Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (Cinemart)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (961)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pořád dobrý, katastrofa kterou hlásily první ohlasy se nekoná. Teda koná, ale v dobrém... teda... rozumíte. :) Modrý paňáca sice nebudí moc respektu a jeho super schopnosti nejsou jasně definovány (což je škoda) tak si používá jakou chce, kdy chce. Vytáhněte ale libovolnou dramatickou scénu s Fassbenderem nebo McAvoyem a přebijete cokoliv. Apokalypsa je snímek o destrukci a znovu o tom, že v jednotě je síla. Nejsem si jistý kam chtějí tvůrci koncept sunout dál, když už se tady z velké části opakují. Začínám si uvědomovat své stáří. Vybavuju si jak jsem některé kusy podzápletek už kdysi dávno viděl... Opravdovou radost mi ale udělal program Weapon X, jako vystřižený z komiksu. Na starého Wolvieho už se doma těšíme. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jak to říká Sophie Turner, shodneme se, že třetí díly jsou v trilogiích nejhorší. Apokalypsa to potvrzuje a bohužel Singerův postupný odchod z režisérské elity je až smutnou realitou. První třída v rukou před 5 lety přidala mladší dějovou linii do původního Singerova příběhu a Matthew Vaughn vše omladil a přidal dravost. Ta pokračovala i přes temnotu a časovo-příběhovou zamotanost v Budoucí minulosti. Bohužel Apokalypsa, jejichž trailery jsou tentokrát 100% věrné výsledku, je digitální balast, který se snaží gradovat příběhy mutantů a to se nedaří. Film i díky závěru působí jako vynucený další reboot/restart série, která ztratila svou hloubku. Navíc série měla kromě zajímavé motivace a psychologie postav také silné momenty hudební, které v tomto díle vysloveně chybí. Ale tady schází bohužel i celá motivace, která u Apokalypsy je jen o ničení... není to málo? /se spoilery/ Pomineme-li, že postavy jsou prázdné (navíc uteklo pár let od minulého dílu, a některé postavy jsou úplně jinde, než předtím, proč?) a děj je velice slabý, tak je film složen z vykradených scén z minulých dílů a takový Quicksilver, i proto, že je opravdu vtipný, si prostě zasloužil víc. Navíc se musím po letech omluvit Brettu Ratnerovi za můj dojem, že by Poslední vzdor byl v rukou Singera lepší film a finále s Dark Phoenix (které se mi jinak velice líbilo) mohlo být působivější. Po Apokalypse si to nemyslím. Tak jako Singer dokázal odpálit a zahodit budování zásadního charakteru jako je Jean/Dark Phoenix, snad nejde ani rozebírat. Je až smutné, jak zásadní a hybná, je pro mutantské universum dvojice Magnetu a Xavier, kteří neustále svými dialogy i vztahem i hereckým výkonem daleko převyšují všechny. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Od roku 1997 nebol azda žiaden komiksový film tak blízko k Batman a Robin. Obrovská degradácia oproti predošlým dvom dielom, najmä v porovnaní s First Class je ten rozdiel neuveriteľný. V Apocalypse nie je nič z uveriteľnosti či už postáv alebo dobovej štylizácie. Je to len mizerná vyfabrikovaná fraška plná nechcene smiešnych wtf scén, otrasných dialógov a patetických kecov a to všetko v hroznej výprave (tá poľská chata!) a s ešte horšími CGI, ktoré by vyzerali mizerne i desať rokov dozadu. Rok 2016 je prekliatím komiksového filmu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Není to úplně ta nejhladší jízda, jakou X-Meni na plátně předvedli, ale pořád velký kus před sterilním Posledním vzorem. Jestli mi tu něco hodně vadí, je to bordel v kánonu. Už minule to bylo na hraně, tentokrát už vlastně ale netuším, kam přesně tenhle díl časově zapadá. Většinu času mě to ale bavilo a to navzdory nepříliš výrazné omladině a matnému hlavnímu záporákovi, který podobně jako Ultron "umí všechno a nemá limity", aby ve finální bitvě ukázal, že vlastně neumí nic. P.S. Nechápu, jak to Singer dokázal MPAA prodat, ale scéna s Wolverinem je podle mě skoro na hranici eRka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tradičně nerozhodný Erda Magneto a lkavý profesor Chuck se do toho snaží vnést trochu hloubky, ale jejich počínání je přeměněno v marnost, když vidíte, jak se v troskách po řádění Avengers prohánějí v barevných kostýmech odění šedí panáci. Řadová komiksárna bez autorova osobního vkladu (záchranu mutantního potěru z vybuchujícího sídla považuji za samoúčelnou onanii stejně jako třeba kostelní řežbu v Kingsmanovi), která ani není schopná předložit kvalitního záporáka. Zestárlý Jim Carrey z Masky, který chce ukojit mesiášské sklony tím, že vyhladí lidstvo? Při divákově znalosti, kde na chronologické ose tato historka leží? Nuda. Zív. Vrať se do hrobu, Fantomasi.. Dvě věci jsou v tuto chvíli nad slunce jasné. Že profesor Xavier může parkovat blízko vchodu do nákupního centra a že Singer i přes četnost pokusů musí žít při krutém vědomí, že X-Meny, jeho vlastní krev, umí někdo líp než on (a ani nemusíte mít telepatické schopnosti, abyste věděli, že nemyslím Ratnera).. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (48)

  • V severoamerických kinech film utržil 155,4 milionu amerických dolarů, v celosvětových 543,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno