Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 3
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (146)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná záležitost plná úžasných hereckých výkonů, obzvlášť v posledním díle. Ten konec jsem mimochodem opravdu nečekal, naprosto skvělé zakončení fantastického dramatu, kterému nějaký "Zločin" nesahá ani po kotníky, i když i ten je geniální. Fantastická atmosféra, plno zvratů, úžasné prostředí a ty herci si sedí tak, jako by se opravdu znali léta. Ten konec byl opravdu dramatická záležitost, napětí se stupňuje každým dílem a vše spěje k závěru, který jsem alespoň já nečekal. A navíc, kdy se vám poštěstí spatřit Desátého Doktora se společníkem Doktora Jedenáctého s pánem, který hrál nejen Filche, ale i v epizodě s Jedenáctým Doktorem a pána, který hrál Doktora Prvního, v jednom seriálu? (EDIT: A aby toho nebylo málo, ve velice významné a velké roli je tady taky třináctá Doctor, Jodie Whittaker). Pro mě se Broadchurch stal jedním z nejlepších seriálů, jaké jsem kdy viděl a považuji ho za vrchol současné britské detektivní tvorby. Takhle má vypadat detektivka, napínavá, dramatická, místy i vtipná, nepředvídatelná a nakonec vás ve spoustě postav, které si oblíbíte, zklame. 100%. Těším se na druhou sezónu jako na máloco. A Tennant je fakt skvělej, kdybych byl holka, miluju ho! ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Moderní detektivka staré britské školy, chtělo by se skoro napsat. Ale ona to není tak docela pravda. Broadchurch totiž není vůbec ničím moderní, a divácky příliš neuspokojí ani jako detektivka. Odhadovat postavu vraha lze pouze na základě diváckých zkušeností, a vlastně ani detektivové pachatele nedostihnou pomocí pečlivého sběru důkazů. Z hlediska kriminálního žánru je prvních 7 dílů zbytečných, a vyvrcholení zápletky včetně všech stop přichází až v díle posledním. Zajímavější je na seriál nazírat z hlediska dramatického konstruktu. Broadchurch postupem času vyznívá jako místo, které se stává jakýmsi odkladištěm lidí se zpackanými osudy. Každá podstatnější postava má značně pohnutou minulost, která tu díky práci detektivů a tu díky šťouravým novinářům vychází napovrch. Toto vyrovnávání se s minulostí, reakce okolí na ni a vlastně i prolínání těchto osudů je největším nábojem Broadchurchu. Bohužel ale v několika málo momentech tvůrci příliš tlačí na pilu a vytvářejí zbytečné scény, které mají dát divákovi chybné vodítko – což se jim kvůli naprosté očividnosti této snahy samozřejmě nedaří. Jinak jsem poměrně spokojen. Broadchurch díl od dílu graduje a vyvrcholí v podstatě příjemným finálem, které nepřináší jen odhalení pachatele, ale zejména další nalomený osud a trpkou pointu ke všemu předchozímu dění. A Bridport, kde se seriál natáčel, je vskutku magické místo. Spolu s příjemným hudebním doprovodem známého Olafura Arnaldse se jedná o audiovizuální požitek. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Solidní britská detektivka, která dodá přesně to, co od žánru chcete. Solidní kličkování mezi důkazy přivadějící na špatnou stopu, lehce jeté detektivy, mnoho tajností a kostlivců ve skříni. Nakonec ale přeci jen i na 8 dílech trochu toho natahování přichází a rozuzlení je vzhledem k předchozímu trochu méně úderné. ()

Mlle odpad!

všechny recenze uživatele

Ufňukané, táhlé, zbytečně mnoho prostoru věnováno ordinérním psychologickým profilům celkově nikterak sympatických a vůbec ničím nezajímavých figurek. Po pravdě řečeno, u tohoto seriálu vůbec nechápu, co se na něm komu líbí. Lepší casting by také neškodil, až příliš hloupočké postavy (není přece možné, že jsou tak málo mentálně pohotoví v daném městě všichni obyvatelé?), místy v nepravděpodobém věkovém rozložení, by si zasloužily větší hereckou diverzitu. Divák je navíc uváděn do odpudivých, ukázkově odporných interiérů, což se jeví také jako zvláštní záměr svého druhu. Vyústění všeho špatného je ovšem ubohé rozuzlení samotné zápletky – jistě, co jiného s mrtvolou na břehu širého moře, než ji vyhodit na pláž ;) Ve druhé sérii se spravila jediná dílčí záležitost – interiéry už nejsou odpudivé, objevilo se pár takových, ve kterých by opravdu chtěli a mohli žít lidé. Přibyla hned celá skupina relativně sympatických právniček (genderovým požadavkům bylo učiněno více než za dost), o to více se ale prohloubily naprosto nesmyslné průtahy mezi všemi nepříjemně jednoduchými, zato přehnaně dramatickými postavami. Ani druhá série mi nedala šanci ohodnotit seriál lépe. Nebýt upoutána na lůžko, ani mu tak dlouhou pozornost nevěnuji. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

1.seria: posledna cast ma nacisto rozsekala. Ani nie kvoli vrahovi, ale kvoli dokonalemu stvarneniu devastacie, utrpenia, fyzickej i psychickej bolesti, soku vsetkych zucastnenych. uf. postavy spociatku nesympaticke snad vsetky, do jednej, ale postupne si k nim najdete cestu a posledne dve casti ich budete vsetkych milovat. podozrivych, detektivov, obyvatelov tohto maleho mestecka, teda okrem tej starej ohavnej tetky so psom... tento serial ma naozaj nieco do seba... stale neviem prist na to, ze co, ale musim na neho neustale mysliet. idealny cas na pustenie si druhej serie :) 2.seria trosku slabsia, stratila take to krimi napatie z prvej serie. Ale aj tak vysoky nadpriemer, skvele herecke vykony. Naozaj brilantne. A niektore dialogy su absolutne nezabudnutelne, rovnako ako prizvuk Davida Tennanta. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (13)

  • Soudní budova Wessex Crown Court je ve skutečnosti Exeter University v Devonu. (jezurka42)
  • Hnědý labrador, jehož vlastní Susan Wright (Pauline Quirke), se jmenuje Bailey a i ve skutečnosti je Pauline jeho majitelkou. (jezurka42)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama