Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

Hepy13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem dal někdy před rokem celou za dva dny, páč to byla mega kvalitka a nářez. To prostě nešlo si díly dávat po jednom. A napsat že druhá série je lepší, tak to by chtělo přinejmenším zajít na psychiatrické vyšetření! Dobrej byl ten mladej Majkl Jackson ještě před plastikou, a taky Todd z Breaking Bad ví jak zpracovat mrtvolu. Leckdo by si na mrtvolách ''pochutnal'' s kotletkama na hrášku, třeba takovej policista Pankrác z legendární české počítačové hry Polda 1. Kdo hrál ví o čem mluvim. Pevně doufám že další série budou opět ve sněhu, a v nějakym prdelákově, protože to má takovou zvláštní temnou atmosféru. ()

Bohnice05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někteří lidé tu nešetří superlativy, bohužel nemohu souhlasit. Atmosféra první série tu prostě není. Druhá série má velice zvláštní start, ale ještě podivnější a pro mne neuspokojivé finále. Zatímco v první sérii jsme se dočkali perfektní podívané se vším všudy včetně napětí, vývoje postav, zápletky a naprosto dokonalé atmosféry, druhá série se snaží být naopak mnohem víc akční a tak nějak rádoby "cool". Zabíjí se tu jako na běžícím páse, charismatického až sympatického zabijáka hraného Billem Bobem Thorntonem vystřídá nesympatický kecal, který zkrátka nezavře pusu, což se nedá říct o jeho dvou přihřátých poskocích dvojčatech, kteří ji zase neotevřou. Tahle trojice mi prostě nesedla a je to jen jedna z mnoha dalších věcí. První série si vystačila s malým počtem postav a s minimem vražd. Přesto, jak už jsem psal, atmosféra byla geniální. V druhé sérii je naopak všeho víc, ale nefunguje to tolik. Nechci ale jen hanit, podle mne rozhodně stojí za to, se i na tuto sérii podívat, ale popravdě vím, že zatímco první si klidně pustím znovu, o druhé to říct nemohu. !!! Spoiler !!! Na závěr ještě k tomu všemu musím vytknout UFO a náhled do budoucnosti, protože to sem podle mne zkrátka nepatří. ()

Evander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Farga mě velice zklamala. Příběh mě nebavil, nezdál se mi uvěřitelný, většina postav mi byla krajně nesympatická nebo úplně lhostejná, přibližně polovinu dílů podkreslovala naprosto nehodící se hudba. V některých scénách jsem měl vyloženě pocit, že hudební doprovod musím slyšet od souseda a ono ne. 50% ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve srovnání s naprosto úžasnou první sezonou mě ta druhá tolik nenadchla, avšak kvality a potenciál na to má. Zatímco příběh Malva a Nygaarda byl spíše komorní záležitostí, vyšetřování Lou Solversona a válka gangů přerostla do obrovských rozměrů, kde si tolik nezamilujete všechny potřebné postavy. Stále nechápu celou záležitost kolem UFO a možná i proto mám z druhé řady zvláštní pocit. Velice mě potěšil Nick Offerman, který pro sebe ukradne veškerou pozornost, když k tomu dostane prostor. Celkově jde tedy o důstojný Coenovský příběh a nebýt mých pár osobních výhrad, dal bych plný počet. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No páni! První sezóna už přinesla velmi kvalitní podívanou, ale tohle mě prostě posadilo na zadek. Mám na mysli výborné obsazení ve všech rolích, skvěle napsané postavy, s tím že KAŽDÁ postava je zajímavá, s tím souvisí i parádní nervydrásající příběh, fantastická kamera, velmi nápaditý střih, a pak neuvěřitelně trefný výběr hudby, tak přirozený, jakoby by ty jednotlivé písně byly napsány právě k těm scénám ve kterých byli použity. Fascinující podívaná! Masterpiece! ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu srovnávat s první sérií, které se může těžko něco vyrovnat. Už úvodní díl to moc pěkně rozběhnul a protože se to v téhle sérii jen hemží zápornejma postavama, byla jenom otázka času, až se všechny zůčastněný a znesvářený strany potkaj. Takový to čekání, kdy to bude, v sobě neslo dost dobrej náboj. Nakonec z toho byla slušná roštovačka několik dílů po sobě. Kdyby se z devátýho dílu udělal ten poslední a vynechalo se nic neřešící UFO v tom samým, pětkoval bych. Takhle je to “jenom” za 85% ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když končila první série Farga, opravdu horko-těžko se mi loučilo s mými oblíbenými postavy. Pak jsem se dozvěděl o připravované druhé sérii, ve které se dozvíme o masakru se Sioux Falls a já byl na rozpacích. Na jedné straně jsem se těšil na další dávku černého humoru z prochladlé Minnesoty. Na straně druhé jsem si ale neustále opakoval, že to nemůže předčit příběhy Lestera a Lorna Malva (ještě když byly tak luxusně zahraní). Po posledním díle jsem rád, že můžu s klidem v duší říct, že druhá série v lecčems překonala i tu první. Netvrdím, že je lepší, ale kvalitou se ji rozhodně minimálně vyrovnala. Nášup nových zajímavých postav a charakterů, spousta absurdních situací, černý humor a opodstatněná krvavost celé "storky" je přesně to, co jsme od Farga dostat chtěli a dostali. Při sledování jednotlivých epizod na vás kvalita celého až skoro filmového štábu doslova kape a když po nějaké epizodě přepnete na jiný seriál, budete zírat, jak moc velký odpad to v tomto směru je (u mě třeba tuto roli "odpadu" často míval Arrow). Pro mě se jedná rozhodně o (co se týče zpracování) nejlepší seriál roku 2015. Fargo prostě kraluje i tam, kde druhý Temný případ naprosto propadl a ukazuje, jak by se mělo navazovat na dřívější úspěch. Jo a Hanzee? Kuuuuu*va! 90% ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. Série pecka jak první, stejně bláznivý, šílený, krvavý, genialní... :) Kdo ví o co jde, povinnost. A Ty postavy, napsaný a zahraný jak nikde jinde...A manželka Eda, dobře jeblá :D 9/10 ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Skvělá druhá řada. Snad ještě lepší než ta první. Máme tu nový příběh, nové postavy, nové herecké obsazení. Ale vysoká kvalita zůstává. Tentokrát se příběh odehrává v Minnesotě kolem roku 1979, kdy dojde k několika vraždám v jednom místním bistru, z čehož se nakonec vyklube válka mezi úřadující mafiánskou rodinou Gerhardtových a mafii z Kansas City. Do tohoto zápolení o moc na tomto území, významně zasáhnou prostý řezník Ed a jeho manželka kadeřnice Peggy Blumquist. O to všechno se musí začít starat policista Lou Solverson a šerif Hank společně s dalším detektivem s Farga. Celá série jede už od začátku ve velkém stylu a s každou další epizodou nabírá na obrátkách. S každým novým dílem přibývá také mrtvol. Znovu, jsou to taktéž výborně napsané postavy a jejich představitelé, které jsou středobodem vyprávění. Některé postavy se dokonce stihnou za deset dílů značně zformovat, zejména vývoj u dvojice manželů Blumquistových v podání Kirst Dunst a Jesse Plemons, je nejvíce patrný. Po delší době můžeme vidět v seriálu také dělený obraz, kteří tvůrci velmi efektně využívají pro analytický střih nebo pro zobrazení jedné postavy v odlišných pozicích. Navrch si přidejte hutnou atmosféru, černý humor a hudební složku, a máte o zábavu postaráno. ()

bearmeedek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem zkusil i kousek druhé řady. Vydržel jsem 18 minul a vypnul, protože blbce ze sebe nemusím dobrovolně nechat dělat. Vím, že ujeté filmy mají taky své místo, ale ne všechny. Hned potom jsem si pustil U-TURN, který je taky ujetý, ale dal jsem ho celý a nevadilo. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dopozerané len zo zvedavosti. 1.seria je oproti tomu dielo hodné Oscara. Tak neuveriteľný festival nelogickostí, dementného správania postáv a deravého scenára, ktorý si pomáha všelijakými skratkami, sa len tak nevidí. Seriu č.3 a 4 teda s radosťou vynechám... PS: to Ufo, to UFO! ()

Mahowny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě o chlup lepší než první série. Užíval jsem si každý díl, herecké výkony, prostředí, kameru, hudbu.... nejlepší seriál, který jsem letos viděl. Scéna s bodáním Todda mě rozesmála k pláči. Momentálně dává televizní tvorba těžce na prdel té filmové. ()

Alergius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pojato kompletně jinak než první série, pomalejší rozjezd, více přímočarý přístup a méně absurdit a černého humoru. Dialogy perfektní bohužel jen u některých postav (Mike, Hanzee, Dodd), ostatní měli své vrcholy i pády. Jediné co mě fakt zarazilo bylo zakončení, tam to bylo vyloženě - možná úmyslně, kdo ví - nedotáhnuté. ()

Reklama

Reklama