Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Záchrana světa

  • USA Justice League: The Flashpoint Paradox
všechny plakáty
Trailer

V této napínavé adaptaci komiksu z roku 2011 cestuje Flash v čase s cílem napravit klíčové události v životě své rodiny. Jenže to způsobí řetězovou reakci a dojde k vytvoření katastrofální roztříštěné alternativní reality, ve které Liga spravedlivých nikdy nevznikla a Superman není k nalezení. Uprostřed nového světa pustošeného nelítostnou válkou Wonder Woman a Amazonek s Aquamanem a Atlanťany se Flash musí spojit s mnohem krutějším a násilničtějším Batmanem i vládním agentem Cyborgem, aby se společně pokusili obnovit Flashovu původní časovou linii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Trpí to tradičním neduhem "crossoverových" setkání ze stáje DC; nezná to míru dobrého vkusu. Málem na to dojel již údernický synátor a toto je na tom ještě o stupeň hůře. Místo aby se to soustředilo na několik málo postav, tak se tu promenáduje jedno velké jméno vedle druhého. Ne snad, že by měli nějakou úlohu, ale čistě proto, aby se tu objevili, měli svých dvacet vteřin slávy a geekové si je mohli odšktnout ze seznamu svých vlhkých snů "ten versus tamten". A tak tu sice uvidíte kde koho od DC, ale tak nějak se pro tu promenádu jmen nedostává na ty hlavní, o kterých to je především. Což je škoda, protože ta látka má ve své dospělosti ohromný potenciál a především pro postavu Flashe dělá první poslední. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Jeden z nej superhrdinských animáků, co jsem kdy viděla, z těch od Marvelu se mu zatím vyrovná jenom seriál Avengers: Nejmocnější hrdinové světa. I ve srovnání s komiksovou předlohou (u nás vyšla až na podzim 2019) dopadl naprosto skvěle. Kéž by takhle povedené byly i současné hrané filmy z DCEU. Někde jsem četla, že místo druhé Ligy spravedlnosti a sólovky Flashe chtějí natočit právě hraný Flashpoint (ale těžko říct, jestli se toho filmu někdy dočkáme) tak snad se kromě přečtení předlohy aspoň jednou kouknou na tohle. 9/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vyzbrojený informáciou, že ide rozhodne o lepší kúsok než tohtoročný hraný celovečerák som aj napriek postupnému a nezvrátiteľnému  odklonu od superhrdinských komiksových adaptácií dal tomuto animáku šancu. Tie od DC sú dlhodobejšie kvalitnejšie než kvázi temné a nabubrelé hrané filmy a Flashpoint Paradox nie je našťastie výnimkou. Máme tu začiatok tretej svetovej vojny, vybuchujú atómové bomby, je tu množstvo záporných postáv a ono je tu toho nakoniec tak veľa, že by to vydalo na seriál, kde by som sa v deji strácal asi menej a všetkého by som si aj viacej užil, pretože by tu bolo viacej priestoru na všetko a divák by si občas mohol aj vydýchnuť. Hodnotím v rámci animovaných DC filmov, v porovnaní s DCU pre kino je to o triedu vyššie. 70% ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Solidní komiks přetavený v hvězdami našlapaný nicméně v detailu až příliš fragmentární podívanou, která spíše komplexní crossover připomíná klipovitou přehlédku alternativní reality. Škoda, pozitivem však zůstává fakt, že si protentokrát v DC dovolili poněkud temnější atmosféru, kterou komiks dozajista má a tak i oproti ostatním direct to video animákům z této produkce alespon v tomhle ohledu The Flashpoint Paradox vyčnívá. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh jsem měl to štěstí číst jako komiks. A jak se ukázalo, tak do animovaného filmu to bylo přeneseno v podstatě přesně tak, jak to bylo napsáno a nakresleno v komiksu. Navíc tohle má trochu ještě manga look, tak to může něco říct i těm, co klasický mainstream třeba úplně nemusí. Vzhledem k tomu, že se jedná o alternativní vesmír, respektive upravenou realitu, i ten příběh je trochu drsnější, než v klasickém podání středního superhrdinského proudu. Díky tomu může snímek nadchnout i ty, co nemají superhrdiny rády, anebo jim přejí smrt. U některých se jim to splní. Ale jinak z toho zásadně odvařený nejsem. Stejně se všechno spraví. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o první animovaný film o Justice League, kde se neobjeví Martian Mannhunter. (jh666)
  • Film je založen na komiksové sáze od DC Comics "Flashpoint" z roku 2011, kterou napsali Geoff Jones a Andy Kubert. (Shadowspark)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno