Reklama

Reklama

V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění. Jak se jeho existence stává v očích mocných stále větší hrozbou pro celé lidstvo, nezastaví se tito před ničím, aby vynutili zachování statu quo a zajistili, aby byl Chappie současně i posledním robotem svého druhu. (Falcon)

(více)

Recenze (1 037)

vonverny 

všechny recenze uživatele

Nechápu některé nízké hodnocení, i když od zakomplexovaných nul jako je třeba Verbal se nic jiného čekat nedá. Film je nejen řemeslně provedená, krásná zábava. Za mě 75%. ()

dedavena 

všechny recenze uživatele

Policejniho robota patrača, dvaadvacitku, dostali rpgečkem. Až se zteho železa zakuřilo. Zas si nědal pozor. Musi se recyklovať. To fšak nědopusti mlady šikovny, pleťotmavy ajťak a da mu umjelu inteligencyju, co sam vymyslel. Fčil už to nima dvaadvacitka, ale plechove děcko čapi, kere se musi fšecko naučiť. Dostaně se fšak do ruk zlodějske bandě, kera z něho urubi drsňaka. Čapi sice ma vjedomi, ale ve sfoji plechove schrance špatnu bateryju. S tym třa cosi zrobiť. A tu Čapi ziščuje, že ludi su prolhani. Tuž cosi se synek naučil. Za to dostaně jednu hvjezdu. Inač mi snimek připada jako slavistycki drez. Bo tež je to zešyte z paru filmuf dokupy. Herecke opsazeni katastrofalni. ()

StarFsh 

všechny recenze uživatele

Časy Okrsku 9 sú nenávratne preč. Ani nie tak po filmárskej stránke, ktorú si Blomkamp udržuje stále na solídnej úrovni, ale po scenáristickej stránke. Jeho scenáre sú od jedného filmu k druhému čoraz horšie. "Neill, nechaj prosím ťa už scenáre na pokoji a nechaj ich na ľudí, ktorý to vedia robiť!" ()

Socirel 

všechny recenze uživatele

Tady sakra selhal casting, ještě štěstí že jsem to sledoval v cz dabingu, jinak bych se mohl s pištivého hlasu Jolandy zbláznit. Jediní herci Sigourney Weaver a Hugh Jackman, ona nedostala dost prostoru a on zase hraje moc velkého hajzla takže musím fandit robotovi. Je potřeba ale zase vyzdvihnout jako to bývá u Blomkampových filmů vizuál a svým způsobem geniální ale nedomyšlený děj. ()

Lampa420 

všechny recenze uživatele

nedomyšlená, nepravděpodobná, herecky podprůměrná slátanina bez jakýkoliv logických vláken. Ocení snad věková skupina desetiletých prepubertalních scifi nadšenců.. Musím uznat napínavost dějů, přes nechut jsem se dodívala do konce, ale nikdy vice... a uplně moc nevěřím tomu, že esa jako Jackman nebo Weaver v tomhl hrali.. chudak jejich povest... ()

loginhacke 

všechny recenze uživatele

Poněkud jiný film než jsem si z trailerů představoval, místo pěkného sci-fi s otázkou vědomí strojů se děj zamířil na nerealistickou pakáž zlatých samopalů a růžových SMGček. Ve firmě která vyrábí nejsofistikovanější zabijácké stroje si dělaj pracovníci co chtěj a ani si nevšimnou chybějící jediné slabiny. Četné záběry z průmyslových kamer by dali pocit hlídaného pracoviště ale ani jednou nebyl problém dostat se dovnitř. Nejšpičkovější technologie střežena spícím strážcem a dveřma na kartu. Dramaturgie zkazila celou myšlenku filmu dle mého názoru a i když technologie robotů jakožto taková byla pěkným podíváním, trhliny a nesrozumitelnost příběhu srazila mnou očekávaný film. Za efekty 3/5 ale příběh to jednoduše znehodnotil ()

stret 

všechny recenze uživatele

Nudné, blbé béčko bez príbehu, scénára. Mizerné obsadenie, aj hviezdy hrali mizerne. Nevhodné ako rodinný film, nefunkčné ako sci-fi. Neostáva dúfať, že to bolo lacné. Ak nebolo, niekoho by už nemali pustiť k výrobe filmov. ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Štylovka. Plně vyplňuje mezeru, nastolenou RoboCopem či Elysiem. Ten pán od režie či scénáře nám podruhé za krátký čas ukázal, že robotická tematika mu cizí není. RoBot Chappie sice na sebe strhuje 98% času a nechává za sebou v závěsu taková esa jako Jackmana či Weaverovou, ale to není na škodu. Chappie je jasným příkladem toho, že lze udělat film alá OneManShow a lidi to bude bavit. Já se bavil. 80% ()

Vinohradnik 

všechny recenze uživatele

Jižní Afrika, velmi blízká budoucnost a stále zvyšující se kriminalita. Film vycházející ze současného stavu hlavního města Jižní Afriky, kdy vzrůstající kriminalita terorizuje celé město. Pro vyšší ztráty policistů nastupují na řadu robotické jednotky – pátrači. Nemají vlastní myšlení, názor, nerozvíjí své dovednosti. Jenže, co když jednomu robotu dáte vlastní vědomí, schopnost uvažovat a rozmýšlet co je správné a co ne. K tomu tohoto robota nechte vychovávat partičku kriminálních gangsterů z kontroverzní skupiny Die Antwoord. Ať si robot, který dostane jméno Chappie, udělá obrázek sám, co je správné a co ne. Zajímavé propojení, kdy i kriminální živel může mít city a může mu na něčem záležet. Připojte hudbu a dekorace ve stylu Die Antwoord, plechového robota co začíná cítit a máme vynikající filmový počin, co by bylo, kdyby roboti dostali možnost uvažovat – a že se tato doba velmi rychle blíží. Zábavná oddychovka, s vynikající kamerou a výborným soundtrackem spolu s netradičními dekoracemi od Die Antwoord. Neil Blomkamp odvedl výbornou práci a tento film z hlediska kamery a scénáře považuji za více vydařený než District 9. Za mě určitě doporučuji. ()

neo101 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když číslo 5 ožije a spojí se s Robocopem a Sunnym? Ocelová pěst i s Jackmanem, tentokrát s blond přelivem, a tentokrát asi největší slabinou filmu. No ta hnusná bloncka s retardovaným ninjou tomu taky nepřidala. Chvíli to vypadalo, že vlastně ani tvůrci nevědí, kam se chtěli vydat. Chappie je takový robocop s číslem 5 dohromady s přimíchaným ironmanem 2 (droidi) a Já robot (sunny kreslí, sunny má sny, sunny cítí). A ve finále je z toho guláš, který si jen hraje na hlubší movie. ()

Olixen 

všechny recenze uživatele

Vizuálně působí film na jedničku, ale ten příběh? Měli k dispozici roboty a Hugh Jackmana a vymysleli tohle? Dvě hvezdy jsou opravdu jen za efekty apod., jinak rozhodně nedoporučuji. ()

Pcermis 

všechny recenze uživatele

Snaha skloubit čislo 5 žije se zločinem se moc nepovedlo. Zajímalo by mě na čem frčel casting Africké pseudo rapery a k tomu Ryplejovou a Wolverina tohle se fakt nepovedlo. K tomu film je nevhodný do 12 let ale je to jediná cílová skupina kde by mohl film zabodovat,.... ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Tohle je paskvil, já bych tomu dal žánr sci-fi komedie ,sice tam trochu akce bylo ale víc než mě, to bavilo moje děti,příběhově to je hrozný v budoucnosti kde u policie dohlíží na pořádek roboti se rozhodne banda padouchů jednoho robota dostat aby pro ně něco ukradl,jenže k jejich smůle se dostanou k robotovi kterého musí všechno naučit jako malé dítě a začne to být pohádka pro děti ,pak se objeví sem tam dobrá scéna a ke konci trocha akce ,celkově je to směs sci-fi snímků ale moc se to nepovedlo. ()

Dr_Nai 

všechny recenze uživatele

Chappie není špatný film v žádném ohledu, ale na to, aby člověka zaujal natolik, že si ho pustí více než jednou, prostě nemá. Jediné čím se liší od většiny podobných filmů, je v tom, že je jeho průměrný příběh (průměrný příběh není v aktuální kinematografii nic výjimečného) zasazen do Jihoafrické republiky. Obecně lze říct, že herecké výkony jsou dostačující (líbil se mi hlavně Hugh Jackman, který byl správně nasranej a drsnej=) a efekty kvalitní, ale jak píšu výše, film nemá nic, čím by zaujal nebo překvapil. Za mě klasický průměr neurazí, ani nenadchne. ()

Související novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (více)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama