Reklama

Reklama

Před více než třiceti lety jsme se s nimi střetli poprvé. A byl to pořádný nářez. Teď se Predátoři, jedni z největších lovců celého vesmíru, opět vrací na naši planetu. Jsou však mnohem silnější a chytřejší než kdykoliv předtím. Lov a zabíjení jsou pro ně stále největší zábavou. Predátoři se geneticky zdokonalili pomocí DNA jiných vesmírných bytostí. Když jeden kluk nešťastnou náhodou zapříčiní jejich návrat na Zemi, vůbec není jisté, kdo před nimi ochrání lidstvo tentokrát. Najde se někdo, kdo nebude jen lovná zvěř, ale dokáže se jim postavit jako rovnocenný soupeř? Poslední šancí lidstva na záchranu před vesmírnými nimrody se stává už jen malá parta bývalých a naprosto šílených vojáků a jedna mladá evoluční bioložka. Jen ti mají aspoň malou šanci zabránit vyhubení našeho živočišného druhu. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 8

Recenze (1 057)

Psema 

všechny recenze uživatele

Scenárista a režisér Shane Black se vrátil k sérii o vesmírném lovci a v kinech opět teče pořádný kotel krve. Bohužel je to ale jediné pozitivum, které lze na novém Predátorovi najít, neboť film zpětně dělá mistrovské dílo i z Antalových Predátorů, kteří alespoň působili jako ušlechtilá pocta originálu. Black se sice k Arnieho krvavé fašírce vrací skrze ústřední hudební motiv a značně pokleslou béčkovou atmosféru. Zápletka o spadlém predátorovi, kterého nahání větší predátor, přičemž se do všeho zamotá autistický chlapec a jeho táta voják s bandou totálních psychopatů, má nakročeno k titulu nejstupidnější zápletky roku a Black během filmu prokazatelně kašle na logiku a jakoukoli smysluplnou dějovou výstavbu. A nenechte se vysmát. Původní Predátor neměl vůbec špatný příběh. Novinka je oproti němu blackovsky cynická, má cool děcko, odehrává se o svátku (tentokrát Halloween) a dojde na oplzlý humor. Jenže dějově je to tragédie, která v závěru ani pořádně nevygraduje a je poznat, že se film několikrát přetáčel, když se řada motivů ani neuzavře. A závěr je už na hraně absurdní parodie se žhavou kandidaturou na Zlatou malinu. Mrzí mě to, těšil jsem se strašně moc. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že si to Shane Black napsal a natočil po svém a nepotřeboval pouze otrocky odkazovat na originál, jako naposledy Predátoři. Prostě udělal pro něj typickou komedii plnou slovních přestřelek a nečekaných situací (v nichž opět hraje důležitou roli i dítě v ohrožení, zdaleka ne však bezbranné), a ačkoliv mu šlo hlavně o zábavu, napětí se na skok také dostaví. I když mám několik výhrad, hlavně k úplnému začátku a úplnému konci, jsem pořád velmi spokojený. Potěšili mě i neznámí, ale sympatičtí herci (Black scenárista jim hodně pomohl, aby divákovi přírostli k srdci, a jejich odchody jsou tedy vážně působivé), a rád chválím také Henryho Jackmana, který si se Silvestriho hudbou pohrál mnohem originálněji než naposledy John Debney. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím co se to se mnou děje. Asi začínám stárnout a senilnět. Jasně, že by bylo strašně jednoduchý to celý zhejtit. Jasně, že atmosféra původního Predátora je nenávratně v hajzlu. Jasně, že ten příběh je totální píčovina, ale co mám dělat když mě ta akce prostě bavila. Začínám zvysoka mrdat blockbustery řešící podstatu vesmíru a to rozhodně není případ tohoto filmu. Je to prostě dementní nonstop akčňák s Predátory co uběhne rychleji než Usain Bolt závod na sto metrů. Ano uznávám humor ve stylu mrdy, prdy, šuky, jeby na mě moc nefungoval. Místy mi přišel vyloženě trapnej a je fakt, že kdyby Black s tím záchodovým cool humorem netlačil tolik na pilu, tak to mohlo bejt o dost lepší. Uznávám taky, že to šílený komando šílených žoldáků mi k srdci zrovna nepřirostlo. Mimo Holdbrooka kterej je jako hlavní hrdina v pohodě a akceptuju ho mi ti ostatní super drsný trapáci byli úplně u prdele, ale o to víc jsem si pak užil ve finále jejich likvidaci. To na co jednička potřebovala půlku filmu, tady predátor zvládne za deset minut. Takže jak s tím naložit? No vzhledem k tomu, že jsem film už nějaký čas před premiérou vytrvale hejtoval a ironicky psal, jak se na ten odpad těším, tak se z toho vyklubalo jedno z nečekaných překvapení roku. Jasně netvrdím, že si to někdy pustím znovu, ale nepůjdu zase záměrně proti filmu kterej mě vlastně nijak nepohoršil, takže to vidím tak, že to neutrální hodnocení bude tak nějak adekvátní a přiměřený a když si vzpomenu na totálně dojebanou trojku kterou vlastně tenhle film ignoruje jako by nikdy nevznikla, tak tady mě aspoň bavila ta akce. Byť někteří moji oblíbenci mě asi za to nepochválí.55% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

No... zajímavý příspěvek do predátořího univerza, ale ve srovnání s prvními dvě díly značně pokulhává. Jednička s Arnoldem je bezkonkurenční. Jde o kultovní počin a stavební kámen žánru. Dvojka nebyla špatná, byť za prvním dílem zaostávala. Predátoři jsou také o vlásek lepší než tento snímek.. abych ale pouze nekritizoval, pokusím se napsat i pár hezkých slov. Shane Black přišel se zajímavou myšlenkou zdokonalujících se predátorů a jedním supermonstrem. Potěšil nás hudbou, která vychází z legendární jedničky a celkově film nasnímal natolik dobře, že se jedná o příjemnou akční jednohubku, kterou si s chutí vychutnáte a posléze vypustíte. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VIDĚL JSEM MIMOZEMŠŤANA…“ /// Předně nevím, jestli zvolená cesta, kterou se Predátor ubírá, je ta správná. Skalní fandové asi budou zklamáni z nedostatku thrillerově - hororovejch pasáží, akčněji založený publikum ji ovšem (soudím podle sebe) ocení. Odpadla hra na překvapivý vytahování predátořích serepetiček, všechny trumfy jsou okamžitě vrhány do placu a to včetně povedený party válečnejch psychopatů. Fórů je tady poměrně dost, ale nečekejte situační humor, spíš hlášky, který jsou vobčas trefný (vobčas míň…). Každopádně to má tempo a béčkovou filmovou obtížnost. Prostě další Predátoří vejlet na Zemi je akční voddechovka, která baví množstvím akce, hláškama, věcma (zvířatama) z jiný planety či odkazama na předchozí kousky. Shane Black to pojal po svým a navíc přidal další dílek do Predátorský mytologie. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že na jinou planetu je nejlepší vyrazit v době Halloweenu. 2.) Často slýchám: „Ti utrhnu hlavu a naseru do krku“ a (bohužel) nevím, jak se to dělá. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (51)

Zajímavosti (39)

  • Když FBI prohledává pokoj Roryho McKenny (Jacob Tremblay), vidíme na jednom z monitorů rozehranou slavnou hru „Don't Starce“. (Darth Revan)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

23.04.2017

Studio 20th Century Fox asi moc neuznává víkendy, protože v sobotu oznámilo data premiér osmi nových filmů. Rovnou půlku přitom zabírají pokračování Avatara, jichž se dočkáme 18. prosince 2020, 17.… (více)

Reklama

Reklama