Reklama

Reklama

Šťastné údolí

(seriál)
  • Velká Británie Happy Valley
Trailer
Velká Británie, (2014–2023), 17 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Scénář:

Sally Wainwright

Hudba:

Ben Foster

Hrají:

Sarah Lancashire, Siobhan Finneran, Shane Zaza, Charlie Murphy, James Norton, Ishia Bennison, George Costigan, Joe Armstrong, Steve Pemberton, Adam Long (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(18)

Britský seriál s poněkud ironickým názvem Šťastné údolí, oceněný v roce 2015 prestižní cenou BAFTA, v sobě kombinuje žánr procedurálního krimithrilleru s vypjatým vztahovým dramatem. Děj se odehrává v malebném Calder Valley v Západním Yorkshiru, jehož neutěšená sociální realita je s krásou okolní krajiny v příkrém kontrastu. Tady slouží Catherine Cawoodová, sedmačtyřicetiletá policejní seržantka, která se stále vyrovnává se sebevraždou osmnáctileté dcery Becky. A když už se zdá, že trauma překonala a pomalu začíná opět žít svůj život, dozvídá se, že se z vězení vrátil Tommy Lee Royce – muž, odpovědný za Beckyinu tragickou smrt. Catherine má teď jediný cíl. Potrestat násilníka, který toho má však na svědomí mnohem víc, než policistka tuší. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (99)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že Fargo ve mě nějakou výraznější stopu nezanechalo, neměl jsem potřebu porovnávat. Z mého pohledu to byla příjemně nepříjemná přehlídka obyvatel jednoho anglického maloměsta, kde se pod relativně poklidným povrchem skrývají osobní dramata, která pomalu vyplouvají na povrch ve chvíli, kdy je unesena dcera jednoho z místních podnikatelů. Není příliš co vytknout. Atmosféra klasicky televizně britská, postavy propracované, příběh výborně napsaný i dobře zrežírovaný. Problém jsem neměl ani s herci, přičemž Sarah Lancashire byla naprosto famózní. Na plný počet tomu něco chybělo, ale i tak u mě vládne velká spokojenost. 85% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kriminální seriál, který vedle svých nesporných kvalit přišel ve správnou dobu. Byl jsem už poněkud unavený a snad i znechucený trendem, kterým se ubírala populární severská krimi - tedy ke stále krkolomějším zápletkám, monstróznějším a stále geniálnějším pachatelům a stále méně důvěryhodné psychologii filmových a seriálových postav. Detektivové z oddělení Q jsou toho typickým příkladem. Šťastné údolí se vrací k realističtějšímu a civilnějšímu pojetí. Jeho síla spočívá v dobře napsaných postavách, kterým jejich motivace a činy věříte. Má silně feministické zabarvení, pokud se v seriálu objevují výraznější mužské postavy, pak se jedná o zločince, slabochy a sobce. Ale je to v míře, kterou jsem schopen a ochoten tak dobře napsanému a natočenému seriálu odpustit. Catherine není žádná superhrdinka ani plakátově kladná postava, má své slabosti a lidské chyby, ale její obětavost a zarputilost ji staví na roveň silných mužských hrdinů policejních thrillerů minulosti. Celkový dojem: 90 %. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Strhující kriminální drama s rysy moderní antické tragédie. Dostat (skvěle napsanou a bezchybně zahranou) hlavní postavu stárnoucí protřelé policajtky (a zdaleka nejen ji) během pouhých pár epizod do takových s*aček, aniž by to zavánělo neúnosným scénáristickým konstruktem, tomu říkám výtečně odvedená práce. Šťastné údolí vyniká realistickým uchopením, výbornými charaktery (hlavní záporák v podání Jamese Nortona je opravdu excelentní sviňák) a hlavně perfektně propletenými dějovými liniemi, v nichž skvěle fungují jak komplikované rodinné a vztahové vazby, tak i vše související s ústřední kriminální zápletkou. S01: 90 %; S02: 80 %; S03: 90 % ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Ešte pred časom som k sledovaniu seriálov pristupovala so značným skepticizmom, pretože som mala pocit, že sú všetky v zásade rovnaké a fungujú len v niekoľkých základných modelových líniách. Toto prestalo platiť v momente, keď som natrafila na britské minisérie. Veľmi rýchlo som odhodila spomínanú zaujatosť a oplatilo sa, pretože zatiaľ nech som siahla po ktorejkoľvek sérii bola som nadšená. Toto platí aj pre tento seriál, ktorého námet v úvode môže pripomínať námet filmu Fargo avšak tam sa podobnosť začína aj končí. Miniséria v 6 epizódach popisuje vyšetrovanie prípadu únosu. Nie je to však seriál len o vyšetrovaní, ale hlavne o tom, ako naše rozhodnutia dokážu ovplyvniť náš život. Je to seriál o ľuďoch, o ich skrytých charakteroch, ktoré sa odhalia až vo chvíli, keď sa dostávajú do vypätej životnej situácie. Skutočne odporúčam všetkým milovníkom kvalitnej seriálovej tvorby. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Druhá séria sa mi lúbila viac, ako prvá, avšak neuveriteľne ma vytáčali stretnutia Frances a Tommyho Leeho v base. Ona má nejakých päťdesiat rokov a vypadá skôr ako jeho matka. No a z tých ich nežných dotykov ukazovákmi ma išlo poraziť! P.S. Naozaj, už dlho ma nesral záporák tak, ako Tommy Lee Royce! ()

Galerie (288)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama