdu možná i přehodnotit Pánskou jízdu, která je proti tomuhle veledílo. Cca -10% (slovy mínus deset). ()

Felliniclub 

všechny recenze uživatele

S malou protekcí čtyři hvězdičky za absurdní humor a satiru, které jsou u nás tak vzácné! Oceňuji výborné herecké výkony a spád jednotlivých epizod. Na první pohled poněkud oslizlý povrch skrývá prostě na české poměry delikatesu. Základka, kde jsou žáci tak trochu křoví a největší prostor mají rozmanité rádobydobové exhibice, ve kterých se nakonec stejně všichni jen "odkopou", to je lahoda! ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Na Comeback to jednu hvězdičku postrádá, ale jinak považuji za jeden z nejlepších sitcomů u nás za posledních pár let. Novácký Comeback necituju náhodou, protože taky je na Základce vidět poctivá práce se scénářem a dobrý výběr postav. Mně ty crazy dialogy, přehnané herectví (Medvecká, jinak herečka z Národního, si tu svoji nadrženou single učitelku musela neskutečně užívat) a hlavně tělocvikář Evžen bavily. Škoda, že ten seriál tak brzy skončil. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (4)

  • Bob Klepl ztvárnění své postavy stylizoval po vzoru Homera Simpsona. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Fotoaparát školníka (Ondřej Malý) je Kiev 60 – středoformátová filmová zrcadlovka vyráběná Arsenal Factory v Kyjevě na Ukrajině v letech 1984–1999. (sator)
  • Scenáristka Tereza Dusová s režisérem již spolupracovala na seriálu TV Prima Přešlapy (od r. 2009). [Zdroj: televize.cz] (hippyman)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama