Reklama

Reklama

VOD (1)

Když už si Arthur Bishop myslel, že nechal svou vražednou minulost daleko za sebou, unesl jeho nejobávanější nepřítel jeho životní lásku. Nyní je nucen cestovat po celém světě, aby spáchal tři naprosto nemožné atentáty a udělal to, co umí nejlépe: spáchat je tak, aby vypadaly jako nehody. (Freeman Ent.)

Recenze (290)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

V současném Hollywoodu je Jason Statham patrně poslední, kdo může podobnou akční roli přesvědčivě zahrát. Stathamovi vrstevníci jako Vin Diesel nebo Vinnie Jones stárnou a tloustnou, mladá generace svalovců tolik testosteronu prostě nemá, a když se o nějaký akční výplach pokusí a tváří se u toho vážně, dopadá to špatně (třeba Channing Tatum je v Útoku na Bílý dům spíš komický než drsný a totéž platí o celé jeho generaci). Naštěstí Stathamovo mlčenlivé charisma spojené s kamennou tváří dokáže ledacos zachránit, přestože v jeho případě je to spíš z nouze ctnost: jeho stále neměnný výraz není důsledné herectví, on prostě jiný nemá a je to naprosté dřevo. Ovšem skvěle fyzicky vybavené. Zástupci špatného herectví je pak Mechanik zabiják vysloveně protknutý. Vedle Stathama je řeč především o Jessice Albě, která nedostatek talentu dohání svým půvabem, nebo Michelle Yeoh - ani ona věk už nezastaví, i její výraz se redukoval na jediný - ustaraný. Na film se krásně dívá, to jo. Nejatraktivnější lokace - Cukrová homole v Riu de Janeiru, ostrovech Phuketu nebo v Sydney - plus hezcí herci (Statham ukazuje muskulaturu bez trička v každém druhé záběru, Jessica Alba se v plavkách také představí a podle klouzání kamery po jejím těle si to režisér dostatečně užíval). Jenže jinak je to naprostý průser. Nepravděpodobný příběh, zápletka vycucaná z palce, každý dialog bolí, každý logický přemet vyvolává smích a dějový zvrat snad ještě víc. A to i v rámci fikčního světa akčních filmů, který má podstatně jiná pravidla. A já už jsem asi moc starej, než aby mi stačilo předem jasně dané zjištění, že Statham každýmu dokáže nakopat prdel. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Podle mě rozhodně lepší než jednička, i když ta také nebyla špatná. Tady se mi však brutálně líbila akce, potěšila scéna z vězeňského prostředí a scéna s bazénem ji dokonce překonala. Statham prostě válí. A filmu hodně pomohlo obsazení Jessicy Alba, ta nám ten film hezky zpříjemnila. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

MOŽNÉ SPOILERY Hvězdička maximálně za ten bazén. Jinak tedy tak prvoplánová a jalová historka, až by jeden brečel. Miss prsní implantát, která nedokáže zahrát ani překvapení, že chlap, kterého měsíce považovala za mrtvého, náhle stojí před ní, je přitažlivá asi nafukovací panna, ale stejně se do ní nájemný zabiják po jednom tanečku zamiluje, i když ví, že může jít o podraz. Máte ho za chytřejšího a myslíte si, že třeba v těch hodinkách, co jí dal, je aspoň GPSka. Prdlajs. Nemají žádnou roli, jen nás mají přesvědčit, že ji jako fakt miluje. Ouha, běda! Samotné tři )koly děda Vševěda jsou každý zfouknutý za osm minut, takže z toho fakt nemám pocit, že ti lidé byli nějak neskutečně chránění - vše jde lehce jako na drátkách, bez problémů, nic se nezkazí, nikdo si ničeho nevšimne, pohodička. Vážně jsem pořád čekal nějaký twist, třeba, že ta holka hraje na dvě strany, ale ona to fakt byla vojanda, která teď z dobrého srdce pomáhá africkým dětičkám, a nic jiného. Nebo že bude něco s těmi hodinkami, prostě jakýkoliv zvrat - nic nepřišlo. A ani ta akce mne nějak nepotěšila, je hodně nepřehledná. Takže nakonec fakt jedině ten bazén. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ani první Mechanik nebyl bůhvíjak úžasnou podívanou, ale podobnými akčními kousky většinou nepohrdám – celkem slušně se u nich relaxuje. Navíc mám pro J. Albu docela slabost (taky bych se s ní klidně válel na pláži) a Jason Statham mi rovněž vůbec nevadí. I v tomto pokračování se dočkáme několika zajímavých „nehod“ – vražd – a změna lokací, v nichž se nacházeli jednotlivé cíle, byla jen a jen dobře. Dočkáme se i několika povedených soubojů / přestřelek – takže se přikláním k průměrnému ohodnocení. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Naprostá antiteze současného akčního filmu, jejíž bezbřehá jalovost mě upřímně bavila každým záběrem. Katastrofální zápletka, strašným způsobem se pohánějící kupředu pomocí dialogů, které málokdy překlenou pragmatickou hranici "Are you OK?" "They hit me." "Shit.", neuvěřitelně mizerné digitální triky a nahoněné tvrďáctví Jasona Stathama, jehož hlas zanechává na kůži zhmožděniny, vytváří dohromady líbezně brakovou podívanou, na kterou ihned zapomenete. Po zjištění, že to stálo 40 mega jsem byl ještě víc štěstím bez sebe, protože takhle nezvládnutou práci s rozpočtem je třeba si hýčkat. Rozmlžené Rio už nikdy ze snů nedostanu. U ostatních destinací jsem se bavil už jen tím, že jsem odpočítával na jakej rank by danou misi odehrál Stathamův Mechanik v Hitmanovi. Úplně jsem cítil, jak mi měkne mozek. Víc! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Veškeré snahy o hloubku z jedničky šly stranou. Hodně věcí vyloženě na efekt, ale, upřímně, funkční, nesmysly se dají přehlédnout. Jessica je, na blondýnu, pořád pěkná baba a potěšilo mě, že i něco předvedla, ale zase to s ní nepřeháněli. Dost mě zklamalo, že obsadili Michelle Yeoh a nenechali ji ani nic ukázat. Promarněná šance. Statham je bez debat, narozdíl třeba od Diesela mu tu jeho namachrovanost žeru, je u něj mnohem přirozenější. 3.5* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nebezpečně vylepšená osobnost mechanika který se vrátil ve větší krutosti. Nemůže člověk litovat delší odmlka filmu bravurně prospěla. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ani druhý zabijácký Mechanik se nevyhnul zbytečnému žvanění, ale nebylo ho tolik, jako v předchozím díle. Jakmile se film přes ty hluchá místa s konečnou platností přenesl, navázal na výbornou úvodní sekvenci a nabídl klasickou stathamovku se vším, co k tomu patří. Jen tu Jessicu bych vyměnil. Hezká holka to sice je, ale tady to její hraní nestačilo ani na akční béčko. 70% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

No úplně zbytečné pokračování a výplach. Tupější to opravdu být nemohlo po všech stránkách, zvlášť demence u všech záporných postav je iritující. Děj je jednoduchý jako leporelo v mateřské školce a o proti předchozím dílům se nedočkáme žádných náznaků zvratů. Jason Statham dělá nepřetržitě fašírku z nepřátel a je to nejpozitivnější na celém filmu. Akce dobře utíká, jen v některých momentech je to opravdu moc a vyloženě Mcgyverovy pokusy jsou k smíchu. Krom lehce nadprůměrné akce nemá film co nabídnout......4/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mam rad akcniaky ale nemam rad bezdejove filmy. Zapletku tohto filmu tvori striedanie akcie a lokacii. Podrobnejsie ju vo svojom komentari skvele opisal Segrestor. Uz prvy diel mal takmer nulovu zapletku. Tento ju ma uplne nulovu, vdaka comu mi boli postavy uplne ukradnute. Nezachranili to ani herci. Statham ma cely cas jeden znudeny vyraz. To uz aj Tony Jaa predviedol komplexnejsi vykon v Skin Trade, ked sa snazil povedat vetu negotiation is over. Jessica Alba tu predvedie len svoje telo ale chemia medzi nou a Stathamom je nulova. Michelle Yeoh je uplne zbytocna rovnako ako Tommy Lee Jones, ktory tu je za hviezdne obsadenu obet, aby mali nejake dalsie meno na plagat. Proste gro filmu tvoria exoticke lokacie a akcne sceny. No a tie mi tiez nesadli. Velkolepejsie kusky ako blbnutie pod bazenom alebo poskakovanie na lanovke su sice prehladne ale zaroven su tak absurdne, ze aj keby nebolo vidno, ze sa tocili v miestnosti pred zelenym platnom, tak by kazdemu logicky doslo, ze su nerealne. Cize ziadny obdiv u mna nevyvolali. Bitky su zase strihane dost dynamicky a zaroven divne. V jednej scene Statham chlapika buchne, nasleduje strih na tu istu opakovanu scenu len z ineho uhlu a potom sa strihne cez osu na scenu v ktorej sa Statham teleportuje o nieco dalej, aby sa asi dohnal cas z tej opakovacky. Jednak to pôsobi neprehladne ale zaroven strasne divne a cely cas som si hovoril, co tym zamyslali? Co na tom ma byt cool? Sice mi z toho nebolo neprijemne ako u Megatona a Greengrassa, ale vo vysledku som sa pri akcii nudil. A to nespominam prestrelky, ktore su uplne sterilne. Takze vysledok isiel svojim stylom uplne mimo mna. Ale viem si predstavit, ze ludia ktorych bavia akcne filmy s nulovym dejom a maximom akcie v dynamickom style budu spokojni. Ja by som predsalen aj pri blbom akcniaku chcel nieco citit. Fandit hrdinovi, bat sa o jeho frajerku, tesit sa na smrt zaporaka a ako bonus poriadne si vychutnat akciu. Tu som nic z toho nedostal. 3/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tempo filmu je tak naspeedované, až to celé šlo kolem mě. Za což viním první polovinu, která je čistě samoúčelná a mnoho prvků na mě působilo naprosto brakově. Stačí pár dnů a Statham je schopen se kvůli agentce, která pomáhá dětem v Africe, zavřít do Afrického Alcatrazu, nebo se zaháknout o bazén, kterej je ve vzduchu. Prostě jí vůbec nezná a klidně jí dá hodinky, které slouží jakožto jediná vzpomínka na jeho fotra. Profi zabiják najednou procitne a udělá všecko pro buchtu, která jen hezky vypadá a jak říkám, vůbec nic o ní neví. Nebo mi chtěj pětihvězdičkové komentáře uživatelů tvrdit, že by jste si vytvořili citové pouto k ženský skrz hyppísácká videa na internetu? Nehledě na to, že exploze jsou opravdu otřesné a režie těžce nezvládnutá. Střihy snad nenavazují, bitky působí dost uměle a až na pár slušných momentů absentuje i choreografie. Statham je navíc pomalej - musí se krotit, protože záporáci na něj nestačí ani v přesile. Potěší i pár slušných likvidací tlumičem, alá Splinter Cell - ale opět, jen občas vystříkne krev, Statham nemá od vlastní pistole zásobníky a od ochranky, které sebere samopal bez zásobníků, ty nosí běžně po kapsách. Stathama nikdo netrefí, záporáci čekaj až si zaleze za stěnu a potom začnou střílet. Pak tu jsou nějaké voloviny, jako třeba to s tou lanovkou a rogálem, zmiňovanej bazén a Statham se u všeho tváří, jako kdyby to nic nebylo. Všecko mu vychází, má to naplánované do každičkého detailu a nic se nemůže posrat. Celej film mi přišel strašnej, nudnej a prázdnej. Bylo to úplně o ničem. A nezachrání to ani fešné lokace a můj favoritní herec. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

O dvě třídy lepší jak původní Mechanic, zejména díky lepšímu příběhu a konečně i postavám, na kterých divákovi záleží. Místo divného Fostera je tu stále velmi pěkná Jessica Alba, která navíc i velice solidně hraje. Akce je více, prostředí je rozmanitější a Tommy Lee Jones v roli bohémského gangsty to v závěru děsně rozsekává. Pořád nic extra objevného, ale tentokrát už nenudící akční zábava. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další Stathamovku, které chybí svižnější akce, ale má celkem dobře vymyšlený příběh a dobře se na ní kouká. Statham už se neřeže jako dřív, ale i tak film nenudí. Jessica je příjemný bonus, který se neokouká :D Za mě 70% :) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Akce na pohodu, ta tomu vévodí, díky bohu. Protože zbytek bylo jen nezáživné, nesmyslné a někdy i hloupé žvatlání. Zejména rozhovory mezi Jasonem a Jessicou byly na hraně trapnosti. Po pravdě se ani nedivím aktuálním 53%, protože jen tak někdo nevezme přes srdce o poznání horší pokračování nadupané jedničky. 72% (with J.) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Mě teda dvojka vůbec nezklamala, ba naopak. Bavil jsem se stejně, jako u jedničky, proto dávám i stejné hodnocení. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Jeden shuriken za jakous takous slušnou akci a solidní hudební prvek. Jinak je to ten největší scénáristický bullshit tohoto roku. A to je teprve únor. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nový Mechanik zabiják mě docela zklamal. Jednička byla svižná, měla dost dobrý děj a také chování postav, ale u dvojky jde vše stranou. Dočkal jsem se sice dost akčních sekvencí, ale zpracování bylo dost chabé (což je zajímavé, neboť u filmu s rozpočtem 40 milionů dolarů bych očekával daleko lepší výsledek). Kromě Stathama s Jonesem jsou i herecké výkony slaboučké, taková Jessica Alba zahrála, až mě z toho na konci rozbolely oči. Příběh nebyl vymyšlený špatně, ale realizování už bohužel ano. Mnohokrát jsem se musel u filmu zasmát, co jsem to právě viděl za ujetou nelogičnost, protože s takovými situacemi se zde potkáte na každém kroku. Několik věcí bych zařadil do kolonky nápaditých (například scéna s visutým bazénem na mrakodrapu), ale jinak film na diváka házel jedno klišé za druhým, až do momentu, že jste to nemohli přehlížet. Od podprůměru to zachránilo charisma Stathama doplněné českým dabingem Schwarze, dále i Jones a pár zajímavých situací. Na druhou stranu filmu podráží nohy příběh na vedlejší koleji, výkony vedlejších herců a nikterak úžasné technické zpracování. Za mě dávám 55 % ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Ne, já už ničemu nerozumím. Jason Statham, možná poslední akční hrdina, kterému stále můžeme věřit role 40níků v top formě udělá poměrně slušnou, čistou žánrovku a stejně se najdou v komunitě akčních fans, někteří, co se budou tlouct do prsou jak je to hrozný. Ono kdo chce remcat, tak prostě remcat bude. Jasně příběh je trošku naivní,předvídatelný a samoúčelný. Jessica je jen nastrčená kost a další, další chyby... Jenže Jason je v super formě, jak kulky, tak rány rozdává s grácií a noblesou. A já měl pocit, že to zase dělá pro mě, pro nás a pro všechny, kdo tenhle žánr ještě vyhlíží a milují. 80 procent. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem standardní akční film, který si užijete hlavně ve chvíli, kdy máte rádi akční filmy a máte rádi Jasona Stathama. Je to relativně solidně odvedená práce, u které ale máte pocit, že se příliš inspirovala "Mission: Impossible", což je škoda. Ale scéna s bazénem je stejně pořád hodně dobrá. A když Jason mlátí, bolí to. ()

Reklama

Reklama