Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 2
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (232)

mcleod 

všechny recenze uživatele

Ze začátku hodně vtipné, skoro bych se nebál to označit za jednu z nejlepších komedií, co v Česku za poslední roky vznikla. Zhruba od půlky se však seriál trochu tvůrcům vymkl z rukou, jako by najednou nevěděli, co se slibně rozjetým příběhem, začali vymýšlet nejrůznější tu dobré, tu příšerné zápletky, které ale příběh nikam neposouvaly (od půlky se vlastně nic zásadního a nového v seriálu nestalo) a spíše působily rušivě. Autoři zabili jednu z ústředních, navíc tu nejsympatičtější a nejlépe zahranou postavu (Luděk Sobota), protože revoluce a revolucionáři přece musí vždy zničit sami sebe; mladou dvojici, která hrála jakousi protiváhu znepřátelených dospěláckých rodin a mohla tak tvořit (i přes neoriginální parafrázi Romea a Julie) zajímavé napětí v příběhu, radši poslali pryč (protože už očividně nevěděli, co s nimi dál); policii, kterou zapojili poměrně originálně, jako působící při odhalování vodnického světa hloupě, avšak mající ve všem pravdu, nakonec odrovnali tím, že ji postavili k plotně; na druhou stranu katolickou církev, jako největšího otloukánka západního světa, zapojili poměrně neoriginálně negativním způsobem (nic proti, ale mohlo být propracovanější); a především největší tajemno seriálu (vyšehradské podzemí), které pomáhalo udržovat příjemné napětí a zvědavost, nakonec příliš brzy odtajnili trochu směšným způsobem (nic proti Radku Holubovi, mám toho herce rád, tady taky vše zahrál výborně ve svém stylu, spíše mi jde o prostředí, děj a některé postavy okolo). No, škoda, že to autoři neustáli, mohl to být nejen na české prostředí výborný seriál. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Nemusí pršet, stačí když v rámci televizní produkce české provenience odkápne jednou za čas do éteru něco nápaditého, což se v tomto případě rozhodně stalo. Zpočátku jsem tomu sice příliš důvěry nedával, ale o to víc mě těší výsledek, který přenesl na obrazovky funkční vodnický svět a který svou přesně mířenou satirou a chytrým humorem plave ve vodách současné zábavy velmi zdatně. Pro mě jsou tedy Neviditelní příjemným překvapením, jemuž nechybí originalita a kvalitní herectví. Roztomilá blbka Barbory Polákové a neortodoxní páter Radka Holuba jsou naprosto dokonalí. Kámen. 80 % ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Malý ale sympatický seriál pro nenáročného diváka, který si může oblíbit i divák náročnější, a to pro jeho pohodu. První díl se snaží jakoby generačně navázat na slavnou komedii "Konec vodníků v Čechách". Jsem ale rád, že postupem času šel seriál svým vlastním směrem, protože mám pocit, že jinak by se z toho stala špatná parodie. Seriál koreluje porevoluční a i dnešní "divoké" období (podvody, uplácení, kartely - kmotrovství), je to trochu zvrácené, ale přesto (a možná i proto) se divák obstojně baví. Plejádu herců představují herci legendární, slavní a populární. Mně se hodně líbila Barbora Poláková, která představovala naivní a pitomou blbku. Když jsem s ní ale viděl šou "Tvoje tvář má známý hlas", zjistil jsem, že v seriálu moc herectví nepředvedla, neboť taková zřejmě je i ve skutečnosti. Co se týče její postavy, tam naopak příroda nešetřila. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Neviditelní mají hlavní problém v tom, jak jsou jednotlivé díly natáhnuté. Vtipné scény se v seriálu občas najdou, ale rozhodně jich není tolik, aby to vydalo na 50 minut. Nestačí ani ta rádoby detektivská zápletka, která je hodně nedokončená. Dvě hvězdičky dávám za několik výborných postav: komisařka, ta blbá blondýna, Laušman... :) ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Je to divné. Zlatej Mráček. Autoři to zde moc překombinovali. Tak strašně to chtěli mít vodnické, že to až přehnali. Co mně potěšilo, byla vodnická rada. Objevilo se v ní spousta neherců. Zpěvák Ondřej Hejma, hlasatelky Pavlína Danková, Jolana Voldánová, módní kritička Františka Čížková, ředitel rádia Frekvence 1 Michel Fleischmann, režisér Václav Vorlíček, psycholog Ivan Douda. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • V 10. díle ve scéně, kdy mluví doktorka Mráčková (Lenka Vlasáková) s Laušmanem (Jiří Langmajer), je vidět v oknech pilíř mostu. Hned v následujícím záběru druhé mluvící osoby v oknech žádný ale most není. (kuky)
  • V epizodě jsou zmíněni agenti Mulder a Scullyová ze seriálu Akta X (od r. 1993). (SONY_)
  • Samotné natáčení scény Laušmanovy (Jiří Langmajer) sebevraždy vzbudilo na pražské Kampě celkem rozruch a muselo se několikrát opakovat. Dokonce zde zastavil jeden z výletních parníků, který plul okolo. (Jirka_Globus)

Reklama

Reklama