Reklama

Reklama

Vinaři

(seriál)
  • Slovensko Vinári
TV spot 1
Česko, (2014–2015), 31 h 5 min (Minutáž: 53–67 min)

Hrají:

Václav Postránecký, Tereza Kostková, Hynek Čermák, Miroslav Táborský, Tomáš Matonoha, Lucie Benešová, Jitka Smutná, Pavel Liška, Oldřich Navrátil (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Kateřina Hýsková přijíždí z Prahy se svými dvěma dospělými dětmi navštívit rodiče do malebné jihomoravské vesnice Křetice, kde její otec vinař právě .slaví narozeniny. Kateřina je emancipovaná rozvedená manažerka, má poněkud rozjíveného syna Buddyho, který by se nejradši jen poflakoval, a sportovně založenou dceru Petru, která sní o dráze profesionální basketbalistky. Jenže zatím ani jeden z nich netuší, že se vlivem různých okolností jejich pobyt v Křeticích značně protáhne...

Vážený křetický občan Bedřich Pavlíček slaví pětašedesáté narozeniny. Jeho narozeniny jsou v Křeticích stejně významnou událostí jako třeba Vánoce – ale oproti Vánocům můžou všichni pít jeho víno zadarmo, takže je to ještě lepší. Jediný, kdo si nepřeje, aby ho Pavlíček hostil, je velkovinař Vlček. Chtěl by se s ním konečně usmířit, a tak mu chce oslavu udělat po svém. Jenže organizaci narozenin drží pevně v rukou Stázi Pavlíčková, takže to nebude mít jednoduché. Popřát Bedřichovi chce i jeho dcera Kateřina, která přijíždí i se svými skoro dospělými dětmi Buddym a Petrou. Těm návštěva „Asie", jak říká Moravě Pražák Buddy, moc nevoní. Ale to je nakonec všechno jedno, protože v hlavní roli se stejně ocitne jedno mrtvé prase... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (328)

otík 

všechny recenze uživatele

Tak já vám zatím po prvním dílu nevím. Sice pár scénám jsem se s chutí zasmál (a nepřičítám to vypitému svářáčku) - především těm s policajty, ale na druhou stranu mi jako Moravákovi ze Slovácka přijde trapné, když autoři ukazují Moraváky jako chlastometry, navíc kombinující slivovicu s vínem. Vadí mi ožralí lidé v reálu, a tak když jich mám v jednom záběru dvacet sledovat, jak se motají a dělají hňupiny, nevím, zda se mi do dalších dílů vůbec bude dále chtít. A když jsem pak v ukázce viděl, že v dalším díle se bude chlastat s kladenskými hokejstama a budou se tam pro ně hledat děvy, vůbec se mi do toho nechce. Z prvního dílu vůbec není cítit taková vinařská pohoda, jako byla v Bobulích 1 a moravský jazyk je totální kočkopes mezi spisovnou češtinou a jihomoravským nářečím. Bohužel hlavně tohle jsem čekal a potvrdila se určitá jazyková nedokonalost. PS: Táborský s Postráneckým jakoby navazovali na své role z Bobulí 1 a 2. PS2: především zvukově a dialogově mi to občas přišlo jako totální amatérství. PS3: nakonec jsem odvahu kazit si nedělní večer Vinaři už nadostal a tak zbaběle konstatuji, že jsem skončil se sledováním tohoto pořadu po PRVNÍM dílu!!! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Stereotypní nesmysl, který má nalákat diváka či potencionálního turistu do určitého kraje, přičemž se tvůrci netají tím, že ho nezobrazují tak, jak vypadá. Logika seriálů made in Česko, tady bohužel v koprodukci s Moravskem. No nic, jdu dát pár piv. --- Z konce druhé řady je mi blivno, konec ve stylu "jsme celkem k ničemu a nehodláme na tom nic měnit", je na hony vzdáleno těm chytřejším scénářům Petra Kolečka. ()

Reklama

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná sračka, která z Moravy dělá místo, plné alkoholiků a debilů a z Prahy místo, plné debilů a alkoholiků...počkat, vždyť je to pravda:-)))) Idylka, kdy lesba Jitka Tlustá, pardon Hnusná, eh, sorry, Smutná tklivě brnká na kytáru stylem Niagára moravskou lidovou, přičemž pár minut předtím tvrdí, že vede lidový krůžek, mě setla. Víc, než trapná pražská pseudomoravština, kterou snad mluví pár vylízaných Ja su z Prahi, ale jinak vůbec nikdo. Hnus, tohle už nee ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Je k neuvěření, kam se český seriál může propadnout. Až do vinného sklípku, respektive tvůrčího sklepa. Nevěřím, že se na tohle dívá 2 miliony diváků. Absolutně nemám ponětí, co o tomhle psát, a jak to popsat. Chápej, je to něco nepopsatelného ve smyslu seriálového dna, kdy výsledný produkt by měl být spálen na hranici pro výstrahu. Zůstal jsem v němém úžasu, když jsem poprvé spatřil tu ani ne amatérsky natočenou příšernost, protože to bych amatéry urazil. Dan Wlodarczyk s kolegou Vojtěchem Moravcem nemají ani setinu ze základů řemeslné režie a neobjevil jsem jediný záběr nebo scénu, o které bych prohlásil, že byla průměrně dobrá, a ne odpadově obludná. Vynechme dialekt, který míchá a sráží dohromady všechno možné od jihočeských řek a rybníků, přes klasickou pražštinu až po moravskou "hégrovinu", vynechám pravděpodobně i fakt, že vinaři zřejmě nezapíjí víno kořalkou, a pominout lze i to, že vtipy jsou podávané sterilně a zasmát se jim může jenom dement, co pravidelně sjíždí všechny české a rádoby vtipné seriály. Pan František Filip by se divil a pan Jaroslav Dudek by žasnul, jaké to mají následovníky, kteří jsou nemohoucní ve vypravěčském stylu, práce s herci jim nic neříká, a místo nějaké vkusné a kvalitní zápletky, nabídnou záběry na vinici kamerou vypůjčenou od štábu TN. V současnosti to nejhorší, co jsem kdy v televizi v oblasti seriálové tvorby viděl. Odpad z hroznového vína, je proti tomu produkt hodný k dalšímu zpracování. Mé hodnocení: 0% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ach, Bože. 1)  Jéžíš nasytil pěti chleby a dvěma rybami pět tisíc mužů a nepočítaně žen a dětí (Matouš 14-15). Tvůrci seriálu z dvou filmů o bobulích vytvořili 32 seriálových epizod a nasytili tak davy konzumentů tvorby televize Prima. Alelujá..._____ 2)  Rozmělnění původního nápadu z Bobulí by mi moc nevadilo, kdyby byl přítomen Hliník...pardon, humor. Zde je vždy pár vtipů, či humorných situací a kolem nich je postaven celý díl. Epizody jsou nepřiměřeně dlouhé, slušelo by jim tak 40 minut maximálně._____ 3)  6 scenáristů a 5 režisérů je na 32 hodinových dílů dost a je to vidět v nepříliš zvládnuté dramaturgii. Díly mají rozdílné tempo, některým bych dal jednu hvězdičku, jiným i tři. Navíc je to stále horší a horší._____ 4)  Křetičtina mně, Pražákovi, nevadí a diskuse o věrohodnosti moravského nářečí jdou tak mimo mě._____ 5)  Navzdory spoustě mých oblíbených herců představují nakonec to nejhezčí na filmu 23letý Tomáš Materna (lokál) a 24letý Jan Brožek (Buddy). Oběma to fakt sluší. ()

Galerie (261)

Zajímavosti (23)

  • Část rozpočtu seriálu hradil Jihomoravský kraj z rozpočtu na propagaci turistického ruchu. V každém dílu je tedy zapracováno seznámení s jednou vinnou odrůdou typickou pro oblast Pálavy. (joywork)
  • Přestože děj probíhá ve vinařské oblasti na jižní Moravě, valná většina herců pochází z Čech. Poznat to lze v rozhovorech, kdy se postavy snaží mluvit v nářečí, které ale ve scénáři ani v hereckém podání jižní Moravu přesně nenapodobuje. (Maulincio)
  • Karel Roden inkasoval za jeden natáčecí den 19 tisíc korun. (ČSFD)

Reklama

Reklama