Reklama

Reklama

Šťastné údolí

(seriál)
  • Velká Británie Happy Valley
Trailer
Velká Británie, (2014–2023), 17 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Scénář:

Sally Wainwright

Hudba:

Ben Foster

Hrají:

Sarah Lancashire, Siobhan Finneran, Shane Zaza, Charlie Murphy, James Norton, Ishia Bennison, George Costigan, Joe Armstrong, Steve Pemberton, Adam Long (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(18)

Britský seriál s poněkud ironickým názvem Šťastné údolí, oceněný v roce 2015 prestižní cenou BAFTA, v sobě kombinuje žánr procedurálního krimithrilleru s vypjatým vztahovým dramatem. Děj se odehrává v malebném Calder Valley v Západním Yorkshiru, jehož neutěšená sociální realita je s krásou okolní krajiny v příkrém kontrastu. Tady slouží Catherine Cawoodová, sedmačtyřicetiletá policejní seržantka, která se stále vyrovnává se sebevraždou osmnáctileté dcery Becky. A když už se zdá, že trauma překonala a pomalu začíná opět žít svůj život, dozvídá se, že se z vězení vrátil Tommy Lee Royce – muž, odpovědný za Beckyinu tragickou smrt. Catherine má teď jediný cíl. Potrestat násilníka, který toho má však na svědomí mnohem víc, než policistka tuší. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (99)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších televíznych seriálov, ako som kedy videl, v prvotnom nadšení dokonca asi zápis do osobnej TOP 10. Sarah Lancashire podáva asi najlepší herecký výkon v TV projekte vôbec, takto hrať vo filme, tak zbiera všetky Oscary, Glóbusy a Bafty. Brilantný scenár s dokonale psychologicky vystavanými postavami. Začne to ako mierne vtipné "anglické Fargo", ale postupne sa to premení na nesmierne brutálnu a drásavú policajnú drámu, vedľa ktorej sú veci ako True Detective alebo The Night Of večerníčky na dobrú noc. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Strhující kriminální drama s rysy moderní antické tragédie. Dostat (skvěle napsanou a bezchybně zahranou) hlavní postavu stárnoucí protřelé policajtky (a zdaleka nejen ji) během pouhých pár epizod do takových s*aček, aniž by to zavánělo neúnosným scénáristickým konstruktem, tomu říkám výtečně odvedená práce. Šťastné údolí vyniká realistickým uchopením, výbornými charaktery (hlavní záporák v podání Jamese Nortona je opravdu excelentní sviňák) a hlavně perfektně propletenými dějovými liniemi, v nichž skvěle fungují jak komplikované rodinné a vztahové vazby, tak i vše související s ústřední kriminální zápletkou. S01: 90 %; S02: 80 %; S03: 90 % ()

Reklama

Pajky3

všechny recenze uživatele

1. série Happy Valley jsem registroval více méně od doby prvního úspěchu, ale nikdy jsem se k tomu nedostal. Až nyní po pár letech to vybrala přítelkyně jako jeden ze seriálů, co by chtěla vidět a ještě, že tak. Jak u britských sérií bývá dobrým zvykem, tak i Happy Valley se daří zaujmout na jedničku. Hlavní představitelka, Sarah Lancashire, je ve své roli skvělá a původní zápletka zní věrohodně. Líbí se mi nečekané zvraty (třetí epizodu jsem nečekal) a znázornění toho, že už je pozdě na to, aby se zúčastnění dostali ven z problémů. Vážně jsem zvědav na to, co přinese druhá série, protože tahle mě držela v napětí po celou dobu a rozhodně jsem si její sledování užil. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Fargo se nám z nějakého důvodu přeneslo i do Yorkshire. Tedy pouze ve formě úvodní zápletky. Ostatní si kráčí svou vlastní cestou. Nevím proč se BBC po 3 dílech rozhodla k výměně režiséra, ale dle včerejšího 5. dílu mi volba Fywella nepřijde jako změna k lepšímu, spíše naopak. Uvidíme, jak si poradil se závěrečnou epizodou. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Srovnám-li novější minisérie ještě donedávna jsem si nedovedl představit hlavní charakter, který by měl strastiplnější život než Luther. Nicméně seržantka Catherine to ale lehké také nemá. Plno (ne)příjemně bezvýchodných situací, úmyslný ale až trochu levně přepálený důraz na nehezkou lidskost, přesně nastavené tempo, přesvědčivé výkony a máme tu krimi-drama jako řemen. ()

Galerie (288)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama