Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 2
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 2

Recenze (187)

VaHo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje nová droga. Chytnul jsem se asi po prvních třech dílech a pak už s tím nešlo přestat. Nevím, kde začít. Je to nekonečná jízda napětí, emocí a dějových zvratů. Dobře zvolený formát, kdy jeden díl má cca 25 minut, takže – sotva to začne, tak už je konec a vy honem honem pouštíte další díl. Hrdinové jsou zajímaví a celkem rychle jsem si je oblíbil. Takřka neustálá akce a nevídá (pro mě) brutalita, děs a deprese. Něco takového jsem jednoduše nikde jinde ještě neviděl. Už jen ti titáni – patnáctimetroví nazí tvorové, kteří vypadají jak mentálně zaostalí muži středního věku, kteří pomalu kráčí nebo klátivě utíkají. Mají připitomělý úsměv od ucha k uchu a neřeknou ani slovo. Vypadají děsivě sami o sobě, ale ten nápad, že zabíjejí lidi tím, že je žerou (doslova) je za milion… Nejde to popsat, to se musí vidět… ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

On chce. Fakt se snaží. Fakt si to přeje. Ale prostě se mu to nevede :-D Toď tak rekapitulace celé první série Shingeki no Kyojin z pohledu hlavní postavy - Erena :-) Velmi zajímavý námět, člověka v průběhu koukání začne napadat mnoho věcí, spojí si konexe, chování postav, příběh se vyvíjí jak v přítomnosti, tak i v minulosti. To se mi tady líbí. Terminátor i Mozek po boku ukecaného ufňukance jen podpírají pár scén, avšak snaží se žít i vlastním životem. Hodnocení bych viděl tak na 3*, zlatý střed 50%, ale musím uznat, že je to zajímavé. Je to hodně zajímavé, jejich svět má hluboké kořeny, zvyky, všechno tak nějak sedělo a i když to nebylo dokonalé, přistihl jsem se, že si tuto show užívám - a o tom to je :-) Někdo si užívá Rosario to Vampire, někdo ujíždí na K-ON a já mám tím pádem právo na to říct, že Shingeki no Kyojin bylo velkým překvapením (ať už první zklamání, nebo pozdější zlepšení) roku 2013. Za mě 75% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zasloužený fenomén, který svého času rozbořil lehce stojaté vody a zamířil si to do všech koutů světa. Nevídané tempo, šokující zvraty a láska k ústřední trojici Eren-Mikasa-Armin, stejně jako k parádním postavám vedlejším (Levi, Sasha a postupem času další a další charaktery) měly za následek, že než jsem se nadál, namířili si to Titáni mezi moje nejoblíbenější anime světy vůbec. Takhle dravý střih, soundtrack i efekty se zkrátka jen tak nevidí a i s přibývajícími epizodami a sezónami (jakkoli je čekání na ně mnohdy vražedně dlouhé) se nestačím divit, jak odvážně racionální odpovědi jsou řečeny na ty nejtroufalejší dějové otázky. Od jisté chvíle tkvělo největší kouzlo v otazníku největším, tedy otázce "Jak jen tohle může skončit?" Nejraději bych se ale pídil po každé stopě ještě pěkných pár let a tuze mě mrzí, že to není možné a že konec vážně přijít musel. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

V seriálovém světě bývá dobrým zvykem, že první díl má navnadit a ukázat, co se dá od seriálu očekávat. Attack on Titan v tomhle ale šidí své diváky. Po příběhové stránce je zcela jasné, na co se těšit. Ocitáme se ve světě, kde vládnou lidožraví titáni a lidé jsou nuceni se schovávat za zdmi. 100 let vládlo relativní ticho a titáni nebyli schopni překonat lidskou obranu. Dnes se však objevil nový druh titána, jakýsi kolosus, kterého ještě nikdo nespatřil a kterému se podařilo obranu překonat a opět tak uvést lidi do války. Po akční stránce se nestane nic, co by stálo za řeč, ale to nevadí, akční scény jsou to nejlepší, co seriál nabídne. To je ale bohužel vše. 90% téměř každého dílu je NUDNÁ vata a zbytek vyplňuje ÚŽASNÁ akce. To není moc pozitivní poměr, co? Časem mě začal štvát i fakt, že postavy neustále řvou, jako by mluvily se sluchátky na uších. Co je ale nejhorší, tak nelogičnost seriálu, potažmo scén. Uvedu si pár příkladů: zaprvé je divné, že titáni zničili jedno město a dali si pětiletou pauzu... jen aby se opět zjevili v den graduace hlavních hrdinů? Pět let... to je dlouhá doba na to, aby si lidé zdokonalili své zbraně, dalo by se říct. Ne, v tomhle ohledu se neposunou ani o kousek (právě naopak se posunují spíše směrem dozadu, protože už od počátku věků stále používají děla, která jsou proti titánům neúčinná :)). V seriálu to vypadá dokonce ještě pesimističtěji, protože lidé nedokážou titány téměř ani škrábnout. To je mi teda skvadra bojovníků. Co se obrů týče, tak oceňuji vysvětlení jejich anatomie atd., ale viděli jste někdy predátora, který by jedl jen jeden druh masa? To že titáni jí jen lidi je přece směšné (ale možná jim chutná to oblečení a vyžívají se v tom, jak se lidé brání). Jestliže se v seriálu neobjevili pět let, neumřeli by mezitím hladem? A kdopak nám neuhádl, že ten titán-dobrák Aren? Po tolika logických karambolech už nezáleží na tom, že vyrobil titána z ničeho. Počkat... to mu vlastně hraje do karet, když chce zabít všechny titány. Cožpak při sledování nemají lidi zaplé mozky, že seriálu dávají taky vysoké hodnocení? Já to teda nespolknu. Všem, kdo se chystají seriál sledovat, doporučuji zhlédnout trailer a můžete odejít šťastní a nestrávit zbytečných 10 hodin u seriálu. Alespoň jedno můžu seriálu přiznat, a to návykovou znělku. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anime se skvělou animací a dech beroucí atmosférou, která mě několik prvních dílů provázela. Zhruba první čtyři díly jsem byla opravdu unešená ze všech těch obrů a různého násilí. Bohužel to postupně nějak všechno vytratilo. Přijde mi, že se celá zápletka nějak pomotala a tvůrci nám nedali přesně to, co bych ráda. Naštěstí se můžeme v následujícím roce těšit na pokračování a já doufám, že se nám všechno objasní. ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (51)

  • První dvě věty prvního intra se dají přeložit jako: "Jste jídlo? Ne, my jsme lovci." Text druhého intra oslavuje první vítězství lidí proti Titánům.
    (fallanga)
  • V jednom rozhovoru Hajime Isayama prohlásil, že nejlepší kamarádka Mikasa je Armin. Jednalo se pravděpodobně o vtip, ale po tomto výroku se strhly diskuze o Arminově pohlaví. Těmto diskuzím učinilo přítrž až když se nakonec Armin objevil v jedné scéně nahý. (fallanga)
  • Kapitán Levi trpí nespavostí, kvůli čemuž spí jen 2–3 hodiny denně, takže se ani před spánkem nepřevléká a navíc raději usíná ve svém křesle, než-li v posteli. (Dolero)

Reklama

Reklama